In de zee voor kleine ontdekkingsreizigers – een schuifjesboek

Toen mijn eigen kinderen jong waren, konden ze geen genoeg krijgen van schuifjesboeken. In de zee voor kleine ontdekkingsreizigers is een superleuk boekje met schuifjes voor de allerkleinsten. Samen duik je de zee in!

in de zee

Duik mee, diep in de zee

Ontdek de zee met het boek ‘In de zee voor kleine ontdekkingsreizigers’. Op elke bladzijde kun je stevige schuifjes vinden. die je kunt duwen, trekken of draaien. In de zee kom je verschillende dieren tegen, zoals bijvoorbeeld de schildpad, dolfijnen, zeehonden, papegaaiduikers, een octopus, haaien, krabben en meeuwen.

in de zee

Een superleuk schuifjesboek

Mijn eigen kinderen hebben eindeloos schuifjesboeken ‘gelezen’. Dit soort boeken zijn bij jonge kinderen enorm populair, omdat ze hiermee echt zelf handelend bezig kunnen zijn en zo het idee hebben ook lekker lang in een boek aan het lezen te zijn. Het verrassingseffect is vaak erg leuk.
Ook in ‘In de zee voor kleine ontdekkingsreizigers’ zijn de schuifjes superleuk. Dat komt omdat deze heel verrassend en afwisselend zijn. De ene keer kun je iets laten bewegen, de andere keer komt er een dier omhoog of schuift er juist een dier uit de zijkant van het boek. En de bladzijdes van het boek zijn super stevig. Heel handig, want dit soort boeken wordt vaak heel intensief gebruikt. Een beetje stevigheid is dan wel heel erg nuttig!

Leuk voor in de klas

Vaak denk je bij schuifjesboeken aan boeken voor peuters. Maar deze boeken zijn niet alleen leuk voor peuters, maar zeker ook voor kleuters. In mijn kleuterklas worden dit soort boekjes het eerste gekozen als ze op het boekenrek staan. Kinderen doen vaak hun best om als eerste zo’n boek te kunnen bemachtigen… Van het manipuleren van de schuifjes krijgen de kinderen meestal geen genoeg. En in de zee is natuurlijk wel een heel leuk thema. We hebben dit ook als thema gehad dit jaar in onze klas, en wat waren de kinderen enthousiast. Dit leuke In de zee boekje met prachtige illustraties van Anne-Kathrin Behl gaat zeker weer één van de favorieten van het boekenrek worden!

Specificaties ‘In de zee voor kleine ontdekkingsreizigers’

Auteur en illustraties: Anne-Kathrin Behl | Vertaling: Ellen Hosmar | Uitgeverij: Veltman Uitgevers | 9789048320097 | februari 2022 | 8 pagina’s | meer informatie bij je lokale boekhandel of klik hier

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie bos dieren emoties familie fantasie filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klimaat kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful moord mysterie natuur oorlog opgroeien pesten prentenboek reizen roman samen school spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel voorleesboek vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

in de zee
footer 5
Kelly
Delen is enorm lief

Ik ben Kelly, getrouwd en moeder van twee dochters van 6 en 8 jaar. Ik werk 3 dagen per week als kleuterjuf. Daarnaast ben ik samen met mijn man de trotse eigenaar van Mini & More, een webshop in outlet merkkleding. Natuurlijk ben ik als juf gek op kinderboeken. Als gezin doen we het liefst zoveel mogelijk leuke dingen met elkaar: spelletjes, knutselen, uitstapjes en weekendjes weg.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Post comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.