Konijn en Egel – een Paul Verrept boek

Konijn en Egel van uitgeverij de Eenhoorn. Wat een heerlijk duo. We kennen de weg als onze broekzak. Dat is hun motto. Het doet mij denken aan de titel die ik ooit op een Loesje-poster zag: Ga je mee verdwalen? Ik weet de weg. 12 heerlijke korte wijze verhaaltjes om samen met je kind te lezen. Met humor geschreven. En het klopt ze vinden altijd weer de weg terug. Konijn en Egel kunnen inderdaad zeggen we kennen de weg als onze broekzak. Al komt dit meestal door toeval tot stand.

Konijn en Egel

Konijn en Egel een heerlijk duo

Eerlijk gezegd had ik nog nooit van Konijn en Egel gehoord. Maar, wat een heerlijk duo. Ze vullen elkaar perfect aan. Als de één bang is, zorgt de ander dat dit minder wordt of spreekt de ander bemoedigend toe. Ze stimuleren elkaar om dingen te doen die ze alleen niet zouden durven. Al vindt mijn dochter (7) Egel een enorme zeurkous die het steeds over de harde wind heeft. En het mooie is, uiteindelijk vinden ze altijd waar ze naar op zoek zijn, al komt dat af en toe op een onverwachte manier naar hen toe. En er blijkt nog een deel te zijn in de reeks van Konijn en Egel, met de prachtige titel Er komt geen einde aan het einde.

Konijn en Egel

Filosofische verhaaltjes á la Toon Tellegen

Konijn en Egel stellen voortdurend vragen aan elkaar. De antwoorden blijven in de lucht hangen of komt uiteindelijk als vanzelf naar hen toe. In die zin zijn het ook wel filofosofische verhaaltjes en kan ik een vergelijking met Toon Tellegen niet onderdrukken. Niet alleen vanwege het gefilosofeer van de twee vrienden, maar ook omdat het een Egel en een konijn betreft. Bij Toon Telligen is het meestal een Eekhoorn en een mier. De verhaaltjes van Paul Verrept zijn wel wat directer en met humor geschreven. De illustraties van Nils Pieters zijn wat meer stripachtig en passen in die zin meer bij de leeftijdscategorie van de lezers.

Konijn en Egel

Konijn en Egel, vinden wat je zoekt door te verdwalen

Zoals gezegd met veel humor geschreven. Wat te denken van een verhaal waarbij Konijn en Egel in dichte mist, na veel overwegingen, toch erop uit trekken om hun favoriete veld met klavertjes te vinden. Egel ziet dat avontuur niet zitten, maar Konijn trekt hem over de streep. In de dichte mist raken de twee vrienden elkaar kwijt. Om elkaar onverwacht weer terug te vinden. Samen wachten ze op wat er komen gaat. Het onheil nadert denken ze. Op het moment dat de mist optrekken bevinden ze zich in….. het veld met sappige klaver.

Specificaties

Auteur: Paul Verrept| Uitgever: De Eenhoorn│ 9789462914582 │maart 2020│ 120 pagina’s | Meer informatie vind je hier

WIN:

Konijn en Egel

Omdat het online gaan van StoerLeesVoer een klein feestje waard is, deelt StoerLeesVoer uit. Je kunt dit van Konijn en Egel winnen. Laat dan hieronder in de reacties achter waarom jij denkt dat jouw kind, kleinkind, buurkind, het kind van je beste vriendin of neefje of nichtje dit prentenboek wil hebben.

Verplicht:

 • Volg StoerLeesVoer op Instagram en/of Volg StoerLeesVoer op Facebook geef dit aan door een like op de winactie achter te laten

Niet Verplicht:

 • Reacties, likes en deelacties op Facebook en Instagram tellen mee als extra kans, maar zijn alleen geldig als er ook onder deze blog is gereageerd. Voor delen in je stories let goed op dat je @stoerleesvoer tagt zodat ik het niet mis
 • Volg StoerLeesVoer op Bloglovin en/of volg StoerLeesVoer op Pinterest

Gefeliciteerd Herman Nieuwenhuis

Elles
Delen is enorm lief

Ik ben Elles, moeder van een 9-jarige dochter en een 14-jarige zoon. Ik hou van reizen en koken, mooie prentenboeken en literatuur. Ik heb ook creatieve genen waar ik regelmatig blij mee ben.

24 reacties

 1. Steeds de weg vinden lijkt me leuk. Filosoferen over de weg vinden lijkt me zalig. Dan kan je de verhaaltjes zelfs in hogere klassen gebruiken. Dus, ja ik doe graag mee met de win actie.

 2. Boeken met dierenduo’s zijn mijn favoriet. Ik maak zelf verhalen en lees veel voor. Dit lijkt me een geweldig voorleesboek. Hopelijk staat er ook een verhaal met een spin?in. Ik doe mee leesspinnen?? houden❤ van boeken? winnen

 3. Mijn bijna 4 jarige dochtertje is dol op dit soort verhaaltjes. Sowieso is het genieten voor haar om samen met mama een boek te bekijken en voorgelezen worden.

 4. Dit boek is mooi voor mijn dochtertje. Ze is dol op voorgelezen worden en boeken bekijk ern met haar mama.

 5. Een prachtig boek is dat,ik loot graag mee,voor mijn kleinzoon !!! Hij heeft het heel graag als ik hem voorlees en leest ook alleen !!!!

 6. Dit lijkt me een leuk boek zeker als het vergelijkbaar is met de boeken van Toon Tellegen. Ik zou dit graag eerst zelf lezen en daarna samen met de kindjes.

 7. Dit lijken mij heerlijke voorleesverhalen voor onze jongste kids. verhalen met een achterliggende boodschap. Ik loot graag mee!

 8. Wij kunnen wel wat vrolijkheid gebruiken!! Zou dit verhaaltjes boek graag lezen samen met mijn dochter 🙂

 9. Mijn kinderen genieten net als mama van het samen boekjes lezen. Ik denk dat mijn dochtertje dit boek erg leuk zal vinden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.