Mijn dieren puzzelboekje, een lief boekje met puzzels

“Ahhh wat schattig!” roept mijn 6 jarige dochter bij het zien van het boekje. Hoewel zij de leeftijd van dit boekje al voorbij is, wordt zij direct enthousiast om te gaan lezen en puzzelen. En dat snap ik helemaal. De lieve kleurtjes en de schattige dieren in Mijn dieren puzzelboekje nodigen direct uit tot lezen… en puzzelen!

Mijn dieren puzzelboekje

Mijn dieren puzzelboekje

Dit mooie en stevige boekje van Little Dutch is een boekje en puzzel ineen. Wie woont er in een boom? Zwemt er in het water? Of vliegt er door de lucht? In Mijn dieren puzzelboekje komen een aantal dieren met hun kleintjes voorbij. De tekeningen springen van de pagina’s door hun hoge knuffelgehalte. Dit wordt nog eens versterkt doordat de puzzelstukjes ook echt uit het boekje kunnen. Kun jij ontdekken wie waar woont?

Mijn dieren puzzelboekje

Puzzels

Mijn dieren puzzelboekje bestaat uit vier puzzels met vrolijke afbeeldingen. Twee hiervan bestaan uit twee stukken. De andere twee puzzels bestaan uit vier stukken. Het boekje en de puzzels zijn gemaakt van stevig karton en zijn aan beide zijden bedrukt. Hierdoor zijn de puzzels voor kleine kinderhandjes misschien wat moeilijk uit de bladzijden te halen. Het voordeel is dat de puzzels wel tegen een stootje kan. De puzzels kunnen zowel in het boekje als op tafel worden gemaakt.

puzzel

Ontwikkelen ruimtelijke inzicht en fijne motoriek

Wat ik nou zo leuk vind aan Mijn dieren puzzelboekje is dat het op een speelse manier het visueel ruimtelijk inzicht van kinderen stimuleert. Denk hierbij aan welk puzzelstukje komt waar? En heb ik de voor of achterkant nodig? Daarnaast is het ook nog eens ontzettend goed voor de fijne motoriek. Zo gemakkelijk is het namelijk niet om het stukje precies goed neer te leggen.

Wil je nog meer uitdaging uit dit boekje halen dan kan dat zeker. Praat samen over de dieren in Mijn dieren puzzelboekje. Welke dieren zijn groot en welke zijn klein? Ken je de geluiden die ze maken? En zing samen liedjes over de dieren. Op een kinderdagverblijf past dit boekje daarom ook perfect binnen het thema dieren. Kinderen kunnen heerlijk zelf lezen en puzzelen met dit boekje, maar met bovengenoemde aanvulling is het ook echt heel erg leuk om dit samen te doen. Aanbevolen vanaf ongeveer 1 jaar.

Meer weten over Little Dutch? Lees dan de review van Selena hier waarin zij meer verteld over dit kleurrijke merk en twee andere boeken van Little Dutch.

Specificaties Mijn dieren puzzelboekje

Ontworpen door Little Dutch & Mercis Publishing | Uitgever: Mercis Publishing B.V. | september 2022 | 10 pagina’s | 9789056479237 | Meer informatie bij je lokale boekhandel of klik hier

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker klimaat kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Mijn dieren puzzelboekje
footer 5
Jolien
Delen is enorm lief

Ik ben Jolien en ik ben gek op boeken lezen en voorlezen. Samen met mijn dochter (2016) duik ik graag een prentenboek in. Ik werk als pedagogisch medewerker. Om zelf te ontspannen lees ik graag fantasy verhalen. Even afsluiten van de wereld om me heen en wegdromen in werelden vol magie en romantiek. Vampiers, weerwolven en elfen daar word ik blij van!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.