In 4 Stappen – Bernadette Gervais, een beeld van het concept tijd

In 4 stappen is een prentenboek waarin elke pagina laat zien wat er allemaal in 4 stappen kan gebeuren. Het is heel goed om voor (jonge) kinderen het concept tijd op een duidelijke manier te zien. Want hoe moeilijk is het om tijd te snappen, en om uit te leggen. Bij StoerLeesVoer kennen we allemaal de kracht die boeken en voorlezen heeft en dat bewijst dit boek maar weer.

in 4 stappen

Stap 1: In 4 Stappen

Het boek In 4 Stappen

  1. Je merkt het op.
  2. Neem het vast.
  3. Je opent het.
  4. Je leest het!

Dat tijd relatief is, weten we dankzij Einstein. Maar hoe leg je dat uit aan kinderen? Het boek ‘In 4 stappen’ laat hen de relativiteit van tijd ontdekken in vier stappen. Op elke pagina staat een scène verdeeld over vier kaders. Sommige scènes duren slechts seconden, andere uren, maanden of jaren. Een kat loopt snel voorbij, een huis ziet er anders uit in elk seizoen, … Een tijdloos, humoristisch en stijlvol prentenboek.

Stap 2: Wat vinden wij ervan?

De eigenaardigheid en uniekheid valt meteen al op van dit boek. De vormgeving is rustig, duidelijk en prachtig. Zoals eerder aangegeven is het concept tijd een lastig iets om te snappen en uit te leggen maar dankzij ‘In 4 Stappen’ is het bespreekbaar en tastbaar. En zodra iets tastbaar is en erover gesproken wordt kan het begrip groeien. Het leuke is dat dit boek uiteraard korte stukjes tekst heeft, in 4 stappen. Maar tegelijk is het ook een prentenboek en valt er veel te zien.

Ik kan in 4 stappen voorlezen en bespreken, maar mijn oudste dochter die nog niet leest kan het ook “voorlezen” aan haar jongere zusje want die verteld gewoon wat ze op de illustraties ziet. Buiten dat de illustraties een verloop van tijd laten zien, gebeuren er wisselende dingen. Dieren, seizoenen en gebeurtenissen komen allemaal voorbij en geven ook stof tot gesprekken. En uiteraard blijft de al oude discussie een leuke; wat was er eerder het ei of de kip?

Ik vind In het een prachtig boek en aanvulling in onze boekenkast. Het concept tijd wordt op een prachtige manier tastbaar voor jong en ouder. Ook denk ik dat dit boek een goede aanvulling op scholen, kdv en bso zou zijn. Of een goed cadeau zijn. Onthoudt dit boek dus!

in 4 stappen

Stap 3: Specificaties In 4 Stappen

Auteur: Bernadette Gervais | Uitgeverij: Oogappel | Hardcover | 64 pagina’s | juli 2020 | 9789002271205 | Meer informatie vind je hier bij Bol of bij je lokale boekhandel

Stap 4: Kies je tag!

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie bos dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid milieubewust mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Footer5
Selena
Delen is enorm lief

Ik ben een echte trotse boekennerd. De liefde voor verhalen was onderdeel van mijn opvoeding en deze passie geef ik nu weer door aan mijn twee dochters en kinderen op mijn werk. Lezen, voorlezen en boeken zijn een wereld waar ik graag in verdwaal. En tijdens mijn dwalingen zoek ik de woorden zodat ik het weer met jullie kan delen op StoerLeesVoer.

18 reacties

  1. Wat een bijzonder boek. Hier kan ik wel wat mee in mijn kleuterklas en thuis voor mijn eigen kinderen.

  2. Ik zou deze graag willen winnen voor onze zoon die worstelt met het begrip tijd. Waarom is het vandaag en was het gisteren morgen?

  3. Wat een mooie vormgeving heeft dit boek,ik wil er graag met mijn zoontje van genieten. Ziet er prachtig uit!

  4. Woow, wat prachtig. Ik zie hier veel mogelijkheden mee. Ook voor oudere kinderen. Zelf bedenken en dan foto’s maken. Of collage. Hier wil ik mee aan de slag. Allez ’t is te zeggen, eerst winnen he.

  5. Wauw! Wat een supermooi boek! Ik waag graag een kansje voor mijn dochter. De woorden vandaag en morgen gebruikt ze al, maar nog niet helemaal zoals het bedoeld is :p

  6. Wat een bijzonder boek lijkt me dit. Ik zou graag ontdekken wat we hier op school allemaal mee kunnen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.