Lucky’s boek vol winterpret – Spirit samen vrij van DreamWorks

Dochterlief kreeg in haar schoen, of nou ja beter gezegd eronder, Lucky’s boek vol winterpret. Dat ik vervolgens dat boek een week lang niet meer zag moest ik voor lief nemen. Want mevrouw was hem constant aan het lezen en zat voor zichzelf te bedenken wat ze allemaal wilde gaan maken uit dit leuke DIY boek vol ideeën voor de winter. Een saaie kerstvakantie gepland staan? Dat gaat niet door!

spirit samen vrij

Lucky’s boek vol winterpret

In Lucky’s boek vol winterpret maken we eerst kennis met Lucky Prescott. De bereidster van Spirit het wilde paard. Ze woont in het Wilde Westen in het stadje Miradero, en laat je kennis maken met alle winterse tradities. Haar vriendinnen Pru en Abigail hebben natuurlijk geholpen om voor de lezer de leukste knutsels, quizzen, spelletjes te bedenken.

Leesboek of DIY boek?

Ik dacht dat ik echt een DIY boek onder die schoen had gezet, maar het is ook een leesboek. Want naast al het vermaak staan er ook leuke verhalen in.

We lezen verhalen over Lucky en haar vriendinnen en hun paarden, over de winter en of paarden het dan koud hebben. Over magie in Miradero en bezoekjes maken. En een heel spannend winteravontuur.

Elke keer wordt het verhaal afgewisseld met een leuke spelletje, een leuke quiz, een invulopdracht een knutselopdracht of een kookopdracht.
Lucky’s boek vol winterpret is dus eigenlijk een leesboek en een DIY boek en een spelletjesboek en een kookboek.

Paardenmeisjes

Dit is dus echt het perfecte boek voor paardenmeisjes. En laat mijn dochter nou heel graag op paardrijles willen ( waar manlief en ik overigens van hebben gezegd dat dit niet gaat gebeuren) Maar met haar buurmeisjes veranderen ze de steps zonder moeite in trouwe beestjes en rijden ze door de buurt met een hoop plezier en fantasie.

Lucky’s boek vol winterpret vol inspiratie

Kies je voor 3D sneeuwvlokjes? Wil je oefenen met bijvoeglijk naamwoord, zelfstandig naamwoord, werkwoord? Muisjes maken van dennenappels? Het recept voor de speciale Abigails Eenhoorn warme chocolademelk nodig? Of misschien een van de andere speciale mixen voor een bekertje hot choco!

Je mag zelfs je eigen einde schrijven! Super leuk voor kleine schrijvertjes in de dop.

Van songteksten, tekenopdrachten, naar recepten naar een quiz over welk paard bij je past bijvoorbeeld. Alles komt voorbij en dat maakt Lucky’s boek vol winterpret een prachtboek om te hebben voor de kerstvakantie!

Specificaties Lucky’s boek vol winterpret

spirit samen vrij

Tdm Publishing | Baeckens Books Kids | DreamWorks Spirit | meer informatie vind je hier

Andere leuke producten van Spirit nodig?

footer5
ellen
Delen is enorm lief

Hoi Ik ben Ellen mede - eigenaar van StoerLeesVoer. Ik ben dol op de geur van boeken. Prentenboeken voor de klas en fantasy voor mezelf en alles daar tussenin. In het dagelijks leven sta ik 3 dagen per week op de leukste Montessori school van Den Haag. Daarnaast heb ik ook nog een lifestyleblog www.mamascrapelle.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.