Mees Kees gaat verhuizen – Mirjam Oldenhave, een favoriete meester

Wie houdt er nu niet van Mees Kees? De favoriete meester van school. Een beetje stuntelig, maar vol passie voor zijn vak. Samen met zijn klas maakt hij de leukste dingen mee. Wie wil dat nou niet lezen?

Mees Kees gaat verhuizen

Boeken, films en een tv-serie over Mees Kees

Mees Kees is enorm populair. Niet alleen als boek, maar ook als film! De boeken zijn vijf keer verfilmd en daarnaast is er ook de TV-serie. Met mijn kinderen kijken we elke week naar deze serie, maar ook de boeken hebben hier een speciaal plekje in de kast. Wij zijn dol op deze vrolijke meester.

sinterklaasperiode

Oud genoeg om uit huis te gaan

Het boek begint in de sinterklaasperiode. Er worden lootjes getrokken en de beste man komt op bezoek. Er gebeuren een hoop mooie en leuke dingen, maar het allerbelangrijkste komt nog. De moeder van Mees Kees vindt hem nu oud genoeg. Hij moet maar een plekje voor zichzelf gaan zoeken. Gelukkig vindt hij een plekje in de buurt. De kinderen uit de klas helpen hun meester maar al te graag en blijken prima helpers te zijn. Maar lukt het Mees Kees zo in zijn eentje? En bakt hij net zulke lekkere omeletjes als zijn moeder?

Mees Kees gaat verhuizen

Heerlijk om voor te lezen

Ik hou van lezen, maar ik hou nog meer van voorlezen. De boeken van Mees Kees zijn dan ook boeken die ik graag voorlees. Het leest lekker weg en de kinderen hangen aan mijn lippen. Dit boek heb ik nog niet aan mijn klas kunnen voorlezen, maar wel aan mijn kinderen. Tot nu toe moeten ze bij elk boek van erg lachen. En met dit boek is het niet anders. Het boek zit vol humor en leuke grapjes. Ook de plaatjes, gemaakt door Rick de Haas, zijn weer helemaal Mees Kees.

voorleesboek in de klas

Speciaal plekje in de kast

Eigenlijk zou elke school de serie van Mees Kees in hun bibliotheek moeten hebben. Ze lezen lekker weg en het voorlezen van deze boeken is geweldig. Ik heb nog geen één klas gehad die het saai vond. En in de meeste gevallen wilde ze dat ik door las. Dit boek is geen uitzondering. Hij past perfect bij de andere boeken en is weer een leuke aanvulling. Ik hou van Mees Kees en kijk graag uit naar het volgende boek. Die komt in het speciale plekje in mijn kast naast de rest van de boeken over de leukste meester van school.

Specificaties Mees Kees gaat verhuizen

Mees Kees gaat verhuizen

Auteur: Mirjam Oldenhave| Uitgever: Ploegsma |september 2020 | Illustraties: Rick de Haas| 9789021680699 | meer informatie vind je hier

Joyce
Delen is enorm lief

HI, Ik ben Joyce en moeder van twee schatten van kinderen. Mijn zoon is geboren in 2014 en mijn dochter hebben we in 2017 mogen verwelkomen. Onze zoon is hoogsensitief en heeft extreme faalangst. Dankzij hem ben ik nu een expert op dat gebied. Als juf op de basisschool maak ik van alles mee. Kleuter tot groep 8, ik heb ze allemaal gehad. Ik vind het heerlijk om naar mijn werk te gaan en verveel mij geen dag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.