In de maneschijn – een mooi voorleesboek voor kleine dromers

We hebben een nieuw favoriet voorleesboek in huis! Want heel veel bekende kinderboekenhelden vinden we in dit boek In de Maneschijn. Zoals Kikker, Dikke Dik, boer Boris en nijntje. En dan staan er ook nog de leukste kinderliedjes in. Van In de Maneschijn tot Slaap kindje Slaap. Een boek dus om eindeloos samen in te lezen en te zingen!

In de maneschijn

Voorlezen – belangrijk en gezellig

Onlangs kwam in het nieuws dat steeds meer jongeren moeite hebben met lezen. Ze komen met een taalachterstand van school af. En tegenwoordig zijn kinderen ook steeds minder gemotiveerd om te lezen. Ze kiezen eerder voor hun digitale scherm waar ze al hun persoonlijke voorkeuren in korte tijd te zien krijgen.

Hopelijk komen er allerlei plannen en voorstellen om het leesonderwijs te verbeteren. Maar het begint natuurlijk al bij de leeftijd van 0 tot 4 jaar. Kinderen interesseren voor verhaaltjes. Gezellig samen lezen en een rustig moment creëren voor het slapengaan. Een tekst volgen en een avontuur beleven met je fantasie. Misschien vergeten we ook wel hoe belangrijk dat is! Dus zoveel mogelijk voorlezen en liedjes zingen, daar houden we van!

kikker

In de Maneschijn – voorleesboek met liedjes en verhalen

Als je dan een leuk voorleesboek zoekt, dan is In de Maneschijn een prachtige aanrader. De kunsten en fantasie van heel veel bekende schrijvers en illustratoren zijn gebundeld. Om kinderen mee op reis te nemen en de dag af te sluiten met een versje, liedje, verhaal of gedicht.

De illustratie op de kaft van het boek vinden wij direct al prachtig. Lief, verwonderend en dromerig. Gemaakt door de jonge en getalenteerde illustratrice Donna Kroese. Zij maakte ook de illustratie op de eerste bladzijde bij het liedje In de Maneschijn. Ontelbaar veel keren al gezongen en het blijft leuk! En als we verder bladeren dan zien we onder andere Beertje Pippeloentje van Annie M.G. Schmidt, Dribbel van Eric Hill en Boer Boris van Ted van Lieshout.

Op avontuur met je fantasie

Er is te veel leuks om op te noemen hoor. Maar toch nog een aantal leuke voorbeelden dan. Een lief kort verhaaltje met prachtige illustraties van Mark Janssen. Maar er zijn ook een langere voorleesverhalen van Yvon Jaspers, Vivian den Hollander en Marianne Busser & Ron Schröder. Zo gevarieerd en voor elk wat wils. Het is ook een fijne combinatie van de bekende klassiekers en de nieuwste pareltjes.

En dan staan er ook nog de bekendste kinderliedje tussen. Zoals In de maneschijn, Op een grote paddenstoel, Ik zag twee beren en Olifantje in het bos. Gegarandeerd zing- en leesplezier dus voor jonge kinderen. Met kinderen van 0 tot 5 jaar kun je dit boek eindeloos blijven lezen. Droom weg bij verhalen en versjes over op reis gaan, vriendschap, spelen, seizoenen en avonturen beleven. En natuurlijk over de maan!

De maan ziet er altijd weer anders uit.
Soms glanst hij door de wolken heen.
Soms schijnt hij fel tussen de sterren.
Soms is hij heel dun.
En soms is hij bol en rond.
Dan is hij op z’n mooist, vindt meneer Big.

Uit: Meneer Big en de maan – Gitte Spee
  • Veel bekende schrijvers en illustratoren 
  • 38 verhaaltjes, liedjes en versjes
  • (voor)lezen stimuleren
  • Voor 0 tot 5 jaar
  • Fantasie en voorstellingsvermogen vergroten
  • Met de bekendste kinderliedjes
  • Een mooi cadeauboek!

Specificaties In de Maneschijn

Diverse auteurs en illustratoren | Uitgeverij: Ploegsma | 9789021684048 | april 2023 | 144 pagina’s | Meer informatie vraag je bij de lokale boekhandel, of vind je bij bol.com

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid milieubewust mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

In de maneschijn
Footer 8 met bol verwijzing
Lianne
Delen is enorm lief

Ik ben Lianne, 40 jaar oud en moeder van drie hele lieve jongens. Opgeleid als orthopedagoog en geïnteresseerd in alles rondom opvoeding en ontwikkeling. Hoe kun je als ouder mindful te werk gaan, hoe zorg je voor jezelf en hoe hou je het een beetje leuk?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.