Kleine bij zoekt bloemen – een schattig boekje

De lente komt eraan en het wordt tijd om weer na te denken over bloemen in de tuin. Het liefst bloemen waar insecten zoals bijen erg blij van worden omdat ze er lekker veel nectar vanaf kunnen snoepen. Kleine bij zoekt bloemen past perfect bij dat proces. Een schattig prentenboekje met educatieve tips!

Bloemen voor de bijen

Ik probeer altijd bloemen neer te zetten waar bijen op af komen. Al moet ik ze wel hoog neerzetten in hangbakken want onze twee poezen vinden het nog steeds geweldig leuk om achter alles wat vliegt aan te zitten. Vogelvoer kunnen we niet kwijt in de tuin helaas. Maar bloemen zijn altijd goed. Het liefst in allerlei kleuren voor een vrolijk bont geheel. Kleine bij zoekt bloemen en die moeten we natuurlijk wel een handje helpen!

Kleine bij zoekt bloemen

Voor mij ligt een schattig boekje. Een klein prentenboekje met een lieve bij voorop met een notitieboekje en potlood in zijn zes poten. Als het lente is besluit de Koningin dat het tijd is om nectar en stuifmeel te gaan oogsten. Alle bijen vliegen uit, maar kleine bij heeft nog nooit bloemen gezocht. Ze durft het alleen niet te zeggen omdat ze de Koningin niet wil teleurstellen. Kleine bij besluit om alleen op onderzoek te gaan naar de bloemen.

Ze vraagt de verschillende dieren die ze tegenkomt van alles over bloemen. Of ze veel kleuren hebben, of ze groot zijn, waar ze naar ruiken. Vol vertrouwen vliegt ze naar het park en vindt een prachtige grote bloem. Alleen is die een beetje gevaarlijk. En nu?

Over de auteur

Jacob Souva illustreerde al meerdere kinderboeken. Kleine bij zoekt bloemen is zijn eerste boek dat hij ook zelf schreef en ook in het Nederlands is vertaald. Jacob houdt ervan om de wereld te ontdekken en met zijn werk wil hij graag kinderen aan het lachen maken.

De illustraties zijn schattig en rustig geschilderd. Perfect voor peuters en kleuters om de nadruk te leggen op slechts een paar dingen die op de pagina’s te zien zijn. Kinderen leren over kleuren en fruitsoorten. Hoeveel poten heeft een lieveheersbeestje en een bij? Kun je het ook bij de mier zien?

Ik vind kleine bij zoekt bloemen een heerlijk boekje om mee aan de slag te gaan met jonge kinderen. Het is laagdrempelig, bevat veel mogelijkheden voor interactief voorlezen en bevat veel hoogfrequente woorden.

Kleine bij zoekt bloemen

Lestips

Dit lieve kleine prentenboekje bevat ook nog eens informatie over het gedrag van bijen. Zoals hoe het er aan toe gaat in een bijenkorf, hoe een groep bijen heet en waarom kleine bij bloemen zoekt.

Een paar lestips voor als je met dit boekje wat meer aan de slag wil gaan met peuters / kleuters.

  • Bedenk een code met bewegingen om richting aan te geven en elkaar proberen uit te leggen waar je een bloem kunt vinden. (kwispeldans)
  • Teken verschillende bloemen en schrijf erbij hoe de bloem ruikt volgens jou.
  • Ga naar een bloemist of tuincentrum en vraag aan een medewerker of ze je uit willen leggen welke bloemen bijen het lekkerste vinden
  • Ga naar een imker en proef verschillende soorten honing, waarom smaakt de een anders dan de ander?
  • Teken een bijenkorf van binnen met alle raten. Kun je er een doolhof van maken en de uitgang vinden?
  • Wat is statische elektriciteit? Blaas een ballon op, wrijf over je kleding en hou de ballon boven je haren.
  • Kleine bij zoekt bloemen, maak een bloemen speurtocht op het schoolplein of in het park. Maak foto’s van bloemen en laat de kinderen die zoeken. Voor de middenbouw zou je als extra opdracht kunnen geven om de naam van de bloemen op te zoeken.
  • Knutsel verschillende soorten bloemen met verschillend materiaal. Kijk eens naar deze blog op MamaScrapelle
Kleine bij zoekt bloemen

Specificaties Kleine bij zoekt bloemen

Auteur Jacob Souva | Vertaling: Mariella Manfré | Uitgeverij de vier windstreken | 9789051168990 | 27 juni 2022 | 36 pagina’s | Meer informatie bij de lokale boekhandel of via deze link bij bol

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie bos dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid milieubewust mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Footer 8 met bol verwijzing
ellen
Delen is enorm lief

Hoi Ik ben Ellen mede - eigenaar van StoerLeesVoer. Ik ben dol op de geur van boeken. Prentenboeken voor de klas en fantasy voor mezelf en alles daar tussenin. In het dagelijks leven sta ik 3 dagen per week op de leukste Montessori school van Den Haag. Daarnaast heb ik ook nog een lifestyleblog www.mamascrapelle.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.