Julia’s droom – een toverachtig mooi prentenboek

In Julia’s droom lees je het verhaal over een heel bijzonder meisje. Julia moet veel obstakels overwinnen om haar droom waar te maken. Een boek voor alle dromers én durvers. Of mensen die er alleen maar van kunnen dromen dat ze durven….

julia's droom

Julia’s droom is een verhaal over een bijzonder meisje

Julia is een bijzonder meisje. Ze is maar een hand groot als ze geboren wordt. Haar ouder zijn ongelooflijk blij met hun kleine meisje. Ze groeit gelukkig op. Maar dan overlijden haar ouders vlak na elkaar. Julia wordt meegenomen door Stook en als circusattractie gebruikt. In het circus maakt ze veel vrienden: een vrouw met een baard, een Siamese tweeling en een man met een vissenhuid. Ze droomt van een leven buiten het circus. En deze droom wil ze samen met de andere circusartiesten proberen waar te maken.

Sprookjesachtig mooie illustraties

Het eerste wat opvalt aan Julia’s droom zijn de ontzettend mooie illustraties. Deze zijn gemaakt door Trui Chielens en echt betoverend mooi! Wat een pareltjes zeg! Er is gekozen voor een beperkt palet aan kleuren, wat ze illustraties alleen nog maar mooier maakt. De tekeningen zijn sprookjesachtig, bijna magisch, maar toch ook heel krachtig. Qua stijl brengen ze je ook terug in de tijd.

Een prentenboek over opkomen voor jezelf

Niet alleen de tekeningen van Julia’s droom zijn mooi, maar ook het verhaal is super! Ik denk dat als je hebt genoten van het boek ‘Lampje’ van Annet Schaap, dat je dit boek ook wel kunt waarderen. Qua thema heeft het zeker veel raakvlakken. Ook de film ‘The greatest showman’ schoot door mijn hoofd toen ik dit boek las.
Deze gaan ook over mensen die als rariteit bij een circus terecht komt. Een freakshow, met mensen die door de rest van de maatschappij worden uitgespuugd. Maar Julia’s droom leert dat je meer bent dan je uiterlijk. Julia komt op voor haar droom, samen met haar nieuwe vrienden, die meer talenten blijken te hebben dan alleen hun bijzondere uiterlijk.
Julia’s droom is een boek over opkomen voor jezelf, veroordeeld worden op je uiterlijk, vriendschap en het najagen van je dromen. Al deze ingrediënten maken dit prentenboek tot een waar pareltje!

Specificaties Julia’s droom

Auteur: Brigitte Minne | Illustraties: Trui Chielens | Uitgever: De Eenhoorn | 9789462916012 | 13 oktober 2021 |
40 pagina’s | Meer informatie bij je lokale boekhandel of vind je hier

Footer5
Kelly
Delen is enorm lief

Ik ben Kelly en ben moeder van 2 dochters uit 2011 en 2014. Ik ben getrouwd en woon in Den Bosch, waar ik ben geboren en getogen. Inmiddels ben ik alweer ruim 18 jaar werkzaam in het onderwijs, waar ik juf van de kleuters ben. Dit is iets waar ik elke dag enorm van geniet! Daarnaast ben ik samen met mijn man de trotse eigenaar van Mini & More, een webshop in outlet merkkleding. Deze 2 banen naast elkaar is eigenlijk een meer dan fulltime baan, maar ik vind het echt superleuk om te doen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.