Ik reis de wereld rond op wel 80 manieren!

Wist jij dat er wel 80 manieren zijn om de wereld rond te reizen? Ik niet! Nou ja, als ik er voor zou gaan zitten zou ik wel op veel soorten voertuigen komen, maar 80 manieren nee dat was mij niet gelukt! In Ik reis de wereld rond op wel 80 manieren leren we 80 verschillende manieren kennen. Dat is een lange verre avontuurlijke reis!

hoofd Ik reis de wereld rond op wel 80 manieren!

Ik reis de wereld rond

Vliegtuigen, treinen en auto’s. Dat zijn met stip de eerste voertuigen die genoemd worden als je zegt hoe ga jij op reis. Maar er zijn nog zoveel meer manieren om te reizen. Hoe kom je bijvoorbeeld op het topje van een hoge berg, of hoe kom je bij de maan? Hoe sjees jij supersnel het water over? En hoe reis je in de woestijn?

Dit leuke boek vol kleurrijke heldere illustraties van Katy Halford is oorspronkelijk geschreven in het Engels, maar vertaalt en bewerkt door Annemarie Dragt. Hele handige vertaalde tekst want over elke manier van reizen weet de schrijver wat te vertellen in dichtvorm! De strijdwagen bijvoorbeeld zag je 5000 jaar geleden. Snelheid 30 km/uur maximaal 45 km/uur. Een stroomtrein had een snelheid van 50 km/uur met een record van 202,58 km/uur. Op een eenwieler kun je ook reizen. met een snelheid van 10 km/uur en een record van 36 km/uur. Wow dat vind ik echt behoorlijk knap op 1 wiel trouwens.

Ik reis de wereld rond in Dichtvorm

Elke manier van reizen wordt uitgelegd in een rijm van 4 regels. Om twee voorbeelden te noemen:

In Londen wonen veel mensen,

die willen naar hun werk of klus

daarvoor is iets uitgevonden

de rode dubbeldekkerbus!

En:

Met vier wieltjes onder je schoenen

skate je lekker vliegensvlug

met wind mee rol je lekker

maar pas op je moet nog terug!

Bij de kameel, de luchtballon en de auto hadden ze echter meer nodig dan 4 regels! Daar zijn maar liefst 4 x 4 regels aan rijm bij elkaar gedicht in Ik reis de wereld rond;-)

Kinderboekenweek 2019

Als er een boek is die volledig binnen het thema kinderboekenweek 2019 past en ook nog eens voor heel veel leeftijden dan is het dit boek Ik reis de wereld rond wel! Super leerzaam voor jong en oud, want ja ook ik leer hier nog van!

Ik reis de wereld rond op wel 80 manieren. Wow daar kun je weken mee aan de slag in de klas! Achterin staan de verschillende manieren om op reis te gaan, nog eens extra genoemd zodat je de gedichtjes bij de verschillende reismogelijkheden snel kunt terugvinden.

Ik reis de wereld rond op wel 80 manieren is een super leuk en leerzaam prentenboek in rijm wat je blijft pakken als inspiratie voor de kinderboekenweek! Ideaal voor inspiratie voor pedagogisch medewerkers en leerkrachten!

Specificaties Ik reis de wereld rond op wel 80 manieren

Uitgever: Kluitman | Auteur: Annemarie Dragt | 9789020682694 | mei 2019 | 48 pagina’s | meer informatie vind je hier of je lokale boekhandel

ik reis de wereld rond op wel 80 manieren
Footer5
Delen is enorm lief

Hoi Ik ben Ellen mede - eigenaar van StoerLeesVoer. Ik ben dol op de geur van boeken. Prentenboeken voor de klas en fantasy voor mezelf en alles daar tussenin. In het dagelijks leven sta ik 3 dagen per week op de leukste Montessori school van Den Haag. Daarnaast heb ik ook nog een lifestyleblog www.mamascrapelle.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Post comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.