Mickey en de beestachtige spionnen – een raadselachtig avontuur

Op het moment dat ik Mickey en de beestachtige spionnen wil gaan reviewen ben ik het boek kwijt. Dat is een goed teken, want dan ligt hij in een bed van één van mijn dochters. En ja hoor, na even zoeken blijkt hij onder het kussen van mijn oudste te liggen. Naast een opschrijfboekje en een pen. Dit opschrijfboekje staat vol met geheime codes. Dat is dus wat dit boek met je doet, bedenk ik mij. Al een paar dagen zie ik mijn beide dochters (van 8 en 9) fanatiek aan de slag gaan met de codes die Mickey in het boek moet kraken.

Mickey en de beestachtige spionnen

Mickey en de beestachtige spionnen

Ben je klaar voor een beestachtig avontuur?

Mickey is iemand die altijd op zoek is naar codes om te kraken en puzzels om op te lossen. Dus het voelt als haar geluksdag al ze in de bus zit en opeens een poster ziet hangen met een vreemde tekst die een code blijkt te zijn. Ze ontcijfert de code en vindt de verborgen boodschap die leidt naar een spannend en verrassend avontuur..

Met diamanten, hondvoerders en een buitengewone groep beestachtige spionnen!

Een grappig avontuur

Het is Anne Miller gelukt om met Mickey en de beestachtige spionnen een boek te schrijven dat er nog niet was. Er zit een stukje interactie in met de lezer, je wordt namelijk uitgedaagd om de codes eerder te kraken dan dat Mickey dat doet. Daarnaast is het een boek met een rijk verhaal, vol plottwisten. Daarbij is het gelukt om er een goed tempo in te houden, maar wel duidelijk te zijn voor jonge lezers. Het boek is goed voor te lezen, maar misschien nog wel beter zelf te lezen.

Dat laatste is goed gedaan door de auteur Anne Miller en de illustrator Becka Moor. Het boek is namelijk rijk geïllustreerd, met veel afwisseling. Ook is er gebruik gemaakt van af en toe een ander lettertype. Hierdoor oogt het bijna graphic novel-achtig, maar absoluut niet helemaal. Toch maakt deze vormgeving het heel laagdrempelig toegankelijk voor lezers en zullen zowel kinderen die moeite hebben met lezen als sterke lezers het Mickey en de beestachtige spionnen een leuk boek vinden.

Ook al kende ik de titel, ik was absoluut verrast wie de beestachtige spionnen eigenlijk zijn! Ik ga dit natuurlijk allemaal niet verklappen, want dan is de lol er af. Dat maakt dit boek ook best een beetje lastig reviewen, want ik wil zo graag meer vertellen over dit grappige avontuur. Laat je trouwens niet misleiden door de naam van de hoofdpersoon, Mickey. Het is een meisje met een heel normale papa en mama en een buurmeisje. Het heeft niets te maken met Disney-Mickey!

Codes kraken in Mickey en de beestachtige spionnen

Een leuk detail in Mickey en de beestachtige spionnen is het kraken van codes. Dit neemt overigens niet de overhand, waardoor het boek ook zonder interactie met de lezer goed te begrijpen is. Dit maakt het ook een voorleesboek. Toch is het absoluut van meerwaarde om je hersenen te laten kraken bij de verschillende varianten codes. Morse, alfabet-cijfercodes en spiegelbeeld schrift komen naar voren. En aan het eind van het verhaal blijk ik nog een belangrijke aanwijzing te hebben gemist!

Mickey en de beestachtige spionnen

Mijn kinderen zijn naar aanleiding van dit boek onderling nu ook geheimschrift aan het schrijven. De alfabet-cijfercodes zijn daarbij favoriet. Dit brengt mij weer terug naar vroeger, toen ik ook met mijn vriendinnetjes geheimtaal maakte. Naast codes kraken krijg je ook verschillende spionagetips van Mickey en van haar grote voorbeeld Hillegonda L. McTakels.

En let op…. want zie jij een dier die je indringend aankijkt, drie keer met zijn poot of vleugel tegen zijn voorhoofd aan tikt en wacht op een reactie? Dan is hij misschien wel lid van COBRA of komt hij Vogelmail brengen. Als jij weet hoe je dan moet reageren, dan ben jij ook lid van deze beestachtige club!

Specificaties Mickey en de beestachtige spionnen

Auteur: Anne Miller | Illustrator: Becka Moor | Vertaling: Karin Pijl en Kirsten Verhagen | Uitgever: Moon, onderdeel van Overamstel | juli 2020 | 192 pagina’s | 9789048858071 | Meer informatie bij je lokale boekhandel of via bol.com

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie bos culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid milieubewust mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Footer 8 met bol verwijzing
Linda
Delen is enorm lief

Mijn naam is Linda en alles in mijn leven is verbonden met kinderboeken. Ik ben getrouwd met een hogeschooldocent taal en ben moeder van 3 kinderen in de basisschoolleeftijd. Ik werk als directeur op een basisschool en daar mag ik elke ochtend een half uur lezen om, samen met de kinderen, mijn team en onze schoolhond, de dag fijn te beginnen. Ik praat graag over boeken en ik neem jullie graag mee in mijn leesbelevenissen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.