Kikker gaat zwemmen – Max Velthuijs, thema zwemles of watervrees

De verhalen van Kikker en zijn vriendjes, geschreven en getekend door Max Velthuijs, doen het altijd goed.  Voor verschillende leeftijdsgroepen zijn er boekjes en verhalen. Dit verhaal over Kikker gaat zwemmen is gericht op de jongere leeftijdsgroep tot 5 jaar. Heb je een kind dat binnenkort gaat zwemmen of nog een beetje watervrees heeft? Dan is dit boekje zeer geschikt.

Kikker gaat zwemmen, Wijze les op een toegankelijke manier

Mijn dochter is altijd dol op de verhalen van Kikker geweest. Niet alleen op de verhalen, maar ook op de figuurtjes van Kikker, Eend, Varkentje en Haas. Af en toe komt Rat op de hoek kijken. En trouwens niet alleen mijn dochter, voor mijn zoon, inmiddels 11, geldt hetzelfde.  De verhalen van Kikker zijn niet alleen voor de jongere leeftijdsgroep.  ‘Kikker is een held’ of ‘kikker is verliefd’ is meer geschikt voor de oudere leeftijdsgroep.  Een verhaal bevat meestal ook een wijze les. In ‘Kikker gaat zwemmen’, leert Haas bijvoorbeeld zwemmen.  Eerst is Haas angstig en daarna niet meer. Interessant voor kinderen die bang zijn voor water.  “Zwemmen is het fijnste wat er is, zegt Kikker. ‘En iedereen kan het!’.

Mooi in zijn eenvoud

Kikker gaat zwemmen heeft een harde kartonnen kaft voor de wat jongere kinderen. En ook al is dit een boekje voor de doelgroep tot 4 jaar, mijn dochter van 6 blijft Kikker leuk vinden.  Dat ze nog aan het leren zwemmen is en dit boekje daarover gaat helpt ook natuurlijk.  De boekjes en verhalen stralen eenvoud uit. De figuren zijn zoals beesten eruit zien, maar wel op een manier die benaderbaar is. Het zit tussen strip en werkelijkheid in.  De namen zijn ook niet ingewikkeld. Het gaat over een haas, kikker, eend en een varkentje en die heten dan ook zo. Ze gedragen zich als mensen en hebben ook bepaalde karaktereigenschappen. Zo staat Varkentje bekend als degene die taarten bakt. En is Rat degene die meestal vist en vaak de boel komt redden. Haas is wijs, Eend is lief.  En Kikker is de hoofdfiguur.

Nog meer Kikker

Ook het kwartet van Kikker is hier in huis al jaren favoriet. Fijn voor de kleintjes vanaf jonge leeftijd.  En als we dan toch bezig zijn met een soort van ‘Kikkermania’ wil ik ook nog even verwijzen naar het kinderboekenmuseum in Den Haag waar een vaste tentoonstelling is over Kikker en waar kinderen tot 5 jaar naar hartenlust kunnen spelen in een reality  ‘Kikker en zijn vriendjes  landschap’.

Specificaties Kikker gaat zwemmen

kikker gaat zwemmen

Auteur: Max Velthuijs | Uitgever: Leopold | 978902587677569 | juni 2019 |14 pagina’s | Meer informatie over Kikker gaat zwemmen vind je hier.

Elles
Delen is enorm lief

Ik ben Elles, moeder van een 8-jarige dochter en een 13-jarige zoon. Ik hou van reizen en koken, mooie prentenboeken en literatuur. Ik heb ook creatieve genen waar ik regelmatig blij mee ben.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Post comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.