KBW16: Vos en Haas O ma! O pa! – Sylvia Vanden Heede, een familie verhaaltje

Een gastblog van juf Nanda over Vos en Haas o ma! o pa! tijdens de kinderboekenweek 2016

Vos en Haas, O ma! O pa!

Vos en Haas, O ma! O pa!

Ik heb Vos en Haas o ma! o pa! gelezen met mijn zoon van 6. Hij zit net 6 weken in groep 3 en is volop aan letters aan het ontdekken en zijn eerste woorden aan het lezen. Dit boek is eigenlijk voor AVI M3 tot E3, maar ook leuk om samen te lezen als je kind net begint met lezen.

De woorden die groter gedrukt zijn, zijn soms al te lezen voor beginnende lezers.

Wie zijn je opa en oma?

In het begin van Vos en Haas o ma! o pa! moesten we even inkomen. Het verhaal begint met een uil die zijn huis aan het schoonmaken is en een fotolijstje laat vallen. In het lijstje blijkt een foto te zitten van een ei: de kleine uil. Samen met vos en haas komt het gesprek op ‘bloedverwanten’ en hoe de stamboom  van uil er uit ziet. Naast dat het leuk is om dit boek samen te lezen, zit er ook zeker een educatieve les in het boek verstopt. Kinderen leren over het zit in hun familie. Wie zijn je opa en oma? Je oma en oma hebben ook weer een vader en moeder etc.

Vos en Haas, O ma! O pa!

Uil blijkt in het verhaal van Vos en Haas ook opa te zijn! Hij heeft ooit een ei gevonden en uitgebroed. Uit dit ei kwam ‘Piep’. Piep kreeg ook weer een ei; dit was Iek. Leuk dat dit in het verhaal ook terugkomt. Dan ben je niet elkaars ‘bloedverwanten’, maar je kan wel iemand zijn opa of oma zijn.

Stamboom knutselen

Aan het eind van het verhaal Vos en Haas o ma! o pa! maken de dieren met restjes oud behang een stamboom op de muur.  Ik kreeg gelijk knutselkriebels om samen met mijn zoon onze stamboom op de muur te gaan plakken. Leuk idee voor de herfstvakantie!

Specificaties Vos en Haas o ma! o pa!

Auteur: Sylvia Vanden Heede | Thé Tjong-Khing | Uitgever: Lannoo | 9789401435673 | augustus 2016 | 32 pagina’s  | | AVI Start | Meer informatie vind je hier

Vergeet vooral niet om de andere reviews te lezen over de kinderboekenweek

Delen is enorm lief

Hoi Ik ben Ellen eigenaar van StoerLeesVoer. Ik ben behoorlijk creatief en dol op prentenboeken en op stap gaan met mijn man en 7 jarige dochter!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Post comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.