Klaas vaak is boos! – over een boos zandmannetje

Iedereen kent wel het verhaal van het zandmannetje. Ik kreeg dit verhaal vroeger ook weleens te horen. Wanneer ik niet kon slapen, deed mijn moeder net alsof ze nog een handje slaapzand had gevonden van Klaas Vaak, wat ze dan boven mijn ogen uitstrooide. Daarna kon ik heerlijk slapen. Maar dit boek heet ‘Klaas vaak is boos!’. Wat zou je dan moeten doen om toch in slaap te komen?

klaas vaak is boos

Oh nee…. Klaas vaak is boos!

Lekker lang opblijven! Welk kind wil dat nu niet? De kinderen in de stad willen allemaal niet slapen. Ze willen liever nog even lezen of met hun poppen een theekransje houden. Klaas Vaak is er niet blij mee, hij staat maar te wachten om de kinderen slaapzand in de ogen te kunnen strooien, maar ze werken gewoon niet mee. Dan is hij er klaar mee: hij is het wachten zat! Klaas vaak is boos! Hij besluit het slaapzand en alle mooie dromen lekker voor zichzelf te houden, en niet meer bij de kinderen langs te gaan.

Normaal gesproken willen de kinderen niet slapen, maar nu kunnen ze niet slapen. Doodmoe komen ze de volgende dag op school aan. De kinderen moeten een plan bedenken om ervoor te zorgen dat Klaas Vaak weer terugkomt. Maar hoe doe je dat? Lees het in Klaas vaak is boos

Een prijswinnend boek

Klaas Vaak is boos! is niet zomaar een boek, maar een prijs winnend boek! Dit boek heeft namelijk de zilveren medaille gewonnen in de Key Colours Competition 2020. Bij deze wedstrijd is uitgeverij Clavis op zoek naar illustratie talenten voor prentenboeken. En Mayon Middeljans is zeker een talent! Want vanaf de kaft van het boek werd ik al meteen aangetrokken tot Klaas Vaak. Die niet het lieve, zoetsappige mannetje is zoals je hem wellicht uit andere verhalen kent. Maar hij staart je zelfs een beetje boosaardig aan. I love it! Dat boze uiterlijk maakt meteen nieuwsgierig naar dit verhaal. De tekeningen zijn vrolijk, gedetailleerd en heerlijk kleurrijk. Ze zijn lekker bladvullend en knallen eruit qua kleur. De tekeningen zijn net kleine schilderijtjes in Klaas vaak is boos!

illustratrice Mayon Middeljans
Illustratrice Mayon Middeljans met haar prijswinnende boek
klaas vaak is boos

Grappig verhaal

Niet alleen de tekeningen zijn geweldig, maar ook het verhaal zelf is leuk. Een heel grappig boek, over slapen en naar bed gaan. Zo’n boek dat je echt heel fijn in een bedtijdritueel kunt gebruiken. Ik vind ‘Klaas Vaak is boos!’ ook een grappig boek om een keer in de klas voor te lezen. Je zou dit boek goed kunnen inzetten om de kinderen het vervolg van het verhaal te laten voorspellen. Wat zou jij doen als je niet meer kunt slapen? Hoe zou je dat vinden? Of je kunt aan de kinderen vragen of ze nog meer ideeën hebben om Klaas Vaak te bereiken.
Ik was heel enthousiast over dit prijswinnende boek, en hoop zeker dat er nog meer van zulke mooie en grappige boeken zullen verschijnen van dit duo!

Specificaties Klaas Vaak is boos!

Auteur: Susan Wallenburg | Illustraties: Mayon Middeljans | Uitgeverij: Clavis | 9789044842227 | september 2021 | 32 pagina’s | Meer informatie bij je lokale boekhandel, of klik hier

klaas vaak is boos
Footer5
Kelly
Delen is enorm lief

Ik ben Kelly en ben moeder van 2 dochters uit 2011 en 2014. Ik ben getrouwd en woon in Den Bosch, waar ik ben geboren en getogen. Inmiddels ben ik alweer ruim 18 jaar werkzaam in het onderwijs, waar ik juf van de kleuters ben. Dit is iets waar ik elke dag enorm van geniet! Daarnaast ben ik samen met mijn man de trotse eigenaar van Mini & More, een webshop in outlet merkkleding. Deze 2 banen naast elkaar is eigenlijk een meer dan fulltime baan, maar ik vind het echt superleuk om te doen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.