In het Sprookjesbos, een blinkend boekje van Hans & Monique Hagen

Gouden boekjes kent iedereen wel denk ik. Maar kennen jullie ook de Blinkende boekjes? Deze blinken uit door hun bijzondere verhalen, geschreven door getalenteerde schrijvers. De tekeningen zijn gemaakt door illustratoren van over de hele wereld. Al dat moois bij elkaar verdient een vrolijk glimmend randje! Je boekenkast en de wereld worden daar een stukje mooier van. Naar een magische blinkende, en ook bekende wereld worden we gebracht in het Sprookjesbos.

in het sprookjesbos

In het Sprookjesbos

In het beroemdste Sprookjesbos van Nederland dwaalt een klein muisje. Samen met zijn vriend Kraai. Muis dwaalt omdat hij is uitgenodigd voor een feest van zijn neefjes. Maar hij kan hun huis niet vinden. Waar wonen ze nou toch? Het huis is in het Sprookjesbos en onderweg komen ze veel bewoners van de Efteling tegen. Doornroosje, Langnek, de dansende schoentjes.. De meesten zijn aardig en behulpzaam. Maar Muis en Kraai moeten ook langs de wolf en de briesende draak…

Blinkend mooi

Met zo’n blinkend randje en als locatie in het Sprookjesbos, kan je eigenlijk niet misgaan voor een kind. Mijn dochter geeft een ‘wow’ en aait de glimmende rode buitenkant. Dit verhaal is ook verschenen als Gouden boekje, maar nu dus in glimmend rood als Blinkend boekje. Deze serie heeft verschillende kleuren. Ik zie een groene van Sophia en de Leeuw, een rode van Het Muizenhuis & Droom maar poes Milo. Ook een gouden van de Prinses op de erwt, misschien wat verwarrend. Maar allemaal hanteren ze dezelfde formule; bijzondere verhalen van getalenteerde schrijvers met illustraties van over heel de wereld. En als je gaat verzamelen vormt het ook een mooi kleurrijk geheel in je boekenkast.

De Efteling

De magie van de Efteling is tijdloos. Ook in dit boekje werkt het weer erg goed. In het Sprookjesbos gaan Muis en Kraai op avontuur. De missie, het vinden van een leuk muizenfeestje is al tof. Een spannend avontuur. En de locatie is perfect. We zien bekende plekken en die herkenbaarheid is voor kinderen geweldig. Ook voor volwassenen trouwens. Een feest van herkenning en tegelijk een uniek verhaal. Net spannend genoeg, en niet te spannend. Het werkt gewoon, de magie is weer op z’n best.

De illustraties zijn mooi en passen goed erbij. Sander de Bruijn heeft het geïllustreerd. De tekst komt van Hans & Monique Hagen, en die heb ik leren kennen door het prachtige ‘Jij bent de liefste’, een poëzieprentenboek. De manier van vertellen en woordkeuzes vind ik aangenaam voorlezen. De woorden nemen je makkelijk mee in het avontuur en van de magische omgeving in het Sprookjesbos.

Blinkend blij

Ik vind dit een erg mooie reeks boekjes. In de Efteling is fijn om zelf in je boekenkast te hebben, maar uiteraard ook een geweldig cadeau. Breng de magie van de Efteling in je huis. En maak jezelf of anderen blinkend blij. Zal muis het feestje vinden? En laten de wolf en de briesende draak hem met rust? Lees het zelf en geniet van deze aangename wereld in woord en beeld!

in het sprookjesbos

Specificaties In het Sprookjesbos

Auteur: Hans & Monique Hagen | Illustrator: Sander de Bruijn | Uitgever: Rubinstein | November 2017 | 9789047624042 | 3-12 jaar | 28 pagina’s | Blinkend Boekje | Meer informatie vind je hier

Footer1
Selena
Delen is enorm lief

Ik ben een echte trotse boekennerd. De liefde voor verhalen was onderdeel van mijn opvoeding en deze passie geef ik nu weer door aan mijn twee dochters en kinderen op mijn werk. Lezen, voorlezen en boeken zijn een wereld waar ik graag in verdwaal. En tijdens mijn dwalingen zoek ik de woorden zodat ik het weer met jullie kan delen op StoerLeesVoer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.