Jij bent alle liefde, een bijzonder liefdevol sprookje

Heb je behoefte aan verwondering? Aan hoop en fantasie? Een verhaal waarvan het eindpunt niet duidelijk is en de weg daarnaar toe voor een ieder anders aanvoelt? Jij bent alle liefde is een heel bijzonder boek met een uniek verhaal. Een sprookje in woord en beeld. In kleur en zwart-wit. Over dromen, liefde en hoop, over wensen en kou. Kou wat ook gewoon een ander soort warmte is. Verrijk jouw kleuren met het palet wat dit boek rijk is!

hoofd Jij bent alle liefde

Jij bent alle liefde

Jij bent alle liefde is een modern sprookje over de zoektocht naar liefde. Wanneer al het eten van de wereld aan één kant ligt, dan draait ze scheef. Dan heerst de honger en de kou.
Hoog boven in een wolkenkrabber, luistert een meisje naar de stilte en kijkt ze naar het wit van haar papier. Ze schrijft brieven aan wie ze lezen wil. Ze vouwt ze tot vogels van papier en gooit ze tussen de tralies van haar raam door naar beneden. Tot er eentje wegvliegt. Ze besluit het te volgen en haar weg brengt haar naar nieuwe plekken. En zorgen voor bijzondere ontmoetingen.

Meneer Zee

Meneer Zee.. een auteursnaam die ik niet ken en die meteen mijn interesse wekt. Als ik dan vervolgens op een tot in de puntjes verzorgde en creatieve website kom ben ik aangenaam verrast. Wat een boeiend persoon! Meneer Zee is namelijk een rasechte verteller die graag worstelt met woorden, zoekt naar zinnen en het liefste nog met een publiek erbij. En dat voel je nog voordat het boek Jij bent alle liefde opengeslagen wordt. Het straalt iets bijzonders uit wat verder gaat dan letters en pagina’s.

Eerder publiceerde hij Over de blauwe gele rode oranje roze paarse groene bruine grijze appelblauwzeegroene witte en zwarte wolf *, Willem Wilnie en Willeke Wel *, Waarom een tafel geen dier is * Taart en Jij bent alle liefde. Meneer Zee is de artiestennaam van Jan De Maeyer.

Meneer zee vertelt

Ik hou van vertellen. Het worstelen met woorden, het zoeken van zinnen terwijl ik ze vorm met mijn mond en met mijn stem, die stijgt en daalt en sluipt en slaat en streelt en af en toe een sprintje trekt. Mensen doen geloven met wijdopen ogen. Prevelende lippen. En een hart dat slaat op mijn ritme.

Al meer dan tien jaar schuim ik scholen en bibliotheken af met mijn vertellingen, al dan niet opgesmukt met muzikanten, kunstenaars of filosofen. Ik kijk per jaar meer dan tienduizend luisteraars in de ogen, in de kleinste parochieschooltjes tot op de grote podia van de Vlaamse cultuurtempels.

Ik vertel voor wiebelkonten van drie, speelvogels van zes, lachbekken van negen, mopperkonten van twaalf, criticasters van vijftien… kortom voor alle leeftijden. Familievoorstellingen zijn mijn dada, maar ik weet graag waar ik aan begin.

JAN DE MAEYER
~
De man in wiens hoofd je absoluut niet wil wonen, tenzij je een onverschrokken held bent uit een van zijn bloedstollende verhalen


Bron website Meneer Zee: Bezoek zijn website hier

Trailer Meneer Zee De hartverscheurende reus

Gitte Vancoillie

Maar Meneer Zee heeft Jij bent alle liefde niet alleen gemaakt. Zijn woorden en verhaal zijn indrukwekkend, maar dat zijn de illustraties van Gitte Vancoillie ook. In een perfecte balans weten ze elkaar aan te vullen. Soms spreken de woorden meer, soms de beelden, maar altijd klopt de uiteindelijke balans wat mij betreft. Ze kleuren elkaars verhaal wat weer unieke nieuwe tinten geeft.

Gitte Vancoillie studeerde in 2004 af als illustrator aan de Academie voor Schone Kunsten in Antwerpen. Haar afstudeerproject was meteen haar eerste gepubliceerde boek: Meneer Serafijn *. Er volgden er nog meer voor verschillende uitgeverijen zoals Bruis *, Berta * en Ik ruim niet op! * en meerdere boeken met Meneer Zee zoals Jij bent alle liefde. Ze hoopt dat het nooit stopt. De kriebel die je voelt als de woorden en de beelden perfect samensmelten tot dat wat je wil vertellen. Dat is voor haar magie.

En voor ons is dat ook magie! Jij bent alle liefde creëert echt een unieke setting met gevoelens die voor elke lezer uniek zijn. Mijn dochters van 3 en 8 ervaren het op hun geheel eigen manier, ze zien en voelen weer andere dingen dan dat ik doe als volwassene. Maar toch weten we elkaar te vinden en kruisen onze wegen op bepaalde punten.

Jij bent alle liefde mét alle liefde

Jij bent alle liefde begint met enkele zwart-wit illustraties van verlaten plekken die er liefdeloos bijliggen. Een bijzonder begin en bijzonder effectief. Het weet direct een gevoel te geven, wat niet direct met woorden te vangen is. Mijn dochters vinden het spannend. Voor mij is het desolaat en herinnert het me aan leuke liefdevolle tijden die vergaan zijn. Een melancholisch gevoel. We blijven best wel even in deze illustraties hangen en laten onze gevoelens en verhalen komen. Langzaam komen we dichter bij een troosteloos flatgebouw en daar ontdekken we wat blauws tussen al het zwart-wit. We zien een meisje achter haar tralieraam met de tekst: “Ik luister graag naar de stilte”. En hierna starten de woorden.

Het verhaal begint donker met dromen en hoop. Met behoefte aan warmte en liefde in een wereld waar dat verloren lijkt te zijn. Toch is in elke situatie, hoe donker ook, altijd een puntje van hoop. En als hoop gaat dwalen en gevoed wordt dan kan dat uitgroeien tot iets concreets en iets wat voelbaar is. Jij bent alle liefde is een filosofisch en wijs verhaal, maar tegelijk is het voor kinderen ook echt wel begrijpbaar. Het zit vol diverse laagjes in woord en beeld. En elke keer komt er wel iets anders uit. Je kan gewoon genieten van het verhaal, je kan het boek ook gebruiken als startpunt tot diverse gesprekken. Laat vooral ook kinderen eens lekker dwalen, en dwaal dan vooral mee. Dit boek is een bijzondere en rijke belevenis die geen twee keer hetzelfde zal zijn. Wat ons betreft een uniek liefdevol pareltje!

Jij bent alle liefde film

Jij bent alle liefde

Auteur: Meneer Zee | Illustraties: Gitte Vancoillie | Uitgever Horizon BE / Overamstel NL | Januari 2022 | 9789463962407 | 160 pagina’s | Meer informatie bij je lokale boekhandel of klik hier voor Bol

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker klimaat kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Footer 8 met bol verwijzing
Selena
Delen is enorm lief

Ik ben een echte trotse boekennerd. De liefde voor verhalen was onderdeel van mijn opvoeding en deze passie geef ik nu weer door aan mijn twee dochters en kinderen op mijn werk. Lezen, voorlezen en boeken zijn een wereld waar ik graag in verdwaal. En tijdens mijn dwalingen zoek ik de woorden zodat ik het weer met jullie kan delen op StoerLeesVoer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.