Meneer Papier knipt, een boek met 3 bijzondere voorleesverhalen

Ik heb weer een boekenpareltje mogen ontvangen. Een bijzonder boek: Meneer Papier knipt. Hierin staan 3 voorleesverhalen met in de hoofdrol Meneer Papier. Deze meneer is heel bijzonder. Hij kan namelijk creëren wat in zijn hoofd zit. Wil hij bepaalde kleding? Knip! Is er behoefte aan een metgezel of hondje? Knip! Hij knipt het, en het is er. Een bijzonder boek wat geknipt is voor fantasievolle belevingen.

hoofd

Meneer Papier knipt

Meneer Papier knipt en plakt zijn wereld.
Met papier en schaar staat hij klaar voor elke uitdaging.

Hij knipt een fles water om van te drinken, een appel tegen de honger, een hond om mee te wandelen en een meisje waar hij bij wil blijven.

Maar niet alles wat hij knipt, doet zomaar wat hij wenst.
Zo lijkt zijn leven verbazend op het onze.
Het blijft altijd een beetje een avontuur.

3 verhalen in éen voorleesboek, Meneer Papier:

  • Gaat uit wandelen
  • Timmert een huis
  • Meneer Papier en zijn meisje

De zon schijnt zo hevig
dat het warm is.
Dan zal ik mezelf

maar een warme kleur geven,
zegt Meneer Papier

Uit Meneer Papier knipt

Meneer papier gaat uit wandelen

Wat een warme zomerdag. Meneer Papier is eerst nakend tot grote pret van mijn oudste dochter. De prikhaartjes op zijn lichaam vallen haar ook op. Verder zie je geen geslachtsdelen hoor, het is proper nakend voor wie te bloot confronterend is. Leuk is ook dat hij zichzelf een warme kleur geeft. Verder wil hij kleren, Meneer Papier knipt deze dan ook.

In de tuin zijn de kat en de vogel ook aan het spelen. Maar Meneer Papier knipt een hond, dat wil hij graag. De dag ontvouwt zich in een aangename beleving en er worden allerlei leuke dingen geknipt die handig zijn. Als zijn papiertjes op zijn, doet hij gelukkig aan recyclen. Vervolgens knipt hij namelijk uit eerdere knipsels weer nieuwe dingen. Dit eerste verhaal is een fijne fantasievolle kennismaking met deze best man en zijn mogelijkheden.

Meneer Papier timmert een huis

In huis bij Meneer Papier woont een poes. Deze is echt en is geen geknipte creatie. Poes doet lekker haar eigen ding. En net als het huis helemaal fris en schoon geboend is, komt poes binnen. Een poes die vlak daarvoor nog in de modder heeft gerold en buiten is gaan spelen. Meneer papier knipt allemaal gereedschap en gaat aan de slag!

Maar wat als de storm en vreemde geluiden weer terugkomen? Is het wel zo leuk alleen in huis?

Meneer Papier en zijn meisje

Terwijl hij buiten zit vliegt een foto aan hem voorbij in de wind. Een foto van een meisje met prachtige ogen. De foto belandt in de vijver en zinkt naar de bodem. Meneer Papier knipt vervolgens naar zijn herinnering een meisje uit papier. Het meisje dwarrelt graag rond, maar onze meneer heeft haar graag dichtbij. Langzaamaan verliest ze door haar handelen maar ook door de goedbedoelde liefde van Meneer Papier telkens een stukje van zichzelf. Om vervolgens op een plek te eindigen wat niet de bedoeling was.

Meneer Papier op tv

Meneer Papier is ook op tv! Bij ons in Nederland kijk je dit via de NPO, ik kijk het nu via de NPO Start app op mijn smart tv. Hieronder een leuke making of.

Prachtig fantasievol perspectief

Wat een prachtig boek is Meneer Papier knipt. De verhalen zijn toegankelijk en fantasievol. Tegelijk liggen er allemaal interessante thema’s in de verhalen verstopt. Of nou ja verstopt, ze zijn gewoon duidelijk aanwezig. Thema’s zoals samen, alleen, houden van, verlangen en eenzaamheid. Maar bovenal zijn het boeiende verhalen. Geschreven door Elvis Peeters.

De illustraties komen van de hand van Gerda Dendooven, daar heb ik kortgeleden ook al een prachtig boek van mogen reviewen. Ook in Meneer Papier knipt is de retro vibe aanwezig die ik eerder bij haar voelde. Het is een prachtig boek om in de tekst, afbeeldingen en fantasievolle perspectief te dwalen. Heel bijzonder!

Specificaties

Auteur: Elvis Peeters | Illustraties: Gerda Dendooven | Uitgeverij: Lannoo | 96 pagina’s | Oktober 2021 | 9789401477215 | Meer informatie bij je lokale boekhandel of klik hier

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker klimaat kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Footer5
Selena
Delen is enorm lief

Ik ben een echte trotse boekennerd. De liefde voor verhalen was onderdeel van mijn opvoeding en deze passie geef ik nu weer door aan mijn twee dochters en kinderen op mijn werk. Lezen, voorlezen en boeken zijn een wereld waar ik graag in verdwaal. En tijdens mijn dwalingen zoek ik de woorden zodat ik het weer met jullie kan delen op StoerLeesVoer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.