Ik zal je vinden, een gruwelijk spannend Horrorland deel!

Kinderspelletjes bevatten altijd plezier, maar zeker een net zo’n groot deel spanning. Of zorgt de spanning juist voor het plezier? Als kind had ik al vaak dat mijn gedachtes weg konden dwalen tijdens spelletjes. Want wat als niemand je vind tijdens verstoppertje? Denk maar aan de urban legend van de Bruid in de kist. Of misschien wel erger.. wat als iets zo gruwelijks je aan het zoeken is waardoor je niet gevonden wilt worden? Ik zal je vinden is een nieuw deel in de Horrorland serie. En ik kan alvast verklappen, het is mijn favoriet tot nu toe!

Ik zal je vinden

Ik zal je vinden

Justin weet dat er iets mis is met zijn beste vriend. Zee was een jaar verdwenen en als hij plotseling terugkeert, is hij… anders. Niemand weet wat er met hem gebeurd is. Op Zee’s welkom terug-feestje spelen Justin en zijn vrienden een spelletje verstoppertje. Maar dat gaat mis. Heel erg mis… Een voor een verdwijnen de kinderen die meegespeeld hebben naar een plek waar je ergste nachtmerries tot leven komen. Justin en zijn vrienden beseffen en dat dit de verschrikkelijke plek is waar Zee opgesloten zat. Alles wat ze nu kunnen doen, is zich verstoppen voor de Zoeker. Kunnen ze ooit nog ontsnappen? Je leest het in Ik zal je vinden.

‘Eet een ijsje en speel. Eet een ijsje en speel.
Ik een ijsje, jij een ijsje, krijs je.
Eet een ijsje en speel.’

Blz 49 ~ Ik zal je vinden

Kinderspel

Wauw, Daka Hermon heeft met dit derde deel in de Kluitman Horrorland serie zeker geen kinderachtig boek afgeleverd. Het steekt voor mij zelfs met kop en schouder boven de andere delen uit deze serie. Wat een geweldig horrorverhaal is dit! Het doet me ergens denken aan de geniale jeugdhorror van Gaiman en Barker. De engste verhalen zijn vaak voor kinderen geschreven zonder dat het kinderlijk is. De kracht zit in een eenvoudig, direct en simpel verhaal. Maar met vele laagjes. En dat is precies wat ik lees in Ik zal je vinden!

Als kinderen creëren we spannende verhalen. Al kan het soms ook angstvallig echt aanvoelen. Onze fantasie is op volle toeren aan het draaien en de grens tussen echt en fantasie is schimmig. De demonen die ontstaan in onze fantasievolle kinderjaren zijn vaak blijvers. Soms komen ze even in de vergetelheid maar vaak is er wel een trigger die dit haarfijn weet op te duiken. Ik zal je vinden is voor mij een trigger van een oude nachtmerrie.

Zelfs de versiering is niet erg opgetogen over dit welkomstfeestje.

Blz 7 ~ Ik zal je vinden

Nachtmerrie

Ik heb niet als kind maar wel ergens in mijn begin volwassen jaren een droom gehad. Nou beter gezegd een nachtmerrie. Een bepaald beeld is nog heel duidelijk. Er was een ijscowagen die mensen meenam naar een open plek in het bos. Een plek waar werkelijkheid niet volgens de regels is zoals wij die nu kennen. Op die open plek moesten de mensen rondjes rennen en alert zijn.. want vanuit de rand van het bos werden mensen weg gegrepen. Waarheen? Geen idee! Ik was rondjes aan het rennen voor mijn leven. Deze nachtmerrie heeft Ik zal je vinden weer terug weten te vissen uit mijn gesloten angstenkamertje in mijn hoofd.

Ik zal je vinden heeft als hoofdthema verstoppertje. De basis is een leuke vriendengroep met diverse karakters. Nia is de slimme, tikje betweterige, meid van de groep. Lyric is de wat stillere jongen. Justin de leider en Zee is een jaar vermist geweest. We beginnen bij een feestje omdat Zee na een jaar vermissing er opeens weer terug is. Vanaf het eerste woord is de elektrische lading van onheil heel drukkend aanwezig. Wat weet Daka dat goed te doen! Je stapt in een nachtmerrie waarvan je weet dat je wakker bent en het met open ogen moet doorstaan.

Vriendschap en moed

Ik zal je vinden is een gruwelijk spannend horrorboek vanaf 10 jaar maar zeker ook voor volwassenen de moeite waard wat mij betreft. Het boort die oerangst vanuit een kindertijd aan. En elke soort angst komt wel even voorbij. (naalden bah!) Het is bovennatuurlijk en ook menselijk. Demonische angst vliegt om je oren maar ook dingen als afscheid en verlies vanuit het echte leven. Die verweving heeft Daka erg goed gedaan. De vrienden hebben elk hun eigen demonen vanuit het leven, en dan ook nog eens die verschrikkelijk enge Zoeker die achter ze aan zit.

Het verhaal van Justin over zijn overleden moeder weet me echt te raken. Maar ook de andere jongeren hebben hun eigen verhaal over verlies, buitensluiten, pesten en gemis. Allemaal heftige familiezaken die spelen. Maar het feit dat ze elkaar hebben en elkaar helpen is heel krachtig en geeft ze moed. En moed is wel nodig bij het gevecht wat ze te wachten staat. ‘Ik zal je vinden’ neemt je mee in al deze laagjes. Enjoy the ride!

‘Iets weten kan elke idioot. Het gaat erom dat je het ook begrijpt. Dat zei Albert Einstein.’

Blz 27 ~ Ik zal je vinden

Ik zal je vinden een derde Horrorland boek

Ik zal je vinden is het derde deel van de Horrorland serie. Alle boeken staan los van elkaar. De eerste twee zijn door K.R. Alexander geschreven en waren leuk en spannend. Dit derde deel van Daka Hermon is niet leuk en spannend, nee het is bloedstollend en meeslepend! Mijn absolute favoriet so far. Het is een jeugdhorror en dat gevoel had ik ook wel bij de eerste twee delen. Zonder dat dit storend was overigens. Maar bij dit deel heb ik het geen moment echt als jeugdhorror ervaren. Gewoon een bizar eng verhaal wat je jeugdangst weet te grijpen om nooit meer los te laten.

Ik zal je vinden is het debuut van Daka Hermon die overigens zelf nooit horrorfilms kijkt omdat ze veel te bang is.. Ik kijk uit naar meer van deze auteur! En ik kijk uit naar de andere Horrorland delen want er gaan er meer komen.

Horrorland boekenserie

De horrorland boekenserie van Kluitman is geschikt voor lezers vanaf 10 jaar. Het zijn griezel, horrorboeken met diverse thema’s maar dat ze spannend zijn is wel duidelijk. Elk deel staat los van elkaar, althans tot nu toe. Wie weet komt er ooit wel een vervolg nog van een boek. Hieronder de volgorde van uitgave, maar ze zijn dus prima los te lezen!

Specificaties Ik zal je vinden

Auteur: Daka Hermon | Vettaald door Merel Leene | Uitgever Kluitman | Horrorland serie boek 3 | November 2021 | 9789020623833 | 320 pagina’s | Meer informatie bij je lokale boekhandel of klik hier

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker klimaat kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Footer5
Selena
Delen is enorm lief

Ik ben een echte trotse boekennerd. De liefde voor verhalen was onderdeel van mijn opvoeding en deze passie geef ik nu weer door aan mijn twee dochters en kinderen op mijn werk. Lezen, voorlezen en boeken zijn een wereld waar ik graag in verdwaal. En tijdens mijn dwalingen zoek ik de woorden zodat ik het weer met jullie kan delen op StoerLeesVoer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.