Jij bent bijzonder – Sam Loman

Jij bent bijzonder gaat over Kiki een poes. Kiki kijkt in de spiegel en vindt haar witte vacht maar saai. Liever had ze net zulke mooie kleuren als haar vrienden. Dan krijgt Kiki een idee. Ze maakt zich mooi met potloden, inkt en verf. Zullen haar vrienden haar nu mooi en bijzonder vinden?

Jij bent bijzonder Sam Loman

Een prachtige witte kat

In het echt is Kiki een prachtige witte kat. Ze vindt haar vrienden heel bijzonder want die hebben allemaal prachtige kleuren. Ze zegt eigenlijk tegenzichzelf: jij bent bijzonder als je maar wat meer kleuren had.

En ze gaat aan de slag. ze pakt een rood potlood en tekent vierkantjes op haar kopje. Het lieveheersbeestje vind het rood. Haar achterpoten tekent ze oranje rondjes, de voorpoot wordt geel en zo gaat ze nog even door.

Maar de andere dieren reageren er niet enthousiast op. Ze vinden het wel leuk of mooi, maar ze wil bijzonder zijn!

Jij bent bijzonder Sam Loman

Een prachtige paarse kat!

Ze is zo boos dat ze de paarse verf om laat vallen. Dan hoort ze dat ze zo mooi is! een andere paarse kat zegt dat. Hij vindt het geen ongelukje, maar een gelukje! Samen maken ze nog een veel bontere vertoning van zichzelf. Ze lijken wel twee regenbogen! Maar dan is het badtijd en wordt Kiki weer helemaal wit. Maar dan zegt Goof, de zwarte kat blijkt, jij bent heel bijzonder!

jij bent bijzonder is een prachtig prentenboek die uitnodigt tot tekenen, tot verven tot het maken van regenbogen op jezelf kliederen maar bovenal om te praten over zelfbeeld met kinderen. Wat maakt hun nou bijzonder? Wat vinden ze mooi aan zichzelf, maar kunnen ze ook de andere kinderen een compliment geven?

Specificaties Jij bent bijzonder!

Jij bent bijzonder Sam Loman

Auteur: Sam Loman | Uitgeverij Clavis | 9789044835779 | juli 2019 | 32 pagina’s | meer informatie vind je hier

ellen
Delen is enorm lief

Hoi Ik ben Ellen mede - eigenaar van StoerLeesVoer. Ik ben dol op de geur van boeken. Prentenboeken voor de klas en fantasy voor mezelf en alles daar tussenin. In het dagelijks leven sta ik 3 dagen per week op de leukste Montessori school van Den Haag. Daarnaast heb ik ook nog een lifestyleblog www.mamascrapelle.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.