Lockdown pakt je vanaf een eerste bladzijde

Drie vrienden die zich terug trekken in een huisje in het bos, én iemand die wel heel ver gaat voor wraak. Het zijn de ingrediënten voor een boek die je niet meer weg kan leggen. Lockdown pakt je vanaf het begin en neemt je mee in het verhaal van drie vrienden die niet meer veilig zijn in dat huisje in het bos.

Lockdown voorkant

In lockdown met vrienden

Het lijkt zo’n ontzettend goed plan, in lockdown gaan ver buiten de bewoonde wereld. Je terug trekken in een huis in het bos om je volledig te concentreren op de examens die gaan komen. Een mooie boerderij met zwembad moet ervoor zorgen dat deze vrienden goed kunnen studeren voor hun naderende examens. Geen telefoons, geen internet en vooral geen contact met de buitenwereld. Tijdens hun zelfverzonnen lockdown kunnen ze dat alles loslaten, maar dan schijnen ze niet alleen te zijn. Er is iemand die al hun geheimen kent. Iemand dit wel heel ver gaat om wraak te kunnen nemen.

Spannend vanaf moment één

De eerste bladzijde neemt je mee het Tinbergen Lyceum. Iemand komt voor het eerst op school en maakt kennis met Roef Jager en de leerlingen van het Tinbergen Lyceum. Je merkt gelijk dat deze persoon onzeker is. Maar wie is het? Wat komt diegene doen op school, maar bovenal waarom wil juist deze persoon wraak nemen. En dat heeft Maren goed gedaan. Door het zo onduidelijk te maken, wil je wel verder lezen. Je wil weten wie degene is. Wie wil er zo graag wraak nemen?

Voor en tijdens de Lockdown

Het verhaal is chronologisch vertelt vanuit Lotus, maar neemt je soms met twee of drie bladzijdes mee naar hetgeen wat er ver van tevoren is gebeurd. En dit alles vanuit de wraaknemer. De bladzijdes zijn gekleurd en lijken alsof het A5jes zijn die erin zijn geplakt. Door de manier van schrijven weet je tot het laatste moment niet wie diegene is. Alle personen uit het boek zou je erin kunnen plaatsen. Hoe verder je komt, hoe meer eraf vallen. Ik hou daarvan! En helemaal gaaf is het als je het dus al die tijd al goed had. Het zijn een soort puzzelstukjes die dan op hun plek vallen.

Waar is de wraaknemer?

En niet alleen de A5jes zijn van de wraaknemer in Lockdown, ook zie je regelmatig een Maps afbeelding met daaronder één of twee zinnen. Het laat zien waar degene is of hoe hij/zij denkt. Het zorgt voor een extra dimensie in het boek. En al die drie dingen samen zorgen voor een hoop puzzelstukjes die aan het eind allemaal op hun plek vallen. Het zuigt je mee en zorgt ervoor dat je alsmaar door wil blijven lezen. Stoppen is geen optie. Als Maren al haar boeken zo schrijft dan wil ik zeker meer van haar lezen! Dus Maren mocht je dit lezen, ik wil graag al je boeken lezen en reviewen!

Specificaties Lockdown

Auteur: Maren Stoffels | uitgeverij: Leopold | 9789025881559 | september 2021 | 192 pagina’s | meer informatie vind je bij je lokale boekhandel of klik hier

Lockdown achterkant
Footer5
Joyce
Delen is enorm lief

HI, Ik ben Joyce en moeder van twee schatten van kinderen. Mijn zoon is geboren in 2014 en mijn dochter hebben we in 2017 mogen verwelkomen. Onze zoon is hoogsensitief en heeft extreme faalangst. Dankzij hem ben ik nu een expert op dat gebied. Als juf op de basisschool maak ik van alles mee. Kleuter tot groep 8, ik heb ze allemaal gehad. Ik vind het heerlijk om naar mijn werk te gaan en verveel mij geen dag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.