Julius Muis – een verrassing zit in een klein hoekje

Een verhaaltje over een lieve kleine muis, die bezoek krijgt van een vos. Dat is het uitgangspunt van Julius Muis. Hoe gaat dat verder?  

julius muis

Julius Muis krijgt onverwacht bezoek

Julius Muis is het liefste alleen. Hij leeft alleen in zijn holletje onder de boom, zo lang hij zich kan herinneren. Hij weet precies hoe hij in het gangenstelsel onder de grond moet lopen om ervoor te zorgen dat hij niemand tegenkomt.
En daar is hij heel blij mee, zo lekker alleen zijn. Maar dan op een nacht, stort een vos zich recht door de voorruit van zijn huis! Gelukkig krijgt hij Julius Muis niet te pakken, want hij zit muur- en muurvast!
Uiteindelijk helpt Julius om de vos te bevrijden. Hier gaat wel wat tijd overheen, in de tussentijd raken ze aan de praat en groeit er een band.

Het leven is vol verrassingen

Het uitgangspunt van het boek is dat het leven vol verrassingen zit. Julius Muis was in eerste instantie het allerliefst alleen, maar ontdekt door dit vreemde voorval dat het ook wel heel fijn is om een vriend te hebben!
Wanneer de vos weer uit zijn leven verdwenen is, gaat het leven weer door, zoals het altijd ging. Maar dan wordt hij gespot door een uil. De uil wil hem opeten, maar uiteindelijk is de vos hem net voor. Hij slokt Julius zo op! Gelukkig loopt dit ook weer verrassend af.  

Mooie stijl illustraties

Het verhaal van Julius Muis is erg lief, vrolijk en verrassend. Het gaat over een onverwachte vriendschap. Deze vriendschap wordt enorm mooi vormgegeven in de illustraties. De ene keer zie je de situatie van een verdere afstand, de andere keer zie je juist close-ups. Dit zorgt ervoor dat je het verhaal uit verschillende perspectieven kunt bekijken. Hoe beangstigend de vos kan zijn, maar ook hun kameraadschap op het einde.
Wij vonden dit een leuk, verrassend boek en hebben het dan ook met veel plezier gelezen.

Specificaties Julius Muis

Auteur: Joe Todd-Stanton | Uitgever: Leopold │ 9789025879532 │augustus 2020│40 pagina’s│meer informatie vind je hier

julius muis
Footer5
Kelly
Delen is enorm lief

Ik ben Kelly, getrouwd en moeder van twee dochters van 6 en 8 jaar. Ik werk 3 dagen per week als kleuterjuf. Daarnaast ben ik samen met mijn man de trotse eigenaar van Mini & More, een webshop in outlet merkkleding. Natuurlijk ben ik als juf gek op kinderboeken. Als gezin doen we het liefst zoveel mogelijk leuke dingen met elkaar: spelletjes, knutselen, uitstapjes en weekendjes weg.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Post comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.