Met zen de planeet redden, een spirituele gids

Met zen de planeet redden biedt uitkomst voor iedereen die zich soms machteloos voelt bij de grote problemen van deze tijd. Denk daarbij aan klimaatverandering, ongelijkheid, racisme en de pandemie. We kunnen al die wereldproblemen helaas niet een-twee-drie oplossen, maar wat mede helpt is onze geest veranderen. Dat maakt het verschil en dat kan met mindfulness. Mindfulness verandert namelijk hoe we naar de wereld kijken en hoe we erover denken. Daardoor verandert hoe we handelen, hoe we omgaan met naasten en hoe we omgaan met een crisis.

We zullen allemaal een boeddha moeten worden, wil onze planeet een kans hebben.

Geschreven door Thich Nhat Hanh en leerlingen

Met zen de planeet redden staat vol met uitleg, voorbeelden van engagement, boeddhistische verhalen en meditaties. Deze spirituele gids opent de weg naar verandering. Het is geschreven door Thich Nhat Hanh; één van de belangrijkste boeddhistische leraren van onze tijd. Hij is auteur van bestsellers zoals De kunst van het leven. Ook heeft hij meerdere kloosters gesticht in verschillende werelddelen. Met dit alles is hij een belangrijke figuur in het hedendaags boeddhisme. Zijn lessen zijn zowel diep gegrond in oude wijsheid als toegankelijk voor iedereen.

Met zen de planeet redden is geredigeerd en toegelicht door zuster True Dedication. Regelmatig lees je passages van haar. Ze noemt Thich Nhat Hanh ‘Thay’ en vertelt wat ze van hem leerde. Ook bevat het boek een nawoord van zuster Chan Khong. Zij is voormalig journalist en Thich Nhat Hanh’s oudste kloosterleerlinge en levenslange medewerker. Ze is een leidende kracht in zijn programma’s voor geëngageerd boeddhisme en verschillende humanitaire projecten.

Krachtig zenonderricht

Met zen de planeet redden bevat Thich Nhat Hanh’s meest inspirerende en tijdloze onderricht voor de komende generatie. Dit samen met zijn handreikingen waarmee we onze pogingen om de samenleving en de planeet te helpen kunnen volhouden zonder zelf op te branden. Thay moedigt aan om vrijmoedig een nieuwe manier van leven en doen voor ogen te houden en om te dromen. Hij herinnert ons er ook aan dat we altijd samen moeten werken bij het redden van de wereld.

Het boek bestaat uit drie delen:

  1. Radicaal inzicht: een nieuwe manier van zien
  2. De dimensie van handelen: een nieuwe manier van leven
  3. Verzetsgemeenschappen: een nieuwe manier van samenzijn
Met zen de planeet redden

Met zen de planeet redden inspireert en motiveert

Ik vond het een fijn geschreven en inspirerend boek. Ik kan me ook goed vinden in deze visie op de wereld en geloof echt dat we een betere wereld kunnen krijgen als we deze levensinstelling en manier van leven toepassen. Het boek motiveert en staat vol levenswijsheden die me aan het denken zetten over mezelf en de wereld. Zo is er een verschil tussen aspiratie en ambitie, waarbij aspiratie dieper gaat dan uiterlijke kenmerken waarvan de samenleving vindt dat we ze moeten realiseren. Aspiratie gaat over echt willen bijdragen aan de wereld. Samen met mindfulness kun je zo stormen doorstaan.

Met zen de planeet redden is een goed leesbaar boek met leuke afwisselingen tussen verhalen, meditaties en ervaringen. Het is vooral hoopvol over een betere wereld, maar die begint wel bij jezelf. Het boek staat vol met belangrijke onderwerpen zoals concentratie en mededogen, die je kunt inzetten onderweg naar die betere wereld. Thich Nhat Hanh overleed begin dit jaar op 95-jarige leeftijd overleden. Gelukkig kunnen we de wijsheid van deze Vietnamese monnik nog doorgeven aan de nieuwe generatie met zijn boeken.

Voel je geen eenling.

Met zen de planeet redden

Specificaties Met zen de planeet redden

Auteur: Thich Nhat Hanh | Vertaler: Ronald Hermsen | Uitgever: Ten Have | 9789025910594 | februari 2022 | 336 pagina’s | Meer informatie vind je hier of bij je lokale boekhandel

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie bos culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid milieubewust mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Liefdesmeditatie
Mandy
Delen is enorm lief

Waar zou ik zijn zonder boeken? En waar zonder schrijven? Ik houd van woorden en puzzel er graag mee. Mijn leven begint meestal op papier, want daar heb ik overzicht. Pas daarna snap ik dingen in de praktijk. Ik heb autisme en blog daar ook over, want ik vind openheid en diversiteit belangrijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.