Lego City – een waanzinnig logboek voor al je avonturen

Je persoonlijke Lego logboek, hoe tof is dat? Om al je avonturen op te schrijven en nieuwe ideeën op te doen. Het waanzinnige logboek van Lego City is net een dagboek. Zelfs met een slotje zodat nieuwsgierige huisgenoten er niet vandoor kunnen gaan met je ideeën. In het Lego City logboek staan een aantal figuren centraal. Bijvoorbeeld Chief Wheeler die de baas is van de politie. Hij wordt meegeleverd als mini-figuur, met een kop koffie op zijn skateboard. Het boekje is van klein en handzaam formaat. Maar boordevol spellen en verhalen. Wij werden direct benieuwd wat je er allemaal mee kunt doen!

Lego City – avonturen voor echte fans

De inhoud van het boekje is een beetje te vergelijken met de tijdschriften van Lego. En die zijn eigenlijk altijd een succes. Vanwege de combinatie van een speelfiguur, spelletjes en verhalen. Leuk dat het lezen wordt gestimuleerd op deze manier. Een hoofdrol is er vaak voor de brandweer en politie. En natuurlijk ontbreken de grote speelsets daarvan niet in ons huis. Want Lego City blijft gewoon een ontzettend leuk en uitgebreid thema. Het Lego City waanzinnige logboek maakte in ieder geval gelijk nieuwsgierig. Wat houdt zo’n logboek dan in? Het doet een beetje denken aan op avontuur gaan. En al je belevenissen bijhouden zodat je het later nog eens terug kunt lezen. Een boekje om langere tijd plezier van te hebben want er staan veel opdrachtjes in. Natuurlijk begin je met het in elkaar zetten van de politiechef met zijn stoere skateboard!

Lego City waanzinnig logboek politie

Wie ben ik?

Het blijkt eigenlijk het best te omschrijven als een soort invulboek, waarin kinderen van alles over zichzelf kunnen opschrijven. Maar ook over familie en vrienden. Zoals: maak een lijstje van mensen die jij meeneemt op een buitenaards avontuur. Of kies twee familieleden uit en beschrijf ze. Hartstikke leuk om daar eens over na te denken. En het is een ontspannende activiteit om bijvoorbeeld dagelijks te doen. Het hoeft dus geen ellenlang verhaal te worden zoals in een normaal dagboek. Maar lekker kort en krachtig!

 wie ben ik

Het is extra leuk dat het programma Lego Masters momenteel op RTL 4 wordt uitgezonden. Het enthousiasme en speelplezier met Lego wordt weer een beetje aangewakkerd. Het zelf actief bezig zijn en je creativiteit de vrije loop laten, dat is voor ieder kind enorm belangrijk. En daar blijft Lego het ideale speelgoed voor. Een fijne tegenhanger voor schermtijd. En de combinatie van lezen, tekenen en schrijven in dit waanzinnige logboek vinden wij top!

Lego City waanzinnige logboek – actief en creatief

Op iedere bladzijde staat een leuke opdracht. Bijvoorbeeld bedenk een maffe ijscosmaak of kies je droombaan. Er staan ook een aantal creatieve tekenopdrachten in. Dat moet een beetje de interesse hebben van een kind, niet iedereen houdt van tekenen. Maar het zijn verrassend leuke opdrachten om echt even over na te denken:

  • Bedenk een robot die voor het milieu zorgt.
  • Teken het verjaardagscadeau van je dromen.
  • Waar heb je laatst over gedroomd? Teken het na!
  • Teken drie dingen waar je bang voor bent.
Lego City waanzinnig logboek bang

Er zijn een aantal hoofdpersonen die steeds terugkomen in de verhalen en opdrachten. Zo is er politiechef Wheeler, brandweercommandant Freya (leuk een vrouw!) en klusjesman Harl. En natuurlijk ook af en toe wat boeven. De namen zijn wel allemaal in het Engels. Misschien een beetje jammer maar kinderen zijn dat ook wel weer gewend. Het is een boekje met lekker veel afwisseling. En dus een echt slotje, dat maakt een logboek natuurlijk extra speciaal. Alhoewel er ook weer niet enorm veel geheime informatie in komt te staan. Dus niet noodzakelijk maar wel stoer! Het waanzinnige logboek is een leuke cadeautip voor kinderen vanaf 6 jaar.

Conclusie

Een verrassend leuk boekje, dit waanzinnige Lego City logboek. En waar de Lego tijdschriften meestal in de papierbak verdwijnen, is dit eigenlijk wel een leuk boekje om te bewaren. Wie zijn je beste vriendjes, wat zijn je dromen en je hobby’s? Leuk voor later! Geschikt voor kinderen vanaf een jaar of 6. Plan dagelijks een kort momentje in, om eventueel samen met je kind een bladzijde in te vullen. Even relaxen en 1-op-1 aandacht. Het logboek staat boordevol grappige vragen en genoeg ruimte om te tekenen. Voor al jouw avonturen in de stad!

 logboek invullen

Specificaties Lego City Het Waanzinnige Logboek

Uitgever: Billy Bones | 9789030507772 | februari 2021 | 144 pagina’s | Meer informatie vraag je lokale boekhandel, of klik hier

Footer5
Lianne
Delen is enorm lief

Ik ben Lianne, 40 jaar oud en moeder van drie hele lieve jongens. Opgeleid als orthopedagoog en geïnteresseerd in alles rondom opvoeding en ontwikkeling. Hoe kun je als ouder mindful te werk gaan, hoe zorg je voor jezelf en hoe hou je het een beetje leuk?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.