Max Modderman superheld, een spannend en grappig avontuur!

Leest jouw kind de Max Modderman boeken? Of misschien lees je ze wel voor. In april is een nieuw deel uitgekomen, namelijk Max Modderman is een superheld! Mijn zoon Mels (11 jaar) en ik lazen dit boek alvast, onze eerste kennismaking met de Max Modderman boeken.

De Australische schrijver Matt Stanton schrijft en tekent de Max Modderman boeken, waarvan het superheld boek het zesde deel is. Zijn eerste boek kwam in Australië gelijk op nummer 1 in de kinderboeken bestsellerlijst, dus dat is veel belovend. En deel 7 komt in juli al uit, dus kun je lekker doorlezen.

Max Modderman Superheld

Max als superheld

In dit boek gaat Max Modderman als een superheld door het leven, maar dat is natuurlijk geen gemakkelijke klus. Er wordt namelijk een superheldenfilm opgenomen met daarin de rol van Kapitein Krachtpats en Max doet er echt alles aan om te laten zien dat hij de meest geschikte persoon is om die hoofdrol te spelen. En niet de beroemde ‘Diesel van Dijk’ waar iedereen zo’n fan van is. Samen met zijn vrienden, die in het boek zijn ‘entourage’ worden genoemd probeert hij in de film terecht te komen, in plaats van Diesel, en moet daardoor ook allerlei trucs uithalen om uit de handen van ‘De Koelkast’ te blijven, de bodyguard van Diesel.

Zonder al teveel te willen verklappen krijgt Max verderop in het boek de kans om als echte superheld in actie te komen. Wie heeft er een superheldenfilm nodig, als je in het echte leven de held kan zijn?!

Illustraties

Het boek Max Modderman Superheld staat vol leuke illustraties. Ik vind dat Matt een heel eigen stijl heeft, heel herkenbaar en het maakt het boek ook extra vrolijk. Sommige tekeningen zijn bijna kleurplaat-achtig, kan me voorstellen dat creatieve kids zo het boek kunnen vol kleuren. Ook leuk om na te tekenen trouwens. Ik vind het soms wel wat rommelig, omdat de tekst van het verhaal doorloopt in de tekstballonnetjes van de illustraties.

Wat vinden we ervan?

De doelgroep van Max Modderman Superheld is kinderen vanaf 7 jaar, dus groep 4 t/m 6 ongeveer. Mijn zoon zit in groep 7 en hij vond het inderdaad wat kinderachtig. Volgens Mels: ‘het is een soort leven van een loser boek, maar dan wat simpeler. En met makkelijkere woorden.’ Dat laatste vraag ik me trouwens wel een beetje af, want ik vond er soms best moeilijke woorden tussen staan, misschien door de vertaling van het Engels naar het Nederland. Bijvoorbeeld woorden als entourage en bodyguard. En bij hoofdstuk 27 staat ‘therapeut’ en ‘kwakzalver’. Ik weet niet of zeven jarigen al weten wat dat is (ik hoop het niet eigenlijk..).

Max Modderman Superheld is een boek vol fantasie en grapjes. Het wisselt snel van situatie en plek, dus in 1 boek maken ze veel mee. Ik vond het zelf wel wat chaotisch lezen, waarbij het soms lastig was om te volgen. Dat komt misschien ook omdat we nog niet eerder een Max Modderman boek hebben gelezen, dus dan is het even inkomen in deel 6.

Specificaties Max Modderman Superheld

Auteur en illustrator Matt Stanton | Uitgever: Harper Collins | Vertaald door Angelique Verheijen | April 2021 | 9789402706680 | 288 pagina’s | Meer informatie bij je lokale boekhandel of vind je hier

Footer5
Anouk
Delen is enorm lief

Ik ben Anouk (40) en samen met mijn zoon Mels van 11 jaar lezen we graag wat af. Althans, ik lees alles wat los en vast zit. Papier en e-reader. Mijn zoon leest alles wat niet saai is. Naast schrijven en boeken verslinden, wandel ik ook graag. En soms met iets meer tempo, dan hardloop ik lekker door Zwolle.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Post comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.