Kas en Saar vieren Halloween – Pauline Oud, een nieuw avontuur

Het is zo jammer dat ik dit jaar niet bij de kleuters sta, want ik ben dol op de avonturen van Kas en Saar van Pauline Oud en uitgeverij Clavis. Een nieuw avontuur: Kas en Saar vieren Halloween! Een van mijn favoriete feestdagen waarin we lekker kunnen verkleden, schmincken en griezelen!

Kas en Saar vieren Halloween

Halloween

Al 2 jaar organiseer ik in de buurt een Halloween feestje voor de kinderen. Van te voren flyeren bij een aantal straten in de buurt en vragen waar de kinderen mogen trick or treaten, en dan georganiseerd in een paar groepjes de deuren langs. Zo worden mensen die niks in huis hebben en er helemaal niks mee hebben niet constant gestoord door kinderen, en weten de mensen ook hoeveel kinderen ze ongeveer in 3 keer kunnen verwachten. Voor de kinderen is het ook superleuk om in een groepje met elkaar rond te lopen. Sommige mensen maken er echt een ware happening van. Zelf doe ik standaard als heks open en laat ik ze graaien in mijn keteltje met insecten en rijst naar snoepjes.. Ben jij al klaar voor Halloween?

Kas en Saar vieren Halloween

Kas en Saar vieren Halloween

Kas en Saar vieren Halloween! Hoe ze dat doen dat ontdek je natuurlijk in dit leuke prentenboek. Op de eerste plaat moet ik al glimlachen, opa staat achter een boom te bibberen want er zijn een heks en een spook buiten aan het spelen. Gelukkig het zijn Kas en Saar maar.
Op school zijn de andere kinderen en de juf ook verkleed en staan er griezelpompoenen en heksenbezems bij de kapstok. En spinnen!!

Sommige kinderen vinden het wel een beetje spannend al dat griezelen, maar gelukkig heeft de juf een speciale toverdrank gebrouwen. Dan gaan de kinderen op griezeltocht! Zien ze de zwarte katten en de spinnetjes. Zoek maar mee!

Er zijn nog veel meer leuke spellen bedacht die je in de klas ook echt kunt uitvoeren met de kinderen. Erg leuk dus als je als leerkracht of pedagogisch medewerker met de kinderen Halloween Viert!

Knutselen en griezeleten

Kas en Saar vieren Halloween en daar moet natuurlijk ook bij geknutseld worden! Spookjes, vleermuizen en mooie lampionnen. Er staan achter in het boek een leuke knutseltip en griezelstempelkaart! Na het knutselen is er griezeleten! Griezelbroodjes, bange bananen, Pauline Oud heeft het allemaal super leuk bedacht!

knutseltips halloween

En natuurlijk moet er ook het enge spokenlied geoefend worden!

Kortom een superleuk boek om met peuters en kleuters te lezen, te zoeken naar dingen, te tillen en voor inspiratie voor je eigen griezelfeestje voor Halloween! Wat mij betreft een aanrader voor iedereen die wel van een feestje houdt met Halloween!

Specificaties Kas en Saar vieren Halloween

Kas en Saar vieren Halloween

Auteur: Pauline Oud | Clavis Uitgeverij | 9789044839395 | augustus 2020 | 32 pagina’s | meer informatie vind je hier of bij de lokale boekhandel

Footer5
ellen
Delen is enorm lief

Hoi Ik ben Ellen mede - eigenaar van StoerLeesVoer. Ik ben dol op de geur van boeken. Prentenboeken voor de klas en fantasy voor mezelf en alles daar tussenin. In het dagelijks leven sta ik 3 dagen per week op de leukste Montessori school van Den Haag. Daarnaast heb ik ook nog een lifestyleblog www.mamascrapelle.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.