KBW16: Grootmoeders grote oren, een hervertelling van klassiekers

Ben jij ook zo dol op de ouderwetse sprookjes? Maar vind je dat ze wel eens in een wat moderner jasje gegoten mogen worden? Dan is dit boek de ideale uitkomst. Grootmoeders grote oren… bevat 30 klassieke sprookjes die opnieuw verteld zijn voor jonge kinderen. 

Grootmoeders grote oren

kinderboekenweek grootmoeders grote oren Jacques Vriens

Iedereen kent het verhaal van roodkapje met grootmoeders grote oren. Roodkapje brengt koekjes naar oma in het bos. De boze wolf weet haar te strikken om een bosje bloemen erbij te plukken en rent vooruit om oma alvast op te eten. Daarna eet hij roodkapje op. De jager schiet hem dood en haalt roodkapje en oma eruit. Samen stoppen ze stenen in zijn buik en laten hem zinken in het water.

kinderboekenweek grootmoeders grote oren
kinderboekenweek grootmoeders grote oren

Jacques Vriens vertelt het verhaal net even iets anders in Grootmoeders grote oren. Zo brengt roodkapje dit keer een fles wijn en een taart naar oma. Ze plukt wel een bosje bloemen en de boze wolf eet oma en roodkapje ook op. Maar de jager knipt de buik open van de wolf en de wolf loop zelf naar het water en verdrinkt door de zwaarte van de stenen in zijn buik.

30 sprookjes

inhoudsopgave

In Grootmoeders grote oren staan maar liefst 30 sprookjes zodat je eindeloos kunt vertellen en lekker met je kind(eren) knus de tijd ervoor kunt nemen.

Zelf vind ik het vooral leuk dat het 1 bundel is met allemaal verschillende sprookjes van echt heel vroeger en nog redelijk bekend en opnieuw uitgebracht.

Het verhaal van de haas en de egel bijvoorbeeld kende ik nog niet op deze manier, en tafeltje dekje, ezeltje strekje kende ik helemaal nog niet. Toch leuk om daar zelf nu ook het verhaal achter te lezen.

Ook ideaal als je met je kind naar de Efteling gaat om van te voren de verhalen eens te lezen. Wedden dat je kind in de Efteling gelijk begrijpt waar de verhalen over gaan!

Specificaties Grootmoeders grote oren

Schrijver: Jacques Vriens | Uitgeverij: Unieboek Spectrum | 9789026917318 | juli 2006 | 272 pagina’s | meer informatie vind je hier

footer5
Delen is enorm lief

Hoi Ik ben Ellen eigenaar van StoerLeesVoer. Ik ben behoorlijk creatief en dol op prentenboeken en op stap gaan met mijn man en 8 jarige dochter!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Post comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.