Karels grote boek over dinosaurussen, een boek van Liesbeth Slegers

Wil je ondanks alle maatregelen toch naar een museum? Pak dit boek en ga met Karel mee naar het dinomuseum. Ontdek welke dino’s er waren, wat ze aten en hoe ze leefden. Ga je mee?

hello dino

Ben jij net zo stoer als Karel?

Om de dino’s te ontdekken moet je toch wel een beetje stoer zijn, toch? Ben jij net zo stoer als Karel? Ga dan lekker met hem mee naar het museum. Dit boek is één grote ontdekking over de dino’s. Je hebt geen fysiek museum meer nodig. Samen met Karel beleef je een geweldige, leerrijke dinodag bij je thuis. Maar ben je wel zo stoer? Want dino’s zijn toch best eng?

hello dino

Voor thuis en in de klas Karels grote boek

Als leerkracht kijk ik ook vaak of boeken geschikt zijn voor in de klas. Veel boeken zijn ontzettend leuk om thuis voor te lezen, maar niet alles is geschikt voor een grote groep. Dit boek wel. Ik denk dat vooral kleuterklassen ademloos zullen luisteren en kijken wanneer hun juf of meester dit boek voorleest. De illustraties zijn groot genoeg om in de klas te laten zien en het verhaal is afwisselend en daardoor leuk voor iedereen om naar te luisteren. Je waant je echt in het museum samen met Karel.

Museumbezoek met opdrachten

Elk museum is interactief en zo ook het dinomuseum waar Karel met zijn vader heen gaat in Karels grote boek over dinosaurussen. Er staan ontzettend veel leuke opdrachtjes in die je door je kinderen kan laten doen. Zet de plaatjes hoe een dino uit een ei komt op volgorde, zoek de wapens die dino’s hebben, zoek het plaatje bij de juiste schaduw, volg het spoor, zoek de verschillen, zoekplaatjes en tellen tot 20. En niet alleen tellen. Ze moeten ook de volgorde van de kleuters afmaken en zelf de sterren en spiralen tellen. Dit boek is een verrijking voor in een kleuterklas! Maar ook geweldig om thuis met je kind bezig te zijn. Zonder morren deden ze allebei de opdrachten die in het boek staan. Het museumbezoek wordt afgesloten met een heerlijke rijmpje. Een bezoek aan het museum was nog nooit zo leuk!

hello dino

Auteur en Illustrator

Dit prentenboek Karels grote boek over dinosaurussen is zowel geschreven als getekend door Liesbeth Slegers. Vaak zijn het toch twee mensen, maar Liesbeth heeft het allebei gedaan. Mijn complimenten voor jou, want dit is een geweldig boek geworden. Mijn kinderen maken “ruzie” wie hem nu mag hebben op zijn kamer. Ze zijn erg blij met die boek, dus dank je wel!

Specificaties ‘Karels grote boek over dinosaurussen’

Auteur en Illustraties: Liesbeth Slegers | Uitgever: Clavis | 9789059247635 | oktober 2020 | 48 pagina’s | meer informatie vind je hier

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker klimaat kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

footer5
Joyce
Delen is enorm lief

HI, Ik ben Joyce en moeder van twee schatten van kinderen. Mijn zoon is geboren in 2014 en mijn dochter hebben we in 2017 mogen verwelkomen. Onze zoon is hoogsensitief en heeft extreme faalangst. Dankzij hem ben ik nu een expert op dat gebied. Als juf op de basisschool maak ik van alles mee. Kleuter tot groep 8, ik heb ze allemaal gehad. Ik vind het heerlijk om naar mijn werk te gaan en verveel mij geen dag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.