Ik hou je vast – Marina Folkers, een hartverscheurende roman

Een hartverwarmende, maar tegelijkertijd ook hartverscheurende roman van Nederlandse bodem. ‘Ik hou je vast’ is alweer de vijfde roman die Marina Folkers heeft geschreven. Marina heeft met ‘Ik hou je vast’ echt een balans gevonden tussen realiteit en feelgood.

Zomer en Keuning

Jeugdvrienden

‘Ik hou je vast’ gaat over jeugdvrienden Millie en Ethan. Millie woont in Londen en werkt voor The Guardian. Een keer per jaar, op haar én zijn verjaardag, denkt ze aan Ethan, de man die haar hart gebroken heeft. Ethan helemaal loslaten kan ze niet, ze zit nog altijd met te veel onbeantwoorde vragen.

Voor haar werk mag ze een artikel schrijven over het bedrijf waar Ethan werkt, dit is haar kans om met hem in contact te komen. Bij het interview is Ethan zakelijk, afstandelijk en doet zelfs alsof hij haar niet kent. Waarom is Ethan zo afstandelijk? En wat heeft Millie verkeerd gedaan?

ik hou je vast

Personages

‘Ik hou je vast’ is een aanrader voor iedereen die kan genieten van romans. Millie is als personage enorm goed neergezet, ik zou niet kunnen navertellen hoe ze er ongeveer uit zou zien, maar ik had tijdens het lezen echt een band met haar. Het voelt alsof je Millie al jaren kent. Ethan is wat meer beschreven, maar hij blijft toch wel heel lang een raadsel. Een groot deel van het boek blijf je je afvragen wat er is gebeurt tussen hun. Wat kan zo’n afstand hebben veroorzaakt tussen twee mensen? Je blijft lezen om zo te weten te komen hoe deze feelgoodroman zal aflopen, als lezer hoop je natuurlijk meteen op een goede afloop voor Millie en Ethan. Marina heeft zowel Millie als Ethan zo realistisch neergezet, niet allen de mooie dingen, maar ook de minder mooie.

Marina Folkers

Heftig thema in ‘Ik hou je vast’

‘Ik hou je vast’ bevat een heftig thema, waar nog niet veel over geschreven is. De statistieken die in dit boek worden genoemd zijn echt, en Marina heeft voor dit boek ook echt contact gehad met een ervaringsdeskundige. Marina heeft in dit boek laten zien dat een feelgood ook kan komen met een hoge dosis realiteit. Daarom is deze feelgood ook anders dan dat je gewend zult zijn van dit genre.

Marina Folkers

Marina Folkers is auteur in het genre roman / feelgood. ‘Ik hou je vast’ is alweer haar vijfde boek. Haar verhalen spelen zich af in het buitenland zoals: Frankrijk en Engeland. Ook ‘Ik hou je vast’ speelt zich af in Engeland. Marina woont zelf gewoon in Nederland.

Specificaties ‘Ik hou je vast’

ik hou je vast

Auteur: Marina Folkers | Uitgeverij: Zomer & Keuning | 9789020538120 | oktober 2020 | 256 pagina’s | meer informatie vind je hier

Delen is enorm lief

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.