Mag ik dicht bij jou? – Inge Sacré & Nynke Boelens, een mooi gedicht

Gedichten; in eerste instantie niet helemaal mijn ding. Ik vind het mooi hoor, begrijp me niet verkeerd. Maar zelf een gedicht schrijven; al geef je me honderd euro dan lukt het me nog niet fatsoenlijk. Waarom dan toch een boek reviewen dat draait om gedichten? Ik zal je vertellen waarom.. mag ik dicht bij jou…

mag ik dicht bij jou

Poëzie voor beginnende lezers

Zo kenmerkt “mag ik dicht bij jou” zich en daarmee heeft het boek mijn aandacht te pakken. Er bestaat dus zoiets als poëzie voor beginners; ideaal! Maar wat betekent dat nu precies? Ik blader eens door het boek en kom er al snel achter wat het inhoudt; korte en simpele gedichten. Het klavertje vier speelt een belangrijke rol in dit boek; het wijst je de weg van makkelijk naar moeilijker. Ofwel; één klavertje bij het gedicht is een makkelijk gedicht en bijvoorbeeld drie klavertjes staan voor een wat moeilijker gedicht.

mag ik dicht bij jou

Mag ik dicht bij jou?

De titel en voorkant van mag ik dicht bij jou maken het heel toegankelijk. Een oma die haar armen slaat om een jongetje; hoe lief is dit? Er staat twee keer een voorwoord in het boek; één keer voor de jonge lezer (het kind) en één keer voor de oudere lezer (de volwassene)
Deze twee stukken tekst lezen al meteen lekker weg en beloven veel goeds voor de rest van het boek. Ik ben ook een knuffelaar dus dit boek mag zeker dicht bij mij!

Thema’s

Nieuwsgierig als ik ben, lees ik meteen alle gedichten door en kom ik al snel tot de conclusie dat de gedichten allemaal wel rondom een thema geschreven zijn; samen zijn. Daarnaast wordt er geschreven over alledaagse dingen zoals naar de tandarts gaan, slapen, naar school gaan, spelen en natuurlijk de liefde.

Favorietjes

Het leuke van een boek vol korte gedichten voor mij is dat ik gelijk favorieten ga vinden. Ieder gedicht heeft zijn charme, maar hoe verder ik in mag ik dicht bij jou kom, hoe leukere gedichten ik tegenkom. De titel ‘met een zuchtje’ gaat precies over waar ik dacht dat het over zou gaan; windjes laten. Een onderwerp waar kinderen altijd om moeten lachen en ik als groot kind lach net zo hard mee!

Mijn favorietjes? Het gedicht over windjes laten, over herfstrood (want de herfst is stiekem echt wel een mooi seizoen qua natuur) en de gedichten getiteld ‘wij’ en ‘hartje’.

Specificaties Mag ik dicht bij jou?

mag ik dicht bij jou

Auteur en illustrator: Inge Sacré & Nynke Boelens | Uitgeverij: Clavis Uitgeverij | 9789044838299| augustus 2020 | meer informatie vind je hier

Chantal
Delen is enorm lief

Hoi ik ben Chantal, getrouwd en moeder van een prachtige dochter genaamd Nora. Ik ben werkzaam in het basisonderwijs en het lezen van een boek staat altijd standaard op het dagprogramma. Lezen is ook mijn ontspanning aan het einde van een lange dag. Samen met mijn gezin ben ik graag actief bezig en knutsel ik graag met mijn dochter.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.