Jaaroverzicht van StoerLeesVoer van 2020, een knallende start

Jaaroverzicht van StoerLeesVoer plus giga win-actie! Daar staan we, eind december en klaar om van 2020 naar 2021 te gaan. Een mooi moment om eens terug te blikken en vooruit te kijken. Plus een giga win-actie. Eigenlijk doen we “pas” een half jaar mee van 2020. In juli 2020 kwamen we online. Maar we zijn niet nieuw in boekenreviewland. Ik neem je mee in 2020 van StoerLeesVoer.

jaaroverzicht 2020

Begin

Juli 2020, een knallende start! Een feestmaand waarin maar liefst elke dag een win-actie online kwam. Voordat StoerLeesVoer er was, waren onze boekreviews op de website van Mamascrapelle terug te vinden. Maar het team groeide, de leespassie wakkerde meer en meer aan. Daardoor besloot eigenaar Ellen om haar boeken een nieuw onderkomen te geven. En zo is StoerLeesVoer geboren. Een database van bijna 600 reviews werd overgezet naar de nieuwe site, niet zonder slag of stoot. Het klinkt zo makkelijk maar in de realiteit hebben Ellen en ik elke review meermaals moeten openen en moeten aanpassen zodat tekst, foto’s en linkjes goed kwamen te staan. Bloed, zweet en vierkante scherm ogen als resultaat. Onze start in dit jaaroverzicht.

Maar we doen dit met alle liefde, want we houden van onze boeken. Elke review vanuit het team verdient het om met zorg en aandacht geplaatst te worden. Dat doen wij ook allemaal met de boeken en recensies. Onze gezamenlijke missie is dan ook die passie en liefde voor lezen, voorlezen en boeken over te brengen. We willen dan het liefste ook de grootste diverse database van Nederland opbouwen. Want we begonnen met alleen kinderboeken, inmiddels komen daar steeds meer young adult en volwassen boeken bij. Niet alleen meer leesboeken, ook kunst, personal finance, opvoeding en andere onderwerpen vullen zich mooi aan. Belangrijk om te vermelden in dit jaaroverzicht!

jaaroverzicht

Recensieteam

Ons recensieteam is iets waar we trots op zijn en wat ook echt niet kan missen in dit jaaroverzicht. Op dit moment telt ons recensieteam maar liefst 14 leden. Elias en Rosalie zijn de jongsten. Hun reviews zijn erg geliefd en dat snap ik wel. Eerlijk en door kinderogen bekeken. Delicia is er al het langste bij en heeft in 2020 ook wat meer volwassen boeken reviews geschreven. Reviewer Tanja is onze historicus en heeft vele pagina’s weg gelezen dit jaar. Weten jullie al dat ze ook haar eigen boek Ontij heeft geschreven? Elles, mama van Elias, en onze personal coach. Ook dit jaar heeft ze haar steentje bijgedragen in onze groei van volwassen boeken. Met uiteenlopende interesses is het een mooie aanvulling.

We gaan nog even door in ons jaaroverzicht met Esther, mama van Rosalie. Haar boekreview van Human Nature is echt het bekijken waard. Onze juffen Joyce en Kelly hebben echt flink de kinderboeken database vol gelezen en gereviewed dit jaar. Ook hebben we 4 nieuwe leden mogen toevoegen! Chantal was als eerste nieuw, onze mama en BSO topper. Kimberly, onze pas twintiger, romanticus en zwijmelaar. Mandy onze deskundige op gebied van leven op autistisch spectrum. En Lianne, mama en orthopedagoog. Dan blijven Ellen en ik, Selena, nog over. Ik ben samen met Ellen mede-eigenaar van StoerLeesVoer. Beide beheren we onze eigen website, samen StoerLeesVoer en daarnaast vinden we ook nog tijd om te reviewen, werken en mama zijn.

jaaroverzicht team

Social Media

Leuk om in dit jaaroverzicht te vermelden is dat we al vrij snel van 2 reviews op een dag naar 3 zijn gestapt. Onze tsundoku’s, boekstapels, bleven maar groeien en de boekreviews volgden in rap tempo. Dus elke dag komen er nu maar liefst 3 nieuwe boekreviews online! Soms zelfs nog een vierde op social media in speciale tijden. Zoals met kerst en Sinterklaas, dan zetten we graag eerdere reviews weer even in de spotlight. Je kan ons verder vinden op Pinterest, Facebook, Instagram en Twitter. Elk platform is weer net een beetje anders, en daar passen we ons ook op aan. Op Pinterest vind je bijvoorbeeld meer dan 150 borden met verschillende thema’s waar onze boeken op verdeeld staan.

Onderscheiden

Er zijn natuurlijk veel leuke boekenblogs online. Wij willen ons echt onderscheiden op een paar punten. Ten eerste met een groot en divers team. Daarnaast bieden wij ook themablogs aan. Denk aan zelfbeeld, overlijden, tegenstellingen, milieu, maan en LGBTIQA+. Maar er zullen veel meer onderwerpen nog volgen. Wij verzamelen onze boeken plus vaak nog activiteiten om hierbij te doen. Ook hebben we een apart kopje met al onze AVI en Tijgerlezen boeken. We houden van voorlezen maar zelf lezen is net zo belangrijk. Deze punten mogen dus niet missen in ons jaaroverzicht.

Maar nieuw dit jaar en wat ook niet mag missen in ons jaaroverzicht is de categorie StoerDoenVoer. Omdat lezen een lifestyle is! Lekker knutselen met boeken, je eigen boekenlegger maken, vazen vouwen. We helpen je om actief bezig te zijn. We vinden zelfs een manier om je oude boeken nog een nieuw leven te geven. Recycle en duurzaamheid zijn ook belangrijke onderwerpen voor ons! Tegelijk vind je in deze categorie ook alle blogs waar een activiteit bij staat, of met lestips erin. Handig he?

Jaaroverzicht 2020

Zoals een goed jaaroverzicht betaamd willen wij alle uitgevers, auteurs, illustratoren en vertalers bedanken. Wat een liefde en warmte krijgen we van iedereen! Vanuit de boeken, op onze recensies en via Social media. Ik ben verantwoordelijk voor onze Social media kanalen en stuur alle leuke reacties dan ook door naar ons reviewteam! Omdat we elk boek met zoveel liefde en passie reviewen, is die feedback ook echt heel leuk om te krijgen.

En natuurlijk kunnen wij niet bestaan zonder jullie, onze lezers en bezoekers. We waarderen ook echt elke digitale bezoeker die onze reviews leest. Alle leuke reacties en tips op wat we doen. Dat maakt het zorgen voor StoerLeesVoer tot een feestje. En de vele uren die nodig zijn voor reviewen, fotografie (alle foto’s maken we zelf), bedenken van activiteiten, website snel houden en ons zichtbaar maken zijn het dan helemaal waard. Een oprecht dankjewel van ons allen in dit jaaroverzicht.

2021

Nieuw jaar! Op 1 januari begint een vers hoofdstuk van een nieuw boek met 365 pagina’s. Een heerlijke quote vind ik dat. Wij gaan gewoon door zoals we doen. We blijven onze database aanvullen met de mooiste boeken van 0 tot en met 100 jaar. Er zullen win-acties blijven komen en spontaan zullen er andere dingen ontstaan. En in december 2021 volgt er vast weer een mooi jaaroverzicht.

We hebben een groot team maar er is altijd plek voor gastreviewers. Dus zijn er nou boeken die missen en die echt erbij moeten? Heb jij ook een passie voor lezen en wil je dat kwijt? Stuur een email naar selena@stoerleesvoer.nl en wie weet komt er een eenmalige review van jou op onze website. Of misschien word je ook wel onderdeel van StoerLeesVoer. Laat weten wat jouw passie is, welk genre je graag leest en of je wel of geen ervaring hebt met reviewen. We kunnen niet zomaar alles plaatsen, we hebben een bepaalde manier van reviewen en willen kwaliteit leveren. Tegelijk kunnen wij ook begeleiden en samen zorgen voor een mooie review.

Winnen bij dit Jaaroverzicht 2020!

Wij gaan dit jaaroverzicht van 2020 uit met een knal! Je kan namelijk een giga boekenpakket winnen. Voor jong en ouder, met diverse boeken en met een mooie boekenlegger. Wat vind je in het te winnen pakket? Als de titel doorklikbaar is, dan kom je bij onze review uit voor meer informatie.

 1. Charlie en de dolfijnenshow: voor de jonge voorlezers
 2. De bijzondere duif: vrijheid en zelfbeeld voor jonge oortjes
 3. De geschiedenis van Jane Doe: leesboek vanaf 15 jaar
 4. Quotum: Spannende dystopie vanaf 14 jaar
 5. Maar ik ben jou niet: Spannend leesboek vanaf 13 jaar
 6. Een prachtige design libelle boekenlegger

Wat moet je doen voor dit jaaroverzicht boekenpakket?

 • Laat een reactie achter onder dit jaaroverzicht bericht
 • Volg ons op social media: Pinterest, Facebook, Instagram en/of Twitter. 1 of allemaal, wat er mogelijk is.
 • Delen is een extra winkans! Elke post, story met tag naar ons zodat we het zien is een extra winkans.
 • In het nieuwe jaar, 2 januari maak ik via onze stories op social media een winnaar bekend

Succes!

Kijk hier voor het jaaroverzicht 2021

jaaroverzicht 2020 winnen
Selena
Delen is enorm lief

Ik ben een echte trotse boekennerd. De liefde voor verhalen was onderdeel van mijn opvoeding en deze passie geef ik nu weer door aan mijn twee dochters en kinderen op mijn werk. Lezen, voorlezen en boeken zijn een wereld waar ik graag in verdwaal. En tijdens mijn dwalingen zoek ik de woorden zodat ik het weer met jullie kan delen op StoerLeesVoer.

36 Responses

 1. Wow wat is er al super veel gedaan in 2020. Zoveel gelezen zoveel leuke tips gekregen. Ik doe graag mee met deze mega winactie! Kunnen wij het nieuwe jaar ook weer starten met nieuwe boeken

 2. Wow wat een mooi pakket! Dank jullie wel voor al jullie reviews! Ook ik wens jullie fijne feestdagen en alle goeds voor 2021

 3. Geweldig zoals jullie alles doen en nu ook nog weer een geweldige actie met prachtige boeken, ik doe dolgraag mee. Ook wens ik jullie fijne feestdagen en een geweldig 2021 met heel veel mooie boeken.

 4. Hier een inmiddels trouwe volger. Op naar een nieuw jaar met nog meer blogs, recenties en posts! (En wat een gave winactie trouwens!)

 5. Pas een half jaar, het lijkt echt al veel langer! Ik ben erg blij met jullie reviews, bij sommige ben ik toch over de streep getrokken om een bepaald boek te kopen, waarbij ik eerst mijn twijfels had. Dank je wel daarvoor en ga zo door 😄
  Ik wens jullie hele fijne dagen 🎅🎄☃️
  Graag maak ik kans op het giga boekenpakket, met een echt boekenwurm gezin zijn deze boeken erg welkom!

 6. Wat is 2020 in een flits omgevlogen! We hebben heel wat afgelezen hier in huis. Een nieuwe stapel boeken is een fijne start van 2021 🤗

 7. Ik ben echt heel blij met jullie. Het is echt heel knap zo’n waardevol blog te maken tussen alle boekenblog en sites die er al zijn.
  En ik maak graag een kansje op de mooie boeken. Prachtige selectie.

 8. Wauw, leuk om jullie jaaroverzicht te lezen en dan zeker met zo’n gave afsluiter!! Wat een leuke WINACTIE! Natuurlijk doe ik dan als boeken liefhebber enorm graag mee!!
  Groetjes en alvast fijne feestdagen voor jullie!

 9. Wat hebben jullie in 2020 al veel bereikt! Ga zo door met de plannen van 2021!
  Ik wil dit gave pakket graag winnen

 10. Tjongejonge, wat een enorm mooi pakket!
  Deze boekenwurm is erg benieuwd naar de boeken en vooral natuurlijk de inhoud 😉. Wat zou het fijn zijn het nieuwe jaar 2021 zo positief te beginnen.

 11. Bedankt voor de inspiratie en de mooie recensies het afgelopen jaar en heel veel succes volgend jaar. Ik blijf graag mee lezen en volgen. En natuurlijk doe ik ook heel graag mee voor dit geweldige boekenpakket

 12. Nog maar zo kort bezig en al zoveel gedaan! Ik denk dat StoerDoenVoer ook erg leuk is om mee bezig te gaan nu tijdens de lockdown. Je moet af en toe ook eens wat anders dan lezen 😜
  Wij doen natuurlijk graag mee met de leuke winactie, dit pakket boeken past toevallig perfect bij ons! Daan van 5 blijft gek op boeken maar zijn zussen van 14 en 16 zullen de andere boeken denk ik ook gaaf vinden! En dan heb ik ook gelijk wat nieuws om te lezen 😊

 13. Oh wauw! Wat een leuke blog om te lezen en wat een knaller van een winactie! Hier een familie van boekenfanaten in verschillende verpakkingen van 1 jaar tot 33 jaar! Wat kunnen wij genieten van samen tot rust komen met een boekje, vooral op de momenten waarop we de kids bijna achter het behang kunnen plakken 😊🙈😉!

 14. Ik doe graag mee voor mijn neefje en nichtje, wij zijn in september nog met de kinderen naar het dolfinarium in Harderwijk geweest, sinds die tijd zijn de dolfijnen en uiteraard ook de grappige walrussen helemaal favoriet. Dus ik denk dat vooral het boek Charlie en de dolfijnenshow erg in de smaak zal vallen.

 15. Als juf en moeder ben ik dol op boeken, en niet alleen kinderboeken. Ben benieuwd! Daarom doe ik graag mee!

 16. Wat een leuk pakket voor de kinderen, ik doe erg graag mee 😊😊 Groetjes Anneliese de Waal

 17. Wat een tof boekenpakket! Hier hebben we een boekenworm van 14 en eentje van 5 en met dit pakket komen ze allebei prima aan hun trekken (dat gebeurt niet vaak ^^). Zou een mooie stapel zijn om de thuiswerkdagen van papa en mama (beter) door te komen !

 18. Wat een mooi pakket verloten jullie!! Ik lees zelf graag en onze meiden van 2 en 5 zijn dol op voorlezen, dus dit pakket zou bij ons zeker op de goede plek zijn!

 19. Jullie tips zijn inspirerend en heel leuk om te lezen. Vooral gaaf dat er zoveel te vinden is rondom thema’s. Dat komt mij goed van pas op school, ik probeer van al onze leerlingen boekenwurmen te maken! Het pakket zou goed van pas komen!

 20. Via via kom ik net op jullie Instagram terecht. Wow, wat veel mooie recensies. Onze boekenwurm is in de Lockdown tijd veel meer gaan lezen en houdt nu ook een Instagram bij met zijn gelezen boeken en de recensie ervan. Ik weet zeker dat hij heel blij zou zijn met dit pakket. Sommigen daar is hij misschien iets te jong voor maar deze mama houdt ook erg van lezen. Ik doe dus heel graag mee!! ♡

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Post comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.