Mijn eerste boekblokjes, een leuke boekenserie voor de jongste lezers

Mijn eerste boekblokje zijn voor de allerkleinste die nieuwsgierig zijn naar de wereld om hen heen. Met deze stoffen blokjes maak je op een kindvriendelijke manier kennis met de verschillende dino’s, oceaan- en boerderijdieren.

Mijn boekblokjes

De vier soorten boekjes

De illustraties op de bladzijde van de boekblokjes zijn gemaakt door Margaux Carpenter. Door het gebruik van de kleuren en de vriendelijke gezichten in de dieren is het aantrekkelijk om een stoffen boekje te pakken en vervolgens er doorheen te bladeren.

Ieder boekblokje staat voor zijn eigen dierenrijk. Zo bestaan er in deze reeks drie soorten die ik heb mogen ontvangen echter zijn er totaal vier soorten gemaakt. De boerderijdieren, de oceaandieren, de jungledieren en de dino’s. Bij elk boekblokje is er een keuze gemaakt uit tien dieren van het dierenrijk, zowel bekende als minder bekende dieren staan er in.

Mijn boekblokjes

Materiaal en verpakking

De boekblokjes zijn verpakt in een kleurrijke kartonnen kubus die ontworpen is door Margaux Carpentier. De kubussen hebben een afmeting van 6cm x 6cm x 6cm. Op de buitenzijde van de kubus is er een illustratie tekening zichtbaar. Dit dier heeft een directe link met het desbetreffende dierenrijk. Tevens staan hier ook de woorden: Mijn eerste boerderij dieren op. Echter voor het dierenrijk van de dino’s staat er: Mijn eerste dino’s.

Zodra je het boekblokje uit de kubus haalt kan je op de rugzijde nogmaals lezen over welk dierenrijk het gaat. Dit is passend gemaakt aan de kleuren die bij dat rijk behoren. Vervolgens kan het avontuur in het dierenrijk beginnen. Op elke zijde van een bladzijde staat een illustratie van een dier uit het rijk. In totaal worden er tien dieren uitgelicht, de bekende maar ook minder bekende. Zoals bij de oceaandieren er wordt een dolfijn en krab in benoemd, maar ook de narwal en het zeepaardje.

Mijn mening

Bij ontvangst van de boekblokjes en vervolgens na het open maken hiervan was ik direct enthousiast. In eerdere recencies heb ik iets mogen lezen voor de leeftijdsgroep uit de middenbouw. En nu mag ik voor het eerst iets recenseren wat gericht is op de peuter- en kleuterleeftijd.

In mijn vriendenkring zijn er ouders met jonge kinderen tussen de 0-2 jaar en heb ik de boekblokjes aan geintroduceerd. Vervolgens heb ik de werking gezien waarvan Margaux het had gehoopt. Kinderen raken nieuwsgierig door de vriendelijke kleuren en gezichten in de boekblokjes. Doordat het aantrekkelijk is gemaakt blijven ze hun aandacht er langer bijhouden. Tot slot wil ik toevoegen dat vanuit mijn oogpunt ik zie dat de kinderen spelenderwijs ontdekken en kennis maken met de eerste dieren uit een bepaald rijk. En dit een erg mooie toevoeging aan het leerzaam boek speelgoed vindt.

Ontdekken

Overige boekblokjes

Net als mijn eerste jungle dieren, met het isbn aangegeven in de specificaties, heeft Margaux Carpenter nog drie andere boekblokjes gemaakt. Hieronder een overzichtje:

Specificaties van mijn eerste boekblokjes

Auteur en Illustrator: Margaux Carpentier | Uitgever: Volt | januari 2023 | 10 pagina’s | 9789021470856 | Meer informatie bij je lokale boekhandel of vind je hier bij Bol

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker klimaat kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Mijn boekblokjes
Footer 8 met bol verwijzing
Kimberley
Delen is enorm lief

Hoi, ik ben Kimberley, geboren in 1998 en ik woon in Rotterdam. Ik werk fulltime in het onderwijs waar ik met veel plezier aandacht schenk aan boeken, voorlezen en leesbevordering.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.