Mijn knotsgek woordenboek, een humorvol boek voor peuters

Ben je op zoek naar humor voor je peuter? Is dat wel mogelijk? Ja natuurlijk! Mijn knotsgek woordenboek laat dat zien. Het staat bomvol plaatjes en woorden, en alles met een knipoog. Mijn jongste dochter moet al om de kaft lachen en ik moet zeggen dat ik ook met haar mee lach. Wat een vrolijk boek is dit. Aardbeien op een trampoline, spot on voor mijn dochter. We zijn klaar om te gaan ontdekken in dit boek.

Mijn knotsgek woordenboek

Mijn knotsgek woordenboek

Ga samen met je peuter op ontdekking in dit origineel woordenboek. De thema’s die behandeld worden sluiten nauw aan bij de leefwereld van jonge kinderen. Maar dan wel met een knipoog. Een knipoog voor jong en oud. Een banaan met de slappe lach, knettergek speelgoed, rondvliegende erwtjes en een jonglerende octopus. Dit plus nog veel meer kan je allemaal vinden in ‘Mijn knotsgek woordenboek’. Een kijk- en woordenboek als geen ander. Voor jong en oud een komisch feestje. Katie Abey’s tekenstijl kenmerkt zich door rijke verbeelding, tonnen humor en een vleugje sarcasme.

Springende aardbeien

Ik heb nu woordenboeken die lief geïllustreerd zijn, die foto’s hebben, of juist een beetje spannend zijn. Maar een ‘Mijn knotsgek woordenboek’, hadden we nog niet. En wat is dat leuk een woordenboek met humor erin. Mijn jongste dochter van 2 jaar snapt echt de humor en moet hard lachen! Een baby in bad met een schildpad, springende aardbeien, tongen die uitgestoken worden en een muis die de kruimels van de vloer eet. Er is zoveel te zien en mijn dochter heeft kennelijk al haar eigen humor. Heel tof om dat door dit boek te ontdekken.

Mijn oudste dochter van 7 lacht trouwens ook hard mee. De humor is echt voor jong en oud. Zij vindt de stinkkaas en de schietende erwtjes weer erg grappig in mijn knotsgek woordenboek. Of de mok met warme drank die een ijskoud ijsje wilt knuffelen. Het stinkende nijlpaard en het stokstaartje wat ernaast staat kunnen ook op een luid gelach rekenen. Ik vind het monstertje onder het bed dan weer erg leuk. Er is dus genoeg te zien en te ontdekken!

Woordenboek

Buiten de humor in mijn knotsgek woordenboek is het ook echt een woordenboek. De plaatjes zijn duidelijk en eronder staat wat er wordt bedoeld. Aan de rand van de pagina’s staan leuke vragen zodat je interactief kan voorlezen. Uiteraard kan je ook zelf vragen bedenken. Maar dit boek nodigt ook zonder de vragen al uit tot een gesprek. Ik had van te voren niet gedacht dat dit boek zo leuk zou zijn, en wat de uitwerking zou zijn. Kleuters hebben wel degelijk al humor en dat is heerlijk om aan te spreken en te zien! Een aanrader wat mij betreft dit boek.

Specificaties Mijn knotsgek woordenboek

Auteur: Katie Abey | Uitgever: Standaard uitgeverij | 9789002273070 | 16 pagina’s | maart 2021 | Vanaf 1 jaar | Meer informatie bij je lokale boekhandel of klik hier

Footer5
Selena
Delen is enorm lief

Ik ben een echte trotse boekennerd. De liefde voor verhalen was onderdeel van mijn opvoeding en deze passie geef ik nu weer door aan mijn twee dochters en kinderen op mijn werk. Lezen, voorlezen en boeken zijn een wereld waar ik graag in verdwaal. En tijdens mijn dwalingen zoek ik de woorden zodat ik het weer met jullie kan delen op StoerLeesVoer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.