Mijn grote vraag- en antwoordboek – De Toekomst. Een fascinerend weetjesboek!

Hoe ziet het onderwijs van de toekomst eruit? Of wat is nanotechnologie? Op deze vragen en nog heel veel meer vind je een antwoord in dit boek. Mijn grote vraag- en antwoordboek over de toekomst. Alles over hoe het leven er dan uitziet. Wie wordt daar nou niet nieuwsgierig van? Meer dan 200 vragen over de toekomst worden in dit boek beantwoord. Ontdek bijvoorbeeld hoeveel mensen er zijn in 2050. En welk bedrijf hersenimplantaten wil ontwikkelen om ons slimmer te maken. Dit is een boek voor iedereen vanaf 9 jaar die geïnteresseerd is in allerlei bijzondere ontwikkelingen.

hoofd

Het leven in de toekomst

Dit boek neemt je mee op reis naar de toekomst. Het begint met allerlei recente bijzondere ontwikkelingen. Want het gaat natuurlijk allemaal ontzettend snel. Robots worden bijvoorbeeld steeds meer ingezet, zoals in de ouderenzorg en zelfs als psycholoog. De eerste auto op zonne-energie rijdt en het is mogelijk om kunstmatige regenbuien op te wekken. Ook een bijzondere ontwikkeling is het gebruik van elektronische chips voor onder de huid. Die worden gebruikt als vervanging voor bijvoorbeeld sleutels en passen. Echt waar, in Zweden lopen ze daarin voorop met 5000 mensen die dit hebben laten implanteren.

De prijs van alle technologie? Uit een studie is geleken dat computers ons ondertussen beter kennen dan onze naasten. En dat we alert moeten zijn met onze persoonlijke informatie op internet. Maar hoe ons leven er verder in de toekomst dan uit gaat zien, daar lees je alles over in dit grote vraag- en antwoordboek! Bijvoorbeeld:

  • Kunstmatig vlees – er wordt gewerkt aan de productie van vlees in een laboratorium. Dit gebeurt vanuit stamcellen en betekent dat er geen dieren meer gedood hoeven te worden.
  • Slimme koelkasten – koelkasten die weten wat bijna over de datum is. Of voorstellen wat je moet eten als je gezond wilt blijven.
  • Augmented realiteit – in 2050 kun je waarschijnlijk met je gedachten een spel spelen en aansturen.
  • Slimme toiletten – die analyseren ons biologisch afval en waarschuwen als er iets mis is.

Mijn grote vraag- en antwoordboek – Valentin Verthé

Wat een boel fascinerende ontwikkelingen! Het boek sluit af met het hoofdstuk Verleden of Toekomst. Allerlei bijzondere uitvindingen die recent al zijn gedaan, of in de nabije toekomst eraan zitten te komen. Wat dacht je bijvoorbeeld van een onzichtbaarheidsmantel zoals die van Harry Potter. Zou dat mogelijk zijn? Een Canadees bedrijf werkt hiervoor al jaren aan een techniek om licht om te leiden, de Quantum Stealth.

En ook lezen we over de uitvinding van de auteur Valentin Verthé zelf, het Smart spuwbakje. Het idee daarvan is om op straat in een bakje te spugen en heel snel te kunnen laten onderzoeken of je gezond bent. Fascinerend, een beetje gek en tegelijk slim bedacht!

De auteur Valentin Verthé blijkt naast uitvinder ook een succesvolle YouTuber met miljoenen views. Vooral met heel veel zogezegde prankvideo’s. Ook staan er meer vraag- en antwoordboeken op zijn naam waaronder over Voetbal en Waar of niet Waar? Veelzijdige meneer dus, afkomstig uit België. Mijn grote vraag-en antwoordboek over de toekomst is oorspronkelijk Franstalig, met als titel Comment sera la Future?

Mijn grote vraag- en antwoordboek

Fascinerende ontwikkelingen

Een bijzondere kijk in de toekomst, dat krijg je met dit vraag- en antwoordboek. Allerlei ontwikkelingen komen aan bod. Alles over nanotechnologie, robots en kunstmatige intelligentie. Enerzijds fascinerend maar anderzijds maakt het ook een beetje huiverig al die technologieën. Of is dat misschien wat ouderwets gedacht? Het lijkt alsof technologie en digitalisering steeds meer de overhand nemen. En misschien wel heel bepalend gaan worden in ons leven.

De vraag of we ons zorgen moeten maken over de toekomst wordt ook gesteld in het boek. Met het klimaat is het natuurlijk niet zo best gesteld. We moeten ervoor zorgen dat de opwarming van de aarde wordt tegengegaan, zo staat beschreven. Want men verwacht dat in 2100 de gemiddelde temperatuur ongeveer 7 graden Celsius gestegen zal zijn. En dat er voor 2050 al zo’n 140 miljoen mensen op zoek zullen gaan naar een veiligere woonplek. Ook niet geheel onbelangrijk is het bericht dat insecten binnen 100 jaar volledig van de aarde dreigen te verdwijnen. Welke gevolgen zal dit alles hebben?

Mijn grote vraag- en antwoordboek

Voor de milieubewuste en nieuwsgierige jonge lezers

Dus humanitair en klimatologisch gezien is de toekomst zeker zorgelijk. Gelukkig worden in dit grote vraag- en antwoordboek over de toekomst ook de jonge lezers persoonlijk aangesproken:

Als we niets doen, dreigen talrijke rampen te gebeuren. De zeespiegel stijgt, dieren-en plantensoorten verdwijnen, er komen overstromingen en droogtes. Het goede nieuws is dat jij de toekomst bent en dat je heel wat dingen kunt veranderen!

De toekomst – Valentin Verthé

Hopelijk dragen kinderen met elkaar bij aan een beter milieu in de toekomst. Maar er zijn dus gelukkig ook heel veel uitvindingen die levens kunnen redden.

kaft
Met een overzichtelijke index op onderwerp

Conclusie

Mijn grote vraag-en antwoordboek over de toekomst is een origineel en gaaf vormgegeven boek. Een stevige kaft met een spiraalvorm, dikke bladzijden, gekleurde tabbladen en elastieke bladwijzer. Echt een boek voor nieuwsgierige kinderen die houden van technologische snufjes. Met duidelijke en korte teksten is het heel prettig leesbaar. Aangevuld met grappige illustraties.

Dus een leuk boek voor iedereen die bijvoorbeeld wil weten of we over twintig jaar met een vliegende auto naar ons werk gaan!

Specificaties Mijn grote vraag- en antwoordboek – De Toekomst

Auteur: Valentin Verthé | Illustraties: Ewa Lambrechts, Patrick Chenot, David Raphet, Loïc Méhéé | Vertaling: Els Peeters | Uitgeverij Baeckens | 9789059249233 | oktober 2021 | 112 pagina’s | Meer informatie vraag je bij de lokale boekhandel, of vind je hier

achterkant
Footer5
Lianne
Delen is enorm lief

Ik ben Lianne, 40 jaar oud en moeder van drie hele lieve jongens. Opgeleid als orthopedagoog en geïnteresseerd in alles rondom opvoeding en ontwikkeling. Hoe kun je als ouder mindful te werk gaan, hoe zorg je voor jezelf en hoe hou je het een beetje leuk?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.