Laser Game – een spannend jeugdboek van Maren Stoffels

Lasergamen is als activiteit best al spannend. Maar wat als er dan ook nog een weddenschap mee gemoeid is vanwege diefstal, er een vriendschap op het spel staat én het stiekem ’s nachts wordt gespeeld? En dan wordt er ook nog ingebroken! Heel veel ingrediënten dus voor een bloedstollend verhaal in Laser Game van Maren Stoffels. Een boek over vriendschap, pesten, omgaan met druk en opkomen voor jezelf. Voor kinderen vanaf 10 jaar.

Lasergame

Mijn ouders vermoorden me..

Als een boek begint met Mijn ouders vermoorden me, dan weet je dat er iets fouts gaat gebeuren. Zo begint dus het verhaal van Silvijn. Hij gaat midden in de nacht samen met zijn beste vriendin Noor naar de lasergamehal van zijn ouders – Laser XL. Zijn ouders denken dat hij gewoon in bed ligt. Maar Silvijn en Noor zijn uitgedaagd door hun klasgenoten Fee en Milan. Ze hebben ruzie want Noor wordt beschuldigd van de diefstal van een aantal spullen. De armband van Fee is namelijk teruggevonden in het laatje van Noor. De hele klas pest haar nu, omdat ze arm zou zijn en spullen moet verkopen.

Silvijn is super boos en wil alles doen om haar onschuld te bewijzen. Zelfs een weddenschap aangaan. Als ze de lasergame winnen, dan stoppen Fee en Milan met de beschuldigingen en pesterijen. Maar als ze verliezen dan moet Silvijn hen geld betalen. Een spannend potje lasergame begint, maar het verhaal krijgt een onverwachte wending als er twee personen met bivakmuts inbreken in de gamehal. De vier kinderen worden gedwongen om samen een plan te maken.

Laser Game – rennen en vluchten

Dit spannende boek leest als een trein. Volop ontwikkelingen en geen tijd om op adem te komen. Dat geldt ook zeker voor de hoofdpersonen! De lasergamehal is het terrein van achtervolgingen en wegduiken. Silvijn voelt zich ondertussen heel schuldig naar zijn ouders, maar wil ook graag Noor beschermen. Wat moet hij doen? Fee en Milan leren we eerst kennen als onaardige pestkoppen. Maar mensen zijn nooit alleen maar goed of fout, zo weten we. Wat is hun achtergrondverhaal?

Ze torent boven hem uit en duwt nog iets harder met haar gymp. Silvijn voelt de tranen in zijn ogen springen. Milan richt zijn telefoon op hem en Silvijn kijkt recht in het felle licht van de camera. Schieten, Fee. Zo vaak als je kan.

valsspelen

Pesten en vriendschap

Laser Game is een verhaal waarin pesten een belangrijke rol speelt. Met zelfs een live verslag met filmpje in de klassenapp. Iets waar je even een knoop in je maag van krijgt. Goed dat dit thema in een jeugdboek wordt besproken. Want de impact is natuurlijk enorm. Daarnaast is vriendschap een belangrijk thema. Eerlijk zijn naar elkaar, iemand durven vertrouwen en voor elkaar opkomen. Ook als dat soms heel moeilijk is door allerlei nare omstandigheden!

Laser Game is wederom een vlot en spannend geschreven boek van Maren Stoffels. Een jonge auteur waar we al meerdere boeken van mochten reviewen:

Lasergame

Wat vindt een 10-jarige?

Laser Game is een super spannend boek. Ze moeten echt rennen voor hun leven. Hoe het eindigt is best  een verrassing dus dat is extra leuk om te lezen. Het verhaal leest makkelijk en je leert de hoofdpersonen goed kennen. Ik ben eigenlijk ook wel nieuwsgierig het het verder gaat met iedereen.

Guus 10 jaar
Lasergame

Specificaties Laser Game

Auteur: Maren Stoffels | Vormgeving: Buro Blikgoed | Uitgeverij: Leopold | 9789025884222 | oktober 2022 | 144 pagina’s | Meer informatie vraag je bij de lokale boekhandel, of vind je hier bij Bol

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker klimaat kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Lasergame
footer 5
Lianne
Delen is enorm lief

Ik ben Lianne, 40 jaar oud en moeder van drie hele lieve jongens. Opgeleid als orthopedagoog en geïnteresseerd in alles rondom opvoeding en ontwikkeling. Hoe kun je als ouder mindful te werk gaan, hoe zorg je voor jezelf en hoe hou je het een beetje leuk?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.