Ik stop de grote mensen in bed – een hilarisch prentenboek

Ken je ook van die ouders die zo moe worden van alles wat ze moeten doen? Van snoetenpoetser tot chef-kok, ze hebben het er maar druk mee. Zullen we de rollen een keertje omdraaien? Dat de kinderen hun ouders eens in bed stoppen? Wat een goed idee! Ik stop de grote mensen in bed is een grappig en herkenbaar prentenboek. Geschreven door de vlaamse Lynn Pinsart met illustraties van Julie Vangeel. Voor slaapkoppen (kinderen en hun ouders) vanaf 4 jaar!

Ik stop de grote mensen in bed

Van snotneuzen tot sportkleding

Die ouders hebben het er maar druk mee. Ze poetsen snotneuzen, wassen vergeten sportkleding en sjouwen met steps als hun kind niet meer wil steppen. Dat is toch best vermoeiend! Want we moeten ondertussen ook nog van alles onthouden en een beetje ogen in ons achterhoofd hebben. Zoals uit het gedichtje Waarzegger blijkt:

Jij bent een waarzegger
Je ziet kattenkwaad nog voor ik het uithaal
Maar vergis je niet: ook ik weet
Dat jij iedere avond
Stiekem chips in de keuken eet

Ik stop de grote mensen in bed

Tien pittige jobs

In dit prentenboek staan 10 jobs van ouders in rijmvorm uitgelegd. Zo kunnen ouders een kussen zijn maar ook tovenaar, gewichtheffer, dirigent en rekengenie. Er wordt op ons gespeeld, we proberen kinderen een toontje lager te laten zingen en bijvoorbeeld tot tien tellen moet ook regelmatig. En dat is toch best wel eens vermoeiend.

Stikkapot, doodop, pompaf. Ik stop de grote mensen in bed, zo zegt een heel lief kindje. Dan kunnen ze lekker uitrusten. Wat een goed idee. We lezen graag mee!

Ik stop de grote mensen in bed – humor en herkenbaarheid

We moeten gelijk erg lachen om de eerste bladzijde, een moeder met drie benen en vijf armen. Op rolschaatsen. En een dienblad, boek, poetsdoek, emmer sop, kat aan haar been en tas met prei. Soms voelt het wel eens zo. We lezen tien leuke rijmpjes over alle knappe dingen die moeders én vaders doen. En wat een goed idee om dan de rollen eens om te draaien, een kindje dat besluit: Ik stop de grote mensen in bed!

Als we goed kijken naar de illustraties valt iets bijzonders op. Diversiteit! Het is heel gevarieerd in gender en huidskleur. Prachtig gedaan. En vooral ook heel humoristisch. Een kat met een spuitbus, een ouder met schrobbers onder de voeten, harige benen en een kop koffie in de hand. We kijken onze ogen uit. Een papa in jurk achter het naaimachine om nog even snel een kostuum te maken voor de carnaval. Heel veel herkenbare oudertaken, met een grote dosis humor.

Lynn Pinsart en Julie Vangeel

Ik stop de grote mensen in bed is geschreven door de Vlaamse Lynn Pinsart en geïllustreerd door Julie Vangeel. Een mooie samenwerking; vrolijk, kleurrijk, hilarisch en herkenbaar! De Vlaamse afkomst lezen we terug in de tekst, zoals ’t is echt straf. Maar dat vinden wij alleen maar leuk om te lezen. We noemen de stoel thuis nu ook wel eens de zetel!

Een leuk voorleesboek dus voor kinderen vanaf 4 jaar. Voor alle nachtbrakers en slaapkoppen!

Ik stop de grote mensen in bed

Specificaties Ik stop de grote mensen in bed

Auteur: Lynn Pinsart | Vormgeving en illustraties: Julie Vangeel | Uitgeverij: Pelckmans | 9789464019308 | december 2022 | 32 pagina’s | Meer informatie vraag je bij de lokale boekhandel, of vind je hier

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie bos dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid milieubewust mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

footer 5

 

Lianne
Delen is enorm lief

Ik ben Lianne, 40 jaar oud en moeder van drie hele lieve jongens. Opgeleid als orthopedagoog en geïnteresseerd in alles rondom opvoeding en ontwikkeling. Hoe kun je als ouder mindful te werk gaan, hoe zorg je voor jezelf en hoe hou je het een beetje leuk?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.