Mama te Koop – een grappig prentenboek over Casper de Pinguïn

Wij moesten best wel een beetje lachen om de titel en illustratie op de voorkant van dit prentenboek. Mama te koop – doe een bod. Met een driejarige en puber hier in huis weet je het zeker wel? Die moeders af en toe… Pinguïn Casper heeft het ook even gehad met zijn moeder. Ze blijft maar bellen. Maar is het een goed idee om haar te koop te zetten? Een avontuurlijk prentenboek van Zanni Louise en Philip Bunting.

hoofd

Doe een bod!

Je kent ze wel. Van die moeders met hun telefoon die niet gelijk reageren als ze worden geroepen. Of is het andersom? Van die kinderen die altijd precies iets komen vragen als je even het nieuws zit te lezen. De moeder van pinguïn Casper belt vooral heel veel. Heb je gehoord wat er maandag gebeurd is bij de familie Visser? Bla Bla Bla.

Casper probeert wanhopig de aandacht te trekken van zijn moeder, maar zonder succes. Dus dan maar een mama te koop bord!

Maar wat is je moeder eigenlijk waard? Is ze te koop voor sneeuwballen of een lekker visje misschien? Casper gaat akkoord voor een pot snoepjes. En mama mag al bellend de laadklep in van een walrus. Is dat nou wel een goed idee van Casper om mama te koop te zetten? En als hij dan ook nog de snoepjespot niet open krijgt…

Een avontuurlijke reis begint om haar terug te vinden. Een reis door een winterse wereld, met een wat ongeruste Casper. Op zoek naar een mama die nog steeds geen benul heeft van het te koop bord!

Moeder en kind liefde

De band tussen een moeder en kind is natuurlijk onverwoestbaar. Of bijna dan. Het is ook wel eens moeilijk. In dit prentenboek Mama te Koop zien we goed hoe moeders soms in hun eigen wereldje kunnen zitten en kinderen even over het hoofd worden gezien. Maar moeders zijn altijd nodig. Om potten open te draaien, verloren voorwerpen terug te vinden en voor knuffels natuurlijk.

Casper is een eigenwijze en grappige pinguïn. Eerder verscheen het eerste boek van Casper! over het herkenbare tafereel dat hij niet zo goed mee loopt met mama. Dit tweede prentenboek is natuurlijk ook best herkenbaar. Met ook wel een onderliggende boodschap voor ouders over aandacht voor je kind. Voor jongere kinderen is het verhaal nog wat te nog te moeilijk te volgen misschien. Voor kinderen vanaf 4 jaar wordt het pas echt een leuk boek om samen te lezen. En dan hoop je natuurlijk dat ze zeggen: mama, ik zou jou nooit te koop zetten!

Mama te koop

Mama te Koop is geschreven door Zanni Louise en geïllustreerd door Philip Bunting. En dit is heerlijk komisch gedaan. We hebben nog meer toffe boeken van deze illustrator mogen reviewen:

Ook Mama te Koop is een leuke aanwinst voor de boekenkast, vooral voor de eigenwijze kleuters en drukke mama’s!

Specificaties Casper! Mama te Koop

Auteur: Zanni Louise | Illustraties: Philip Bunting | Vertaling: Anouk Abels | Vormgeving: Buro Blikgoed | Uitgeverij Condor | 9789493189195 | december 2021 | 40 pagina’s | Meer informatie vraag je bij de lokale boekhandel, of vind je hier

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie bos culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven historische roman humor jezelf zijn klassieker klimaat kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful moord mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman rouw school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller tweede wereldoorlog verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Footer5
Lianne
Delen is enorm lief

Ik ben Lianne, 40 jaar oud en moeder van drie hele lieve jongens. Opgeleid als orthopedagoog en geïnteresseerd in alles rondom opvoeding en ontwikkeling. Hoe kun je als ouder mindful te werk gaan, hoe zorg je voor jezelf en hoe hou je het een beetje leuk?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.