Het leven van een loser vet koel

Het leven van een loser vet koel is alweer deel 13 in de populaire serie. Het blijft een super grappige reeks en daarom ook mega populair onder de kinderen tussen de 8-10 jaar. De Engelse schrijver Jeff Kinney blijft maar schrijven over het leven van deze loser. In Nederland populair door de grappige vertaling van Hanneke Majoor.

Dit keer gebeuren er weer hilarische dingen wanneer door zware sneeuwval de school van Bram sluit. Iedereen is blij want ze zijn ijsvrij, maar al snel verandert de woonwijk in een winters slagveld. Ijsforten worden gebouwd en er ontstaan epische sneeuwbalgevechten waar natuurlijk Bram en Theo middenin zitten.

Het leven van een Loser Vet Koel

Het verhaal van het leven van een loser vet koel begint in januari. Bram maakt zich zorgen over de opwarming van de aarde. Hij bedenkt al snel dat als de opwarming in snel tempo gaat, hij op een kameel naar school moet. Bram denkt aan smeltende ijskappen en een snel stijgende zeespiegel en probeert met deze argumenten zijn ouders over te halen een huis op de heuvel te kopen. Maar daar hebben zij geen boodschap aan. Er komen grappige ideeën over de toekomst voorbij en Bram vergeet dat hij een project over Malta had moeten maken. Bram bedenkt allerlei dingen om zijn project te laten slagen, maar er komen ouders kijken die toevallig ook uit Malta komen. Oeps….

IJsvrij

In ‘Leven van een loser vet koel’ woont Bram op de Laarderweg en die is verdeeld in twee helften. Namelijk Laarderweg boven, op de heuvel, en Laarderweg beneden, het vlakke gedeelte onder aan de heuvel. Ook al is het dezelfde straat de kinderen van boven en beneden kunnen elkaar niet uitstaan. Als het sneeuwt willen de kinderen van beneden de heuvel gebruiken om te sleeën. Als de kinderen van boven beneden in de straat willen spelen worden ze tegen gehouden door de kinderen van beneden.

Het wordt koud, door extreme sneeuwval gaat de school uiteindelijk dicht en krijgen de kinderen ijsvrij. In eerste instantie lijkt dit geweldig. Met sneeuw zijn er genoeg leuke dingen te bedenken. Bram en Theo bedenken een origineel idee, denken ze. Maar kinderen beneden op de Laarderweg hebben hetzelfde bedacht en dan breekt er een hevige strijd los op de Laarderweg.

Wie gaat de strijd winnen of lost het klimaat het misschien zelf op in het verhaal van het leven van een loser vet koel?

leven van een loser vet koel

Opwarmen van de aarde

Alweer een super leuk verhaal, Het leven van een loser blijft een geweldige serie. Steeds weer bedenkt de schrijver hilarische situaties waarin Bram terecht komt. De grote fantasie, maar ook een actueel probleem komt in Het leven van een loser vet koel aan bod. Het opwarmen van de aarde, de extreme weersomstandigheden en de daarbij behorende problemen, worden in Het leven van een loser vet koel genoemd. Het boek leest makkelijk weg en  de altijd leuke tekeningen maken het boek heel toegankelijk voor verschillende lezers. Voor kinderen vanaf 8 jaar.

Specificaties Leven van een loser vet koel

Uitgever: De Fontein | Auteur: Jeff Kinney | Vertaald door Hanneke Majoor | 9789026142659 | juni 2019  | 274 pagina’s | meer informatie bij je lokale boekhandel of vind je hier

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie bos dieren emoties familie fantasie filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid grappig het leven humor interactief jezelf zijn kunst lgbtiqa liefde maatschappij magie mentale gezondheid milieubewust mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek reizen roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel voorleesboek vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

leven van een loser vet koel
Footer5
Rosalie
Delen is enorm lief

Hallo, ik ben Rosalie en ik ben 10 jaar en zit in groep 8. Ik hou van viool spelen, ballet en Tang Soo Do (koreaans karate). In de winter ski ik ook op de skibaan en ga ik elk jaar op wintersport. Verder speel ik graag buiten, hou van spelletjes, knutsel en ik teken heel graag. Ook lees ik veel verschillende boeken en daarom zal ik als gastblogger reviews gaan schrijven over diverse kinder- en jeugdboeken. Ik hou vooral van grappige, avontuurlijke en spannende boeken zoals bijvoorbeeld Superjuffie, Harry Potter, Leven van een Loser, Tom de Groot, De Gorgels enz. Ik vind het leuk om te horen of jullie mijn blogs leuk vinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.