Kalle en het Dino Ei – Hermine Landvreugd, een grappig avontuur

Kalle is een schoffie uit Amsterdam-Noord. In andere delen reisde hij naar Texas en Suriname, maar in dit deel gaat hij naar België. Daar heeft zijn moeder namelijk een betaalbare camping gevonden. Zijn zus gaat ook mee. Kalle en het Dino Ei belooft weer een grappig verhaal te worden!

Kalle en het Dino ei

Kalle en het Dino Ei

Het duurt even voor de moeder van Kalle dan eindelijk de parkeerplaats van de camping oprijdt. ( sja bij met de auto op vakantie gaan hoort natuurlijk wel verkeerd rijden) De camping ziet er wat vreemd uit. Overal zitten zwarte vlekken op tentzeilen, caravans die uit elkaar vallen en maar 2 andere auto’s. De illustraties in Kalle en het Dino ei zijn duidelijk en je komt volledig in de sfeer van het verhaal.
Kalle zijn zus verdwijnt naar de snackbar, oftwel Friet Kot en zijn moeder gaat op zoek naar een fles wijn. Kalle gaat op onderzoek uit bewapend met zijn paar woorden Belgisch dat hij heeft geleerd.
Er lijken geen andere kinderen zijn en Kalle mist zijn vriend Generaal het schotelvarken.

Geen terrein voor kinderen

Het wordt al gauw duidelijk in Kalle en het Dino ei dat het terrein niet echt geschikt is voor kinderen. Het zwembad ruikt naar vieze rioolputjes op school en er borrelt en drijft van alles in. De speeltuin is ook vies en er ligt overal afval. Maar dan ziet Kalle een spoor! Hij volgt het tot aan de toiletten waar hij een hoop lawaai hoort. Ieuw, het schotelvarken drinkt uit de wc en lebbert alle wcbrillen af. Broodnodige vitamines vind hij dat!
Kalle is maar wat blij dat zijn malle vriend van de planeet Szrykkol er is en samen gaan ze indianenloop doen. Kalle wil dan wel de gloednieuwe nikes aan schotelvarken lenen, want die klaagt over beenpijn.

Ze stuitten op een hek met verboden terrein. Kalle wil teruggaan, maar Generaal wil er persé doorheen en bijt het slot kapot. Ze sluipen verder en vinden twee mannen die iets aan het dicht lassen zijn. Maar dan verdwijnen ze in een grote pijp. 1 komt er weer uit, maar ziet er niet goed uit. Generaal ruikt en ruikt en ontdekt Jura en Krijt geuren.. en dino’s en dat zien we dus ook terug in de illustraties van Kalle en het Dino ei.

Kalle en het Dino ei
Kalle en het Dino ei

Vreemde vriendschap

We ontdekken in Kalle en het Dino ei dat de vriendschap tussen Kalle en het schotelvarken behoorlijk vreemd is. Ze vinden namelijk een ei, maar die wordt gepikt! Wie dat doet en hoe een grote engo dinosaurus Kalle helpt en er een baby dino wordt geboren, dat mag je zelf lezen!

schotelvarken generaal

Illustraties in Kalle en het Dino ei

De illustraties die in Kalle en het Dino ei staan zijn echt geweldig! Ze spreken goed voor de verbeelding, net zoals de schrijfstijl van de schrijfster trouwens. Ik heb nog nooit zo’n levende beschrijving gehoord van de billen van een varken hahaha Voor kinderen is het ook heel herkenbaar dat je allerlei soorten winkels herkend die worden genoemd.

Een aanrader voor kinderen om zelf te lezen die in groep 4 zitten! Leuk weetje is dat Kalle op een Montessorischool zit. Via deze link kom je op de site waar je een instructie vind om het schotelvarken te vouwen en een lesbrief!

Specificaties Kalle en het Dino ei

Kalle en het Dino ei

Auteur: Hermine Landvreugd | Illustrator Shamrock | Uitgeverij de Harmonie |  9789463361002 | september 2020 | 104 pagina’s | meer informatie vind je hier

ellen
Delen is enorm lief

Hoi Ik ben Ellen mede - eigenaar van StoerLeesVoer. Ik ben dol op de geur van boeken. Prentenboeken voor de klas en fantasy voor mezelf en alles daar tussenin. In het dagelijks leven sta ik 3 dagen per week op de leukste Montessori school van Den Haag. Daarnaast heb ik ook nog een lifestyleblog www.mamascrapelle.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.