Jake en de T.rex – Thé Tjong-Khing, terug in de tijd

Dino’s spreken bij heel veel jonge kinderen enorm tot de verbeelding. Het prentenboek Jake en de T.rex is een leuk boek voor alle kleine dinoliefhebbers, waarbij Jake terug gaat naar de tijd van de dino’s en daar allerlei spannende dingen meemaakt!  

slaapkamer vol dino's

Jake en de T.rex: een reis naar de tijd van de dino’s

Jake woont in Montana, en zijn ouders hebben op hun land een heel bijzonder bot gevonden. Hij is helemaal gek op dino’s, zijn hele kamer staat er vol mee. En met zijn held Magic Man. ’s Nachts droomt hij: hij komt in zijn eigen dino wereld terecht! Daar beleeft hij een spannend dino avontuur, want hij redt een baby T.rex. De moeder T.rex is heel dankbaar, en Jake gaat met de dino mee. Samen beleven ze nog veel meer spannende dingen!
Mijn jongste dochter van 6 jaar vond het boek erg leuk. Vooral de tekeningen vond ze mooi. Ze heeft deze week al een aantal keren zelf het boek gepakt om het boek weer zelf even te ‘lezen’.

dinosaurus

Een overzichtspagina met allerlei soorten dino’s

Wat het boek Jake en de T.rex extra leuk maakt, is dat er voorin een overzichtspagina zit met allerlei soorten dino’s. Had je bijvoorbeeld al weleens gehoord van de Thescelosaurs, de Anzu of de Quetzalcoatlus?
Deze dino’s komen ergens in het boek voor. Het is leuk om samen op zoek te gaan naar al deze dino’s. Zijn ze allemaal te vinden?
Ook staat er bij elke dino wat informatie, bijvoorbeeld over zijn lengte, eetgewoontes of zijn uiterlijk.  
Erg leuk als je ook net wat meer wil weten over de dino’s uit het boek!

Leuk inzetbaar tijdens de Kinderboekenweek 2020

Het thema van de Kinderboekenweek 2020 is ‘En toen…’ en gaat over geschiedenis. Voor jonge kinderen is het misschien net wat lastiger om hier boeken bij te vinden, maar Jake en de T.rex is heel erg geschikt om tijdens deze week voor te lezen!
De tijd van de dino’s spreekt bij alle kleuters heel erg tot de verbeelding. Voor hun gevoel is vroeger vaak ‘toen er dino’s waren’.  
En vooral heel veel jongetjes zullen het onderwerp dino’s razend interessant vinden!
Dit boek ga ik in de klas dus zeker inzetten tijdens de Kinderboekenweek!

Specificaties Jake en de T.rex

Jake en de T.rex Thé Tjong-Khing

Auteur: Thé Tjong-Khing | Uitgever: Leopold │9789025870881│augustus 2016│32 pagina’s│meer informatie vind je hier

Kelly
Delen is enorm lief

Ik ben Kelly en ben moeder van 2 dochters uit 2011 en 2014. Ik ben getrouwd en woon in Den Bosch, waar ik ben geboren en getogen. Inmiddels ben ik alweer ruim 18 jaar werkzaam in het onderwijs, waar ik juf van de kleuters ben. Dit is iets waar ik elke dag enorm van geniet! Daarnaast ben ik samen met mijn man de trotse eigenaar van Mini & More, een webshop in outlet merkkleding. Deze 2 banen naast elkaar is eigenlijk een meer dan fulltime baan, maar ik vind het echt superleuk om te doen!

1 reactie

  1. Deze komt op ons verlanglijstje. Ik begrijp de fascinatie van de meisjes voor dino’s niet. Maar ze zijn allemaal fan. En dit lijkt me dan idd wel een leuk boek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.