Kikker viert feest 30 jaar!

Hoera Kikker viert feest. Max Velthuijs zijn groene vriend bestaat namelijk al 30 jaar! Dat wordt natuurlijk gevierd met 2 prachtige nieuwe boeken van Kikker. En een boek voor de campagne geef een prentenboek cadeau! Het leuke kartonboek Kikker geeft een feestje mocht ik ook nog eens weggeven aan een van mijn volgers. Hier in huis was het namelijk ook feest want dochterlief was jarig.

Kikker tiendaagse

Kikker is groen en hij heeft de beste vriendjes van de wereld. Hij vergeet zijn verjaardag wel eens, en hij kan nog niet lezen. Maar hij maakt de mooiste tekeningen, hij kan heel hoog springen, en hij zwemt heel ver om hulp te halen als hij zijn vriendjes moet redden. Avontuur is leuk, maar hij is het gelukkigst in zijn eigen fijne huis aan de rivier.

Van 21 tot en met 30 maart is het tijd voor de Kikker tiendaagse. Veel kinderopvang en basisscholen geven aandacht aan Kikker en lezen deze dagen extra voor uit boeken van Kikker. Doe jij daar met je leerlingen/kinderen ook aan mee? Dan vind je deze tips misschien wel handig om te krijgen!

Kikker viert feest

Kikker viert feest

Dans en zing mee met het nieuwe lied ‘Kikker viert feest!’. Bekijk de website van Kikker voor alle boeken, knutsel- en kleurplaten, lesbrieven en veel meer leuks over Kikker en zijn vriendjes Haas, Rat, Beertje, Eend en Varkentje: www.kinderboeken.nl/kikker

Kikker is Kikker

kikker viert feest

De leesbevorderingscampagne Geef een (prenten)boek cadeau heeft als missie om alle kinderen in Nederland en Vlaanderen te laten opgroeien tussen de mooiste boeken uit de jeugdliteratuur. Door de nadruk te leggen op ‘geven’, hoopt de stichting alle kinderen te bereiken – ook de kinderen die, om wat voor reden ook, thuis geen boeken hebben.
Vanaf 5 april was het prentenboek Kikker is Kikker tijdelijk voor €2,- te koop in de plaatselijke boekhandel.

Op de website van Kleuteruniversiteit kun je voor €8,95 een pakket downloaden om in de klas aan de slag te gaan met Kikker is kikker. Ik heb dit gedaan om met de gastkinderen aan de slag te gaan. 43 pagina’s tellend document inclusief een planning voor 3 weken, materialenkaart, woordkaarten, kringactiviteiten en meer.

Als je lid bent, of wordt, van de Voorleeshoek kun je naar het boek kikker is kikker luisteren.

Mijn mooiste voorleesboek van Kikker

kikker viert feest

Gastblogger Delicia schreef een review over Mijn mooiste voorleesboek van Kikker 

Max Velthuijs | ISBN 9789025877002 | Meer informatie vind je hier

Kikker geeft een feestje

kikker viert feest

De hele winter heeft Kikker binnen gezeten, maar op een dag ziet hij dat het lente is geworden. Dat vindt hij een goede reden om een feest te geven voor al zijn vrienden. Iedereen vindt dat een geweldig idee en allemaal helpen ze mee. De prenten zijn in de bekende vrolijke heldere kleuren en lopen over de pagina’s breed heen. Kikker geeft een feestje is een stevig kartonboek met afgeronde hoeken die voor kinderen vanaf 2 jaar geschikt is.

Kikker geeft een feestje | Max Velthuijs | ISBN 9789025876999| februari 2019 | Meer informatie vind je hier

Delen is enorm lief

Hoi Ik ben Ellen mede - eigenaar van StoerLeesVoer. Ik ben dol op de geur van boeken. Prentenboeken voor de klas en fantasy voor mezelf en alles daar tussenin. In het dagelijks leven sta ik 3 dagen per week op de leukste Montessori school van Den Haag. Daarnaast heb ik ook nog een lifestyleblog www.mamascrapelle.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Post comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.