Imagine, prentenboek van Lennon met een tijdloze boodschap van vrede

Een prentenboek van John Lennon Imagine over vrede en zelfs gebruikt bij de opening van de Olympische Spelen. Lees mee in een bijzonder verhaal over een vredesduif.

John Lennon Imagine

Prentenboek John Lennon Imagine

In dit bijzondere prentenboek met de alom bekende woorden van John Lennon: Imagine! volgen wij een duif met een missie. Compleet met een schoudertas met het peace teken erop vliegt de duif naar alle vogels.

Het maakt niet uit hoe de vogels eruit zien, ze worden allemaal verwelkomt door de duif. Hij brengt ze takjes met groene blaadjes en vliegt overal naar toe.

Als hij uitgeput op een tak zit komen alle vreemde vogels hem opzoeken en geven de vredesduif een dikke knuffel.

Helemaal achterin vinden wij nog de songtekst en de Nederlandse vertaling door Ted van Lieshout.

Olympische spelen

Tijdens de openingsceremonie van 2018 in Korea, nadat Moon de Spelen officieel voor geopend had verklaard, zong een oudere Zuid-Koreaanse rockster John Lennon’s evergreen Imagine. Honderden kaarsendragers vormden in het stadion samen een vredesduif. Een prachtig moment even doorspoelen naar 1.04 minuten en dan kun je het terugzien. Of kijk hieronder de video van dit prachtige moment.

John Lennon Imagine

Terug naar het boek van John Lennon Imagine! Yoko Ono Lennon schreef speciaal voor dit boek een bijzonder warm voorwoord. Naast de mooie prenten valt dit boek op doordat links in het groot de engelse woorden staan en rechts in het klein de nederlandse vertaling.

John Lennon Imagine

Geschikt voor kinderen?

De illustraties in John Lennon Imagine zijn rustig met heldere kleuren en zwart omlijnde afbeeldingen. Voor kinderen een van de belangrijkste dingen om naar een boek te kijken.

Ook al is de songtekst zelf misschien wat lastig voor kinderen om te begrijpen je kunt het boek wel mooi gebruiken om over verschillen en gelijkheid te praten. Over ruzie en over vrede.

De eerste keer ( keren) kun je het boek bijvoorbeeld ook lezen zonder voor te lezen. Vraag de kinderen wat ze zien! Ze zullen je misschien wel doen verbazen hoe kinderen op jonge leeftijd al leren lezen door naar de plaatjes te kijken. Emoties in uitdrukkingen te zoeken en bepaalde dingen gewoon heel simpel recht voor zijn raap benoemen. Daar zijn kinderen immers Olympisch kampioen in!

Specificaties John Lennon Imagine

Uitgeverij:  Leopold | Auteur:  John Lennon | Illustrator: Jean Jullien | Vertaling: Ted van Lieshout | 9789025873011 | 32 pagina’s | september 2017 | meer informatie bij je lokale boekhandel of vind je hier

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie bos dieren emoties familie fantasie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor interactief jezelf zijn klimaat kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful moord mysterie natuur oorlog opgroeien pesten prentenboek reizen roman samen school spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel voorleesboek vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Footer5
Delen is enorm lief

Hoi Ik ben Ellen mede - eigenaar van StoerLeesVoer. Ik ben dol op de geur van boeken. Prentenboeken voor de klas en fantasy voor mezelf en alles daar tussenin. In het dagelijks leven sta ik 3 dagen per week op de leukste Montessori school van Den Haag. Daarnaast heb ik ook nog een lifestyleblog www.mamascrapelle.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Post comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.