Kikker is kikker – Max Velthuijs, een boek vol zelfvertrouwen

Ben jij al langs de boekhandel geweest om het prentenboek van Kikker is Kikker te kopen voor maar 2 euro? Dit boek was in 2019 het prentenboek van de campagne “Geef een prentenboek Cadeau”. Deze campagne heeft als missie dat alle kinderen in Nederland en Vlaanderen in aanraking komen met de meest prachtige boeken. En met deze groene vriend van Max Velthuijs is dat altijd een goed idee natuurlijk!

Geef een prentenboek cadeau

kikker is kikker

Voorgaande jaren kon je tijdens de geef een prentenboek cadeau het boek kopen van Raad eens hoeveel ik van je hou en de Gruffalo bijvoorbeeld. Voor een heel klein bedrag zijn de boeken te koop in de boekhandel, om cadeau te geven aan jezelf of een ander. Door de nadruk te leggen op ‘geven’, hoopt de stichting alle kinderen te bereiken – ook de kinderen die, om wat voor reden ook, thuis geen boeken hebben. Zo’n gulle gever hoeft niet per se vader, moeder, opa of oma te zijn: ook gemeente, school of kinderdagverblijf kan er bijvoorbeeld aan bijdragen.
En geven kan op vele manieren, bijvoorbeeld door een boek te doneren aan een goed doel. Dit kan in verschillende boekhandels in Nederland.

Kikker is Kikker

In Kikker is Kikker lezen we dat Kikker best blij is dat hij goed kan zwemmen en springen. Maar hij is ook wat verdrietig. Hij wil ook kunnen vliegen als Eend, en kunnen lezen als Haas, en taarten bakken als Varkentje.
Natuurlijk niet,’ zei Haas. ‘Want jij bent een kikker. En wij houden van je zoals je bent.’

Wil jij extra aan de slag met dit prentenboek? Dan raad ik je het pakket aan van kleuterwereld waar ik al eerder over blogde.

Geef een prentenboek cadeau

Naast dat ik de woordkaarten heb uitgeprint en met de kinderen bespreek in mijn huidige thema: Kikker op de boerderij, krijgen de gastkinderen bij mij ook altijd een prentenboek cadeau. Dit boek is goed ontvangen en we lezen het met plezier vaak voor! Het is namelijk voor kinderen heel belangrijk dat ze leren dat ze moeten kijken naar waar ze zelf goed in zijn. In plaats van te kijken naar wat ze graag zouden willen wat een ander kind kan. Ik zeg altijd tegen dochterlief, elk kind en elk mens is ergens goed in. En het is juist fijn dat iedereen ergens anders goed in is. Want zo kunnen we elkaar helpen!

Leuk weetje: Kikker is Kikker is tijdens de Geef een prentenboek cadeau actie al weer de 31ste druk van dit boek dat in 1997 voor het eerst verscheen!

Heb jij het boek al gekocht en misschien ook gesponsord voor het goede doel? Dat kan heel makkelijk bij de boekhandel. Daarnaast zijn er ook een aantal boekhandels waar gedoneerde boeken worden verzameld voor een goed doel.

Delen is enorm lief

Hoi Ik ben Ellen eigenaar van StoerLeesVoer. Ik ben behoorlijk creatief en dol op prentenboeken en op stap gaan met mijn man en 7 jarige dochter!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Post comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.