Max maakt een vriend – Kristof Devos en Claudia Jong

Hoe maak je een vriend? Het boek ‘Max maakt een vriend’ gaat over Max, die net verhuist is. Hij verveelt zich. Zijn moeder neemt hem mee naar buiten en geeft hem de opdracht om een vriend te maken. Maar hoe doe je dat?

Max maakt een vriend …. van een lamp

Daar zit Max dan, voor zijn nieuwe huis. Ineens bedenkt hij het: een handleiding om een vriend te maken in 10 stappen. Druk gaat hij aan de slag, allerlei dingen kan hij gebruiken om een vriend te maken: een lamp, zaag, hout en nog veel meer.
Dan komt er een jongen kijken. Max wordt er zenuwachtig van. De jongen wil met hem voetballen, maar Max stuurt hem weg: hij wil niet gestoord worden. Max maakt een vriend! Druk sleutelt hij verder aan zijn lampenvriend.

Samen knutselen aan een vriend

De buurjongen die staat te kijken heeft ook een idee: want echte vrienden ruiken naar bos, zuurtjes en zweet, en dat gaat hij voor Max regelen.  
Een tijdje later staan ze samen druk te knutselen aan hun nieuwe vriend. Max heeft niet in de gaten dat hij gaandeweg bij het maken van een vriend een échte vriend maakt. En als de vriend klaar is, gaan ze samen voetballen.

Een mooie les over vrienden maken

Het mooie aan deze boek vind ik de dubbele betekenis van ‘een vriend maken’. Max pakt dit heel letterlijk op, en ziet gewoon over het hoofd dat zijn buurjongen klaar staat om met hem te spelen. Ik heb het hier met mijn jongste dochter leuk over kunnen hebben: hoe maak je nu eigenlijk vrienden? En wat kunnen vrienden samen doen?

Bijzondere tekeningen en schrijfstijl

We hebben ook erg kunnen genieten van de tekeningen. De handleiding om in 10 stappen een vriend te maken, staat met een klein lettertype in de tekeningen verwerkt. En als je goed kijkt, zie je wat Max allemaal gebruikt om zijn vriend te maken. Het boek is echt heel origineel, qua tekeningen en schrijfstijl. Kortom: een mooi boek over vriendschap.

Specificaties Max maakt een vriend

Max maakt een vriend Claudia Jong en Kristof Devos

Auteurs: Claudia Jong en Kristof Devos │Uitgever: de Eenhoorn │9789462913578 │oktober 2018 │32 pagina’s│meer informatie vind je hier

footer5
Kelly
Delen is enorm lief

Ik ben Kelly en ben moeder van 2 dochters uit 2011 en 2014. Ik ben getrouwd en woon in Den Bosch, waar ik ben geboren en getogen. Inmiddels ben ik alweer ruim 18 jaar werkzaam in het onderwijs, waar ik juf van de kleuters ben. Dit is iets waar ik elke dag enorm van geniet! Daarnaast ben ik samen met mijn man de trotse eigenaar van Mini & More, een webshop in outlet merkkleding. Deze 2 banen naast elkaar is eigenlijk een meer dan fulltime baan, maar ik vind het echt superleuk om te doen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.