Lust en schande – de verboden liefde van Eleonore van Aquitanië

De frisse cover sprak me zo aan dat ik niet kon wachten om Lust en Schande te lezen. Welke lust en schande staat Eleonore te wachten? En waarom? Het verbaast me dat mij niet eerder een jeugdroman, historische roman of thriller van auteursechtpaar Marianne en Theo Hoogstraaten onder ogen is gekomen. Ze schrijven namelijk al 31 jaar samen (#goals). Dus dat belooft iets!

Lust en schande

Lust en schande

Als Eleonore van Aquitanië in onze tijd had geleefd, zou ze voer voor de juicekanalen zijn geweest. Met haar attitude, zou ze koningshuizen te schande hebben gemaakt. Maar voor veel vrouwen zou ze ook een icoon zijn, een voorbeeld van moed en doortastendheid. Een vrouw die bleef vechten, die zich niet de mond liet snoeren door haar bekrompen omgeving en volhield tot ze had gekregen waarop ze recht meende te hebben. Geen middel werd daarbij geschuwd, dus ze ging zelfs mee op kruistocht om haar eigen leger aan te voeren. Maak kennis met Eleonore in Lust en schande.

Schandalig lekker gelezen

In een mum van een tijd heb ik Lust en Schande gelezen. Ik heb er bewondering voor hoe de auteurs er samen in slagen een smeuïg verhaal en toch ook eigentijds verhaal te maken rondom een historisch figuur en de bijbehorende gebeurtenissen. Het zit ‘m in de vlot geschreven dialogen en het pittige karakter van Eleonore. Als geschiedenisnerd ben ik nogal van de feitjes en heb ik tijdens het lezen natuurlijk wat dingetjes opgezocht. Tja, ik kon niet weten dat er een verrassing zat aan het einde van het boek. Houd je vast; er komt een tweede deel genaamd Wanhoop en Liefde. En spoiler alert; de eerste pagina van dit vervolg kun je alvast lezen in Lust en Schande. Het is nog niet bekend wanneer deze verschijnt, maar je snapt dat ik de socials van de Crime Compagnie in de gaten ga houden.

Houd je van een romantisch boek, maar niet te zoet. Een vleugje geschiedenis, maar niet te ingewikkeld. En een scheutje girl power. Dan dit is je boek hoor!

Muziek in Lust en schande

Op mijn playlist staat al een tijd “Joan of Arc on the Dancefloor”. Hoewel Jeanne D’arc en Eleonore geen tijdsgenoten zijn, vallen ze beide op door hun girl power!

Over girl power gesproken; de muziek van Rosalía past ook enorm goed bij Lust en schande. Zij is een feministische Spaanse zangeres die is doorgebroken met een traditioneel flamenco album gebaseerd op de originele cantes (flamenco liederen). Vooral het nummer De Plata vind ik geweldig.

Specificaties Lust en schande

Auteurs: Marianne en Theo Hoogstraaten | Uitgeverij: De Crime Compagnie | 9789461096012 | maart 2022 | 264 pagina’s | Voor meer informatie ga naar je lokale boekhandel of klik hier

Meer lezen van de Crime Compagnie? Check dan deze review van De laatste vrouw van Chantal van Mierlo

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker klimaat kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Emy
Delen is enorm lief

Ik ben Emy, een bookstagrammer (@eemleestenschrijft) en vinylverzamelaar uit Nijmegen. Met veel plezier blog ik voor StoerLeesvoer. Er zijn plannen voor het schrijven van een boek… een spannend verhaal met een magisch randje. Ik spot graag minibiebs en de mooiste tweedehands boekenpareltjes waar dan ook!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.