Ken jij Pippi Langkous? – Astrid Lindgren, een gouden boekje

Ik ben groot geworden met Pippi Langkous en Tommy en Annika. Ik genoot van de series op tv en als het carnaval was ging ik het liefst verkleed als Pippi Langkous. Twee verschillende sokken aan, ijzerdraad in mijn vlechten en aan elkaar genaaide kleren. Geweldig! Ken jij Pippi Langkous?

ken jij Pippi Langkous al

Ken jij Pippi Langkous?

https://www.youtube.com/watch?v=NMfkmhv11y0

Hai! Pippi Langkous
Tjoelalee tjoelalee tjoela hopsasa
Hai! Pippi Langkous
Die doet haar eigen zin

Vooral die laatste regel, ja daar heb ik misschien wel iets te vaak naar geluisterd. Ik vond het stiekem de leukste regel in het liedje, en ik genoot ook altijd van hoe zij haar leven leidde. Al vond ik het ook wel zielig dat haar vader nooit bij haar was en ze geen moeder had. Maar ze had haar dieren en dat was eigenlijk haar familie toch!

Ik vroeg mijn dochter laatst: Ken jij Pippi Langkous? Ja die kende ze wel met de twee vlechtjes, maar ze had nog niet naar de serie gekeken. Ik heb een paar dvds’s in huis dus dat was zo geregeld!

Gelukkig had ik ook nog dit leuke luxe gouden boekje ontvangen dus die hebben we samen gelezen.

Samen lezen is leuk

Een van de vaste hashtags op Instagram is #lezen=leuk en dat is ook echt zo! Helemaal als je het samen doet. Wij lezen vaak van punt tot punt en hebben dan de grootste lol als een van ons steeds korte zinnen heeft en de ander lange zinnen. En dat gebeurt ook in het gouden boekje Ken jij Pippi Langkous!

ken jij Pippi Langkous al

Het verhaal ken jij Pippi Langkous?

Tommy en Annika hopen dat er snel iemand met kinderen komt wonen in het lege huis na hun. Groot is hun verbazing als er op een dag een kind in de tuin loopt die een paard optilt! Ken jij Pippi Langkous al? Het meisje is sterker dan een politieagent en ontzettend rijk. En ze doet precies wat zij wil en hoe ze het wil. Pannenkoeken bakken voor het ontbijt is een feestje.

Pippi Langkous heeft een aapje Nilsson die haar graag helpt, haar paard blijft op de veranda staan, die mag niet naar binnen.

Hoezo zou je op een stoel zitten en je bord op tafel zetten, dat kan ook andersom! Net zoals dat je voeten ook een kussen nodig hebben. En de vloer boenen doet ze al dansend met twee borstels als schaatsen onder haar voeten.

Het circus kent Pippi Langkous inmiddels ook! Want Pippi vindt dat als je betaald hebt je ook mag genieten. Dus gaat ze ook koordansen, en staan op een paard rijden en tilt ze gewoon de sterkste man zelf op. En met dieven rekent ze op haar eigen manier af. De vloer is lava, dat spel bedacht Pippi Langkous al heel lang geleden, toen heette het de voetjes van de vloer!

Illustraties

De illustraties in ken jij Pippi Langkous vond ik eerst niet zo leuk om eerlijk te zijn. Ik moest echt even wennen aan de stijl met alleen de primaire kleuren, maar gaandeweg begon ik het wel te waarderen en klopt het eigenlijk helemaal met de tijd waarin Astrid Langren de boeken schreef. Want het zijn de originele tekeningen van Ingrid Nyman!
Misschien had ik stiekem wel gewoon een boek met foto’s uit de film willen zien, want dat ik snel de andere films ga kijken met mijn dochter dat is 1 ding dat zeker is!

Geheel in de geest van de gulle Pippi Langkous zelf gaat een deel van de opbrengst van ken jij Pippi Langkous naar Save the Children via het project ‘Pippi of Today’.

Je koopt jouw exemplaar hieronder:

Specificaties ken jij Pippi Langkous al?

ken jij Pippi Langkous al

Auteur: Astrid Lindgren | Illustraties Ingrid Nyman | Serie: Gouden Boekjes | Uitgever: Rubinstein | augustus 2020| 9789047628064|  32 pagina’s | Meer informatie vind je hier

Ken je dit boek al van Astrid Lindgren? Ronja de Roversdochter!

ellen
Delen is enorm lief

Hoi Ik ben Ellen mede - eigenaar van StoerLeesVoer. Ik ben dol op de geur van boeken. Prentenboeken voor de klas en fantasy voor mezelf en alles daar tussenin. In het dagelijks leven sta ik 3 dagen per week op de leukste Montessori school van Den Haag. Daarnaast heb ik ook nog een lifestyleblog www.mamascrapelle.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.