Kitty op avontuur in de daktuin – Paula Harrison & Jenny Løvlie

Een boek over een meisje dat in de nacht veranderd in een kat; dat doet bij mij wel een belletje rinkelen. In Nederland kennen wij dit verhaal deels als Minoes, maar dit boek van het Belgische Standaard Uitgeverij NV heeft toch een ietwat andere insteek. Ook nieuwsgierig geworden naar Kitty op avontuur in de daktuin?

poezenpootjes

Kitty

In Kitty op avontuur in de daktuin maken we kennis met Kitty; overdag een meisje en ’s nachts een kat. Samen met haar katten vriendjes Pixie, Pompom, Figaro en Katsumi trekt ze er in de nacht op uit om avonturen te beleven. Kitty beschikt over speciale katachtige superkrachten; ze heeft goed nachtzicht en super goede oren. Dit gecombineerd met haar zwarte superheldenpak, haar fluwelen oortjes en een mooie zijden cape maakt haar een kat!

Kitty op avontuur in de daktuin

Kitty op avontuur in de daktuin

In Kitty op avontuur in de daktuin krijgt Kitty de opdracht vanuit school om een ontwerp te maken voor een nieuwe schooltuin. Ze weet alleen niet goed waar ze moet beginnen. Hoe maak je een ontwerp voor een schooltuin? Denk je eerst na over de bloemen en planten of juist niet?
Dan komt haar vriendje Pixie langs en die heeft wel zin in een avontuur. Wanneer ze hoort over de schoolopdracht van Kitty, vertelt ze over een prachtige daktuin in de stad. Ze heeft erover gehoord maar niemand durft er naartoe vanwege de kat die de tuin bewaakt. Pixie is nieuwsgierig en Kitty ook. Samen met hun vriendjes gaan ze op weg.

Eenmaal aangekomen in de daktuin kijken ze hun ogen uit! Wat een prachtige bloemen en wat een rust. Logisch dat de kat die de daktuin bewaakt het goed wil bewaken. De tuin is prachtig en dat moet ook zo blijven. Kitty en de katten maken kennis met de kat die de tuin bewaakt, Graver. Hij doet dit voor zijn baasje die de tuin met heel veel liefde heeft gemaakt en er iedere dag van geniet.

Kitty op avontuur in de daktuin
Kitty op avontuur in de daktuin

Geheimpje

Het wordt Kitty duidelijk waarom Graver de kat deze daktuin als geheimpje wil bewaren. Het is hier prachtig! Kitty en andere katten beloven dit geheimpje ook te bewaren en in ruil daarvoor mogen ze de daktuin zo vaak bezoeken als ze willen. Goede deal!
Maar dan gaat het toch mis.. Geheimpjes zijn er om door te vertellen, of toch niet…

Eind goed al goed?

Ik ga het einde van Kitty op avontuur in de daktuin niet verklappen, dat moeten jullie zelf maar gaan lezen. Voor mij persoonlijk is het zeker eind goed al goed. Niet alleen het verhaal spreekt me aan, de manier waarop het is geschreven is echt heel prettig om te lezen. Iedere bladzijde is een feestje; prachtige illustraties die precies laten zien hoe ik het plaatje in mijn hoofd had. Dat is lezen voor mij namelijk ook; fantaseren naar hoe het eruit zou zien ‘in het echt’. Niet alle bladzijdes worden verrijkt met een illustratie, maar dat maakt het zeker geen saaie bladzijde. Heel klein zie je ineens een afdruk van een kattenpootje; hoe schattig.

De onderliggende boodschap van Kitty op avontuur in de daktuin komt mooi naar voren en dat maakt het een boek met een doel; kinderen door middel van een verhaal een levensles meegeven. Vanaf zeven jaar kunnen kinderen dit boek zelfstandig lezen, maar ik denk zeker dat het een meerwaarde kan zijn als je met je zoon of dochter dit boekje doorbladerd en samen het verhaal ‘leest’. Kinderen krijgen veel meer mee dan wij soms denken.

Specificaties Kitty op avontuur in de daktuin

Auteur Paula Harrison | illustrator: Jenny Løvlie | Uitgeverij: Standaard Uitgeverij Ballon Media | september 2020 | 9789403215389| 128 pagina’s meer informatie vind je hier

Footer5
Chantal
Delen is enorm lief

Hoi ik ben Chantal, getrouwd en moeder van een prachtige dochter genaamd Nora. Ik ben werkzaam in het basisonderwijs en het lezen van een boek staat altijd standaard op het dagprogramma. Lezen is ook mijn ontspanning aan het einde van een lange dag. Samen met mijn gezin ben ik graag actief bezig en knutsel ik graag met mijn dochter.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.