Leger van schaduw en storm, een spannend tweede deel

Ben je na het lezen van deel één, Heks van vuur en oorlog, nog niet overtuigd van de Lara Polaris serie? Lees dan zeker Leger van schaduw en storm. Deel twee duikt meteen de diepte in en zit vol magie, actie, avontuur en zelfs een vleugje romantiek.

Leger van Schaduw en Storm

Leger van schaduw en storm

Terwijl in Solvenia een gruwelijke oorlog woedt, vluchten Lara en haar vrienden naar Meerland voor een nazomer vol zon, vrijheid en de Magische Spelen. Hier zou Lara zich wel thuis kunnen voelen – maar ondertussen lijdt haar eigen land onder de terreur van de president. Dan ontmoet ze Karissa, die Lara ziet als de leider van de revolutie. Volgens haar zal zij de opstand gaan leiden om heksen hun vrijheid terug te geven. Maar is Lara daar wel klaar voor? Lees het in Leger van schaduw en storm.

S. Christina

Oorlog

Waar deel één, Heks van vuur en oorlog, rustig opbouwt duik je in Leger van schaduw en storm meteen de diepte in. Het is oorlog en dit is direct voelbaar. Je proeft Lara haar angst en frustratie terwijl ze ondergedoken zit in een kelder.

Wanneer het Lara en haar vrienden lukt het land te ontvluchten moeten ze eraan wennen dat ze magie daar niet verboden is. Langzaam beginnen ze zich thuis te voelen in dit mooie land. Wanneer een verschrikkelijk nieuwsbericht uit hun thuisland hen bereikt is het tijd om terug te keren en een revolutie te beginnen.

Magie

Wat ik leuk vind aan dit deel is dat de magie verder uitgediept word. Waar Lara in deel één nog echt aan het onderzoeken is wat ze allemaal kan. Krijgt ze in Leger van schaduw en storm privé les van een zeer ervaren heks. Deze spoedcursus begint bij de basis. In een razend tempo moet Lara de verschillende elementen onder controle zien te krijgen.

Daarnaast bezoeken Lara en haar vrienden de magische spelen. Hierbij krijg je als lezer een klein kijkje in de spectaculaire mogelijkheden van magie.

Leger van Schaduw en Storm

Lara Polaris serie

In deel één Heks van vuur en oorlog maak je kennis met de zestienjarige Lara Polaris. Door een test ontdekt ze dat ze een heks is. En niet zomaar een heks, maar een zeer krachtige. Samen met haar nieuwe vrienden vormt ze een verzet en oefenen zij hun magie. Maar in een land waar magie verboden is kan dit natuurlijk niet goed gaan.

En na het lezen van de spannend deel twee Leger van schaduw en storm ben ik eigenlijk alleen maar enthousiaster geworden. Ik kijk dan ook met veel plezier uit naar het laatste deel uit de Lara Polaris serie.

Deel drie Rijk van licht en sterrenstof zal de afsluiter zijn in deze magische serie. Het land is en complete chaos en het is aan Lara om de orde te herstellen. Dit valt haar zwaarder dan ze ooit had gedacht. En de vrede waar zij zo hard voor gevochten heeft lijkt verder weg dan ooit.

Lara Polaris

Specificaties Leger van schaduw en storm

Auteur: S. Christina | Uitgever: Rebel Books | 10 oktober 2021 | 287 pagina’s | 9789083085036 | Meer informatie bij je lokale boekhandel of bij bol.com

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie bos culturen dieren emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid milieubewust mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Leger van Schaduw en Storm
Footer 8 met bol verwijzing
Jolien
Delen is enorm lief

Ik ben Jolien en ik ben gek op boeken lezen en voorlezen. Samen met mijn dochter (2016) duik ik graag een prentenboek in. Ik werk als pedagogisch medewerker. Om zelf te ontspannen lees ik graag fantasy verhalen. Even afsluiten van de wereld om me heen en wegdromen in werelden vol magie en romantiek. Vampiers, weerwolven en elfen daar word ik blij van!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.