Kromsters belofte – een supereditie van de Warrior Cats

Met tranen in mijn ogen leg ik Kromsters belofte naast me neer. Van alle boeken die ik van Erin Hunter heb gelezen tot nu toe ben ik van deze het meest geroerd. Deze supereditie van de Warrior Cats geeft ons een kijkje in het leven van de RivierClan. Een heerlijk dik boek dat ik in 4 dagen verslond!

Stormkit

Op een stormige nacht worden twee kittens geboren. Een daarvan is Stormkit. Een kitten die veel temperament heeft en later leider van zijn clan wil worden. Zijn vader is de commandant en hij doet goed zijn best om groot en sterk te worden, maar hij neemt ook een verkeerde beslissing. Hierbij breekt hij zijn kaak en weet dankzij de intensieve zorg van de medicijnkat te herstellen. Een heftig begin van Kromsters belofte!

Pijn en verdriet in Kromsters belofte

Kromsters belofte is een supereditie vol pijn en verdriet. Ondanks de pijn in Stormkit zijn kaak doet iets anders hem nog veel meer pijn. Zijn moeder kijkt niet meer naar hem om, de clan vermijdt het om hem aan te kijken en hij wordt zelfs alleen gelaten in de kraamkamer terwijl zijn nestgenoot al een leerling is. Hij kan maar 1 ding doen en dat is weglopen..

Van Stormkit naar Kromster

Stormkit leeft een tijdje bij een boerderij vlak bij de maansteen. Hij wil eigenlijk horen van de Sterrenclan wat hij moet doen en dan wordt hij opgezocht in zijn dromen. Kromsters belofte is aan de mysterieuze kat die hem in het geheim traint. In zijn dromen, maar zijn verwondingen die hij oploopt zijn echt.
Hij keert terug naar zijn clan, en na een periode van wantrouw en heel hard trainen wordt hij dan eindelijk leerling. Maar die weg is zwaar en zit vol hindernissen. Zijn moeder die perse zijn naam wil veranderen naar Kromkit. Het aanzien dat zijn broer eerder leerling en krijger wordt.
Het nachtelijke trainen met Mispeldoorn en het verlies van zoveel katten waar hij van houdt. Door de prachtige schrijfstijl van Erin Hunter wordt je meegezogen in het woud. Je voelt je een met Kromster en kan je zo goed verplaatsen in zijn verdriet en zijn innerlijke strijd.

Kromsters belofte

Wat een moedige kat en wat een zwaar leven vol verdriet en hindernissen heeft hij gehad. Mispeldoorn blijkt niet te zijn wie ze is. Kromster kent veel liefde, maar ook intens verdriet.
Na zoveel gelezen te hebben over de DonderClan, vond ik het fijn om in Kromsters belofte ook een kijkje te krijgen bij de RivierClan.

Dit deel is qua chronologie het beste te lezen voor de eerste serie, maar kan je ook later prima lezen.

Erin Hunter beschrijft vol details het leven in het wild voor de Warrior Cats en in Kromsters belofte weet ze het menselijke leven met al haar uitdagingen te vertalen naar de wereld van de katten.
Het grijpt me aan dat iemand die zoveel tegenslag heeft zo moedig weet door te gaan. Vol doorzettingsvermogen en strijdlust. Zo angstig om vertrouwen te hebben, maar toch ook zelfverzekerd. Ik verklap verder niet veel, want je moet het boek echt zelf lezen om deze woorden te snappen.
En wie weet pik jij aan het einde van het boek ook even een traantje weg..

Lees hier andere delen en series van de Warrior Cats

Specificaties Kromsters belofte

Auteur Erin Hunter | Uitgeverij Baeckens Books | Pelckmans | 9789059248021 | oktober 2020 | 560 pagina’s | meer informatie vind je bij de lokale boekhandel of hier

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie bos culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid milieubewust mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

kromsters belofte
Footer5
ellen
Delen is enorm lief

Hoi Ik ben Ellen mede - eigenaar van StoerLeesVoer. Ik ben dol op de geur van boeken. Prentenboeken voor de klas en fantasy voor mezelf en alles daar tussenin. In het dagelijks leven sta ik 3 dagen per week op de leukste Montessori school van Den Haag. Daarnaast heb ik ook nog een lifestyleblog www.mamascrapelle.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.