Kleine Tractor in de winter. Een gevoelig en warm winterverhaal

Het is winter en Kleine Tractor vindt dat niet fijn. Zijn nieuwe vriendin, de gans, trekt naar een warmer land. En het is koud en grijs buiten. Ook de bomen worden kaal en het is al heel vroeg donker. Binnenblijven vindt hij saai. Zijn er misschien toch ook nog leuke dingen aan de winter?

kleine tractor in de winter

Van zomer naar winter op de boerderij van Kleine Tractor

Op boerderij De Grote Eik woont behalve Kleine Tractor ook zijn beste vriendin Lili de aanhangwagen. En ook een heleboel dierenvrienden. Namelijk Laura de eend, Leo het varken, Jules de hond, Annette de kip en Anton het paard. In de zomer ontmoetten ze een nieuwe vriendin bij de rivier, Katrien de gans. En ze gingen de hele zomer vaak bij elkaar op bezoek en genoten van het lekkere zonnetje. Totdat Katrien op een dag tegen Kleine Tractor zei dat ze er vandoor ging, omdat de winter eraan kwam.

kleine tractor in de winter

Verdrietig, koud en donker

Verdrietig keek Kleine Tractor toe hoe zijn vriendin vertrok met een vlucht andere vogels. En niet veel later valt het Kleine Tractor en zijn vriendjes op dat de grote eik al zijn bladeren heeft laten vallen. Kleine Tractor vraagt zich af of hij het dan niet koud krijgt en voelt zich weer verdrietig. En dat het ineens zo vroeg donker is, dat vindt hij ook maar niks, want hij is bang voor het donker en blijft dan liever binnen. Lili geeft hem de opbeurende tip dat er genoeg licht is als Kleine Tractor in de winter zijn koplampen aanzet.

Zo wordt de winter wél leuk

De dierenvrienden besluiten er een knusse, gezellige winteravond van te maken. De één maakt een vuurkorf en de ander vertelt verhalen en Kleine Tractor vindt de winter op deze manier wél leuk! En als op een dag een hongerig roodborstje om hulp komt vragen, komen er al gauw heel veel nieuwe vogelvriendjes gezellig mee naar de boerderij. Wanneer het daarna ook nog eens gaat sneeuwen en ze allemaal veel pret hebben met elkaar, bekent Kleine Tractor dat hij de winter eigenlijk toch wel leuk vindt.

Tijdens het voorlezen van ‘Kleine Tractor in de winter’ besefte ik, als echte koukleum, dat het zo mijn eigen verhaal had kunnen zijn. Ja, ik herkende mezelf dus echt in een tractor, haha. Maar gelukkig weet ik al heel wat jaartjes dat je je moet focussen op de leuke dingen. En ik hoop dat mijn zoontje dat door dit soort verhalen vanzelf ook mee zal krijgen.

kleine tractor in de winter

Specificaties ‘Kleine Tractor in de winter’

Auteur: Natalie Quintart & Philippe Goossens | Uitgever: Clavis | 9789044840377 | oktober 2020 | 32 pagina’s | Meer informatie vind je hier

footer5
Delicia
Delen is enorm lief

Ik ben Delicia en van 2018 - 2021 zat ik met veel plezier in het blogteam van StoerLeesVoer en MamaScrapelle. Ik schreef hier niet alleen graag reviews van peuterboeken, maar ik vond het ook erg leuk om mijn visie en ervaringen te delen over gezondheid, interieur en (actieve) uitstapjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.