Kleuren in de natuur, een schitterend natuur prentenboek

Kleuren in de natuur. Ik hou van elke kleur. Ja echt, ook van bruin en zwart. Al zijn zwart en wit geen officiële kleuren. Verder geloof ik ook in de kracht van kleuren, welke invloed deze bewust en onbewust hebben. Dit zie je in verschillende gebieden terug. Psychologie, reclame, vormgeving en spiritualiteit bijvoorbeeld. Een simpel voorbeeld. Rood is een kleur wat aanzet tot actie, het laat je hart sneller kloppen en je wilt iets gaan doen. Geel is een kleur die de eetlust aanwakkert, je krijgt er trek van. Welke kleuren hebben fastfood ketens vaak…. Juist!

kleuren in de natuur

Kleuren in de natuur

Als je rondkijkt in de natuur zie je de prachtigste kleuren. Het is een waar kleurfestijn. Per seizoen veranderlijk. Geïnspireerd door planten, dieren en mineralen bedachten mensen er namen voor. In Kleuren in de natuur staan de 12 meest bekende kleuren en hun schakeringen. Vaak is er een directe connectie tussen de naam en de natuur. Heb jij je ooit afgevraagd hoe geel ruikt? Hoe blauw klinkt? Of hoe roze aanvoelt? En voor de artiesten en kleurenmeesters; achterin het boek staat een kleurencursus. Maak je eigen prachtige kleuren uit de natuur!

12 kleuren

Kleuren in de natuur bevat 12 kleuren die besproken worden in woord en grotendeels beeld. Visueel krijgen we de nuances in een kleur te zien en de connecties met de natuur. Kleuren komen tot leven door de illustraties. Alleen simpel blauw, rood, wit en geel; dat vind je niet in dit boek. Maak kennis met robijnrood, mosgroen, koperbruin, parelwit, moerbeipaars, nachtzwart en vele andere nuances. Er is namelijk zoveel te ontdekken binnen de kleuren zelf ook!

Dit boek Kleuren in de natuur is prachtig. Het klinkt simpel maar door de eenvoud is het zo groots. Er staat een klein verhaaltje per kleur, dat is leuk. Maar interessanter is misschien wel de diversiteit binnen de kleuren. Onderaan de bladzijde zie je diverse tinten van die kleur. Verder vult de bladzijde zich met al het moois uit de natuur binnen die kleur. We zien dieren, planten, mineralen en voedsel. Bij geel gaan we van het warme amber naar de frisse citroen. Ook bruin wordt behandeld en daar ben ik blij om. Deze warme kleur is altijd een beetje ondergeschikt. Maar de prachtige tijgeroog en het lieve musje zijn pareltjes in deze kleur.

kleuren in de natuur

Kleuren mengen

Ik kan geen favoriet kiezen in Kleuren in de natuur. Ik neig naar groen en paars tinten maar een goede oker of roest kleur kan ook mijn hartje bekoren. Het ligt ook aan de dag en het moment wat ik mooi vind, of aan welke kleur ik behoefte heb. Op pagina 30 krijgen we nog wat meer informatie over kleuren. De primaire kleuren en hoe deze te mengen. Daarnaast nog een schema om bepaalde tinten te krijgen zoals turkoois, strobruin en limoengroen. Deze 2 pagina’s zijn een fijne toevoeging.

Kleuren in de natuur is een echt boekenkastpareltje weer. Uniek in zijn soort, heerlijk in opvallen. Natuurlijk en tegelijk ook fantasievol. Je kan zoveel kanten op met dit boek. Je kleurenschat wordt verrijkt en dat is altijd een pluspunt. Jouw kleurenpalet wordt vergroot en dat is een aangename rijkdom. Want soms is het leven nou eenmaal niet alleen rooskleurig maar misschien meer bloesemroze of distelroze. Aan jou om kleur te kiezen!

Boekentips prentenboek natuur

Specificaties Kleuren in de natuur

Auteur: Magdalena Konečná en Jana Sedláčková en Stepánka Sekaninová | Illustator: Magdalena Konečná | Uitgever: De Vier Windstreken | juni 2020 | 31 pagina’s | 9789051167948 | Meer informatie vind je hier bij Bol, bij uitgeverij De Vier Windstreken online of bij je lokale boekhandel

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker klimaat kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

kleuren in de natuur
Footer 8 met bol verwijzing
Selena
Delen is enorm lief

Ik ben een echte trotse boekennerd. De liefde voor verhalen was onderdeel van mijn opvoeding en deze passie geef ik nu weer door aan mijn twee dochters en kinderen op mijn werk. Lezen, voorlezen en boeken zijn een wereld waar ik graag in verdwaal. En tijdens mijn dwalingen zoek ik de woorden zodat ik het weer met jullie kan delen op StoerLeesVoer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.